MENÜ

+16,5 metre = Barcelona

Abone Ol Google News

Ceza sahasına girene kadar modern futbolun usta ayakları gibiydi oyuncular ama o 16,5 metrede yaptıkları amatörce hatalar neden hala şampiyonluğu garantileyemediklerinin resmiydi.

Haberin Devamı

Maça klasik Kadıköy maçları gibi başlayan Fenerbahçe, ilerleyen dakikalarda geçen maçlara nazaran daha çok pozisyon bulmasına rağmen; bir türlü gelişme sağlayamadığı hızlı atak oyununu ceza sahasına kadar başarıyla yerine getirdi ama daha ileri gidemedi.Takım bu sezon onlarca kontra atak yakaladı ve bir o kadar da çok hızlı atağa kalktı ama bu ataklardan en son bulduğu gol hatırlanmaz bile. Atak oyun oynayan takımlara karşı çok fazla pozisyon yakalayabilir Fenerbahçe ama, hızlı atakları gol yapamadığı için kontrolü sürekli elinde tutma mecburiyeti var. Nitekim ikinci golü de klasik gollerdendi. Sağ taraftan yapılan ortalara Alex ya da Niang'ın dokunmasıyla atılan gol sayısı epey fazla.

Dünkü hızlı oyunun en büyük mimarı Stoch, Süper Lig'deki en iyi oyunun oynadı. Her zaman denediği vuruşlardan birini denedi ve bu sefer isabet sağladı. Sol kanatta Santos ile uyumları harikaydı. Sadece ilk yarıda sol kanattan gelen akınlardan 5 gol bulabilirdi Fenerbahçe. Aykut Kocaman'ın Stoch'u kazanmak adına uğraş veridiğini biliyorduk. Sanırım en az Stoch kadar Aykut Kocaman da övgüyü hakediyor.

Barcelona'nın Gökhan ve Santos'u izlemesi özellikle Santos'a oldukça yaradı. Tam da kendisinden bekelnildiği gibi oynadı. Hem hücuma, hem de savunmaya yönelik 10 üzerinden 8 puanlık bir oyun çıkardı ortaya. Gökhan'a yaradı diyemiyorum çünkü, zaten Gökhan her maç en az bu kadar etkili oynuyordu. Yine sağ kanatta yalnızdı ve yine sahanın en iyilerindendi. Maçtan önce ilk 11'in içinde Alex'ten sonra en önemli oyuncu Gökhan Gönül olur. Hatta bazen Alex'ten bile önemlidir varlığı. Neden? Çünkü, onun sayesinde takım orta alanda bir kişi fazla oynar. Mehemt Topuz her maç ilk 10-15 dakikanın ardından orta alandaki ikilinin arasına geçiyor ve orta alanı kalabalıklaştırıyor. Bu kimi zaman hocanın emriyle oluyor, kimi zaman da Mehmet'in alışkanlığından kaynaklanıyor. Yani sağ kanadı tek başına da rahatlıkla kullanabilen Gökhan, rakip her maç kırmızı kart görmüş gibi fazla oynatıyor takımını.

Şampiyonluk son düdüğe kadar kesinleşmez ve bunu belki de Dünya'da en iyi Fenerbahçe'liler bilir. Bu yüzdendir ki, taraftarıyla, oyuncusuyla, yönetimiyle ve tüm camiasıyla Fenerbahçe işi çok sıkı tututyor. 3. defa aynı kabusu yaşamamaları gerekiyor; aksi halde ne Alex'in, ne Aykut Kocaman'ın, ne Gökhan'ın, Ne de harika takım oyununun anlamı kalır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ