MENÜ

İkizler risk almayınca...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki ceza sahası arasını 10 - 15 saniye içinde geçebilen ve bu anlamda ligin belki de en iyileri olan iki takım riskten uzak durup rakip ceza alanlarının etrafında kalabalıklaşamamalarının cezasını ödedi. Birbirlerine çok benzeyen orta sahalar karşılıklı oynarken de çift yumurta ikizleri gibiydiler.


Trabzonspor özellikle Jaja ile orta alanı hızla geçip rakip ceza sahasına ulaşabilme özelliğine sahipken, Eskişehirspor da genelde Pele ya da Sezer ile bu özelliği kullanıyordu önceki maçlarda. Fakat dün akşamki maçta iki takım da ön liberolarını geride tutmayı ve deyim yerideyse sağlam oynamayı tercih edince orta alanlar birkaç pozisyon dışında hızlı geçilemedi. Bu durumda rakip ceza sahsı etrafında olumlu paslar ve araya atılacak toplar Trabzonspor için en mantıklı yol oldu. Şayet iki takımdan biri bunu yapabilseydi, hem kendi gol bulacak hem de rakibine pozisyon verecekti. Yani riskli bir işti. Lakin, ligin son haftalarının oynanıyor olması ve Trabzonpor'un şampiyonluğa koşuyor olması risk alımını oldukça zorlaştırdı. Şunu iddia edebilirim, bu iki takım arasındaki maç bu hafta değil de 20. hafta oynansaydı, keyfine doyulamayacak bir maç çıkardı ortaya ve 90 dakikaya epey gol sığardı.

İkinci yarının başlarında rakip ceza sahası etrafında fazla oyuncuyla bulunmaya başlayan Eskişehirspor, kendisi pozisyon bulduğu gibi rakibine de uzun topla gole gitme şansı verdi ve Burak'ın iptal edillen golü geldi. Maça uzun santraforla başlayan Eskişehirspor'un kanatları kullanmaya çalışmaması ne kadar ilginçse, Trabzonspor'un da rakibin orta saha dengesini bozmak için pas trafiği yaratmaması da bir o kadar enteresandı. Maç öyle bir hal aldı ki, Pele ya da Jaja'nın yaratacakları pozisyonlar ve kullanacakları duran toplar iki takımın da kaderi oluyordu. Özellikle Jaja'nın diğer maçlara nazaran oldukça formsuz olması Trabzonspor'un en önemli şanssızlığıydı. Selçuk İnan ve A milli takımımızı tercih eden Sezer Öztürk, Türk orta saha oyuncuları içinde çok ayrı bir yere koyulmalılar. Teknik kapasitelerinin yanı sıra muhteşem bir iştahla oynuyorlar ve takımlarının ateşleyici gücü oluyorlar.


Maçın son 20 dakikası ise, bu maçın 20. haftada oynanması halinde nasıl keyifli hal alabileceğinin göstergesiydi. Tranzonspor'un risk almasıyla birlikte Eskişehirspor'un da pozisyonlar bulduğu son dakikalar futbol adına elde kalanlardı. Trabzonspor'un çok büyük avantaj kaybettiği söylenecektir ama bunun hissedilmesi için Fenerbahçe'nin Bucaspor maçını kazanması ve gelecek hafta içini son 4 haftaya girilirken lider geçirmesi gerekiyor.

YORUM YAZ