MENÜ

Asvel-Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Kadın basketbolunda Fenerbahçe Alagöz Holding tarihi final için sahaya çıkacak. Son EuroLeague Şampiyonu unvanıyla ‘Süper Kupa’da mücadele edecek Sarı-Lacivertliler, EuroCup sahibi Asvel’le karşılaşacak. Temsilcimiz, kazanması halinde Süper Kupa’yı ülkemize ilk kez kazandıracak. Asvel-Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? sorularının yanıtları ve karşılaşma öncesi detaylar haberimizde.

Asvel-Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe Alagöz Holding, FIBA EuroLeague’nin son şampiyonu olarak Süper Kupa’da FIBA Avrupa Kupası şampiyonu Asvel’le bugün karşı karşıya gelecek. 2009 yılından bu yana düzenlenen organizasyonda Fenerbahçe, kadın basketbol tarihinde ilk kez Süper Kupa’yı kazanmak için ter dökecek. Daha önce Galatasaray 2009 ve 2018, Yakın Doğru Üniversitesi ise 2017 yılında Süper Kupa’da mücadele etmiş ancak rakiplerine kaybetmişti. Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg, 4 kezle Süper Kupa tarihinin en çok şampiyonluk yaşayan takımı konumunda bulunuyor. Yeni başantrenör Valerie Garnier yönetimindeki Fenerbahçe’de ayrıca sona eren WNBA’de forma giyen Kayla McBride, Nikolina Milic ve kısa süreli kontrat imzalanan Napheesa Collier de Fransa’ya giden kafilede yer aldı.

Haberin Devamı

Asvel-Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Fransız ekibinin ev sahipliğinde Astroballe Spor Salonu'nda oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak Asvel-Fenerbahçe Süper Kupa Maçı Fenerbahçe Televizyonu ile Fenerbahçe YouTube’dan canlı yayınlanacak.

Valerie Garnier: Yeni sezona tarihi başarıyla başlamak için önemli bir şans

Tarihi final önceki konuşan coach Valerie Garnier, “Süper Kupa, Fenerbahçe müzesinde ilk kez olacak. Dolayısıyla bir kulübe ilk kez bir kupayı kazandırmak çok büyük bir gurur; hem benim, hem takım, hem teknik ekip için. Önümüzde çok ciddi bir şans var. Bu yeniden yapılanmadan da bahsettiğimizde; yeni sezona böyle bir şekilde, tarihe ismimizi yazdırarak başlamak, bizim için çok önemli bir şans. Fenerbahçe’nin büyüklüğünü de bunun aslında ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz. Bizim için yeniden yapılandırmayı taçlandırmak için de çok büyük bir şans bu aslında” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Asvel-Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda

Kupa ilk kez ülkemize gelebilir

FIBA Avrupa'nın 2009'dan bu yana düzenlediği ve 2012, 2014 ve 2020'de oynanmayan FIBA Süper Kupa maçı 12. kez oynanacak. Fenerbahçe Alagöz Holding, Asvel'i mağlup etmesi halinde FIBA Süper Kupa'yı ülkemize getiren ilk takım olacak. Fenerbahçe geçen sezon Final-Four finalinde Çukurova’yı yenerek Avrupa Şampiyonu olmuştu. Asvel, FIBA EuroCup finalinde Galatasaray’ı iki maçta da yenerek mutlu sona ulaşmıştı.

YORUM YAZ