MENÜ

Gökhan Gönül ve 3.300 kişi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk yarışına çok büyük etki edebilecek maçlardan biri nedeni her ne olursa olsun sadece 3.300 seyirci izlenmemeli. Kaldı ki son hafta belki de Karabükspor_Trabzonspor maçı şampiyonu tayin edecek. O maç da aynı şekilde şu anda kapasitesi 3.300 olan statta oynanacak. Yayın hakları 321 milyon dolara satılan ligin maçları tadilat v.s. nedenlerle dahi olsa kapasitesi 3.300 olan olan bir statta oynanmamalı. Hele ki harika bir şampiyonluk mücadelesi içine giren takımları çok daha fazla kişinin çıplak gözle izleme hakkı var.

Aykut Kocaman'ın Niang'ı oynatma konusundaki ısrarı ile Christian kontenjana takıldı ve onun yerine Selçuk oynadı. Semih ya da Christian'dan birisi oynasaydı şayet pas trafiği çok daha seri ve hatasız olabilirdi. Fakat ne Niang, ne de Selçuk bu trafiğin içine girince orta alanı uzun bir süre sadece savunma için kullandı Fenerbahçe. Zaten kalabalık olan rakip orta sahası ancak paslarla geçilebilirdi ve Fenerbahçe bunu yapamıyordu. Alex'le topun buluşması da oldukça zaman alıyordu. Alex'le topun buluşamaması demek de Fenerbahçe'nin gole uzak olması demekti. İlk geldiğinden beri gol vuruşlarındaki ustalığına rağmen güçsüzlüğü hp ön plana çıkan Niang, sakatlıktan çıktıktan hemen sonra çok daha güçsüz görünüyordu ve bir anlamda eksik bırakıyordu. Orta alanda yapılamayan pas ileride hiç yapılamayınca son şans duran toplar ve uzaktan çekilecek şutlardı Fenerbahçe için.

İlk yarı boyunca kaleyi bulan şut sayısının Fenerbahçe adına 0 olması en ilginç istatistikti. Halbuki Aykut Kocaman sadece Mehmet Topuz'a "Her bulduğunu vurma." demişti. Oysa maçta hiç kimse vurmuyordu ve onca müsait pozisyon harcanıyordu. Alex kaçırdığı iki pozisyona rağmen yine topa sözünü geçirebiliyordu. Ekranları başındakilerin " Şu tarafa atsa çok güzel olur" gibisinden cümlelerini duyar gibiydi ve genelde en doğru olanı yaptı. Lugano, pası değerlendirerek Alex'in hakkını kendisine teslim etti bir anlamda. Gökhan Gönül için ise geçen hafta takımını 1 kişi fazla oynatıyor demiştim. Bu hafta ise Avrupa'nın en iyi 5 sağ beki arasında diyorum. Savunmanın her eksiğini kapatıyor. Takımı ona hangi mevkide ihtiyaç duyuyorsa orada bitiveriyor Gökhan. Sağ kanatta eğer o varsa başka kimseye gerek kalmıyor. Dağınık oyunu ise Avrupa'nın en iyisi olmasının önündeki tek engel.

YORUM YAZ