MENÜ

Futbolun adaleti dirildi..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu 17 takımın iddiaları olsun olmasın, Fenerbahçe'yle oynadıkları maçlar hayati önem taşır onlar için. Çünkü çok büyük bir vitrine çıkmışlardır ve Fenerbahçe'ye karşı alacakları olası zafer onları kahraman yapmaya yeter. Fakat bu maçlarda kimi takım ve oyuncular ciddi iz bırakırken, kimileri ise sadece camda el izlerini bırakıp camı kirletirler.

Harika bir maç beklentisi içinde milyonlar maça kilitlenmişti ki, maçın başlamasıyla birlikte o harika hücum hattına sahip ve ligin en iyi takımları arasında gösterilen Gaziantepspor'un niyetinin iki hafta önceki Bursaspor'la aynı olduğu görüldü. Öyle ki o muhteşem hücum hattı, ilk şutunu ikinci yarı attı. İlk kornerini ikinci yarı kullandı. Daha 10. saniyeden itibaren üstüne gelen Fenerbahçe'yi faullerle durdurup, ligin en iyi kafaya çıkan adamlarından Lugano'yu da milli takıma kadar yükselen stoperiyle adeta yapıştırıp, oyunu soğutarak gol yemememenin planlarını yapmıştı Gaziantepspor. Muvaffak oldular da. Her atağı faulle kestiler ve Lugano'ya uyguladıkları olağanüstü markajla Fenerbahçe'nin duran toplarını da etkisizleştirdiler. 10 oyuncusunun sarı, bir oyuncusunun kırmızı kart görmesi ve 3 oyuncusunun gelecek hafta için cezalı duruma düşmesi, Gaziantepspor'un sadece bu maça kilitlendiğinin ve önündeki maçları o kadar da önemsemediğinin göstergesiydi. Buna bir de sahanın en formsuz adamı Hüseyin Göçek de eklenince ayaklar yerine çeneler konuşmaya başladı.

Aykut Kocaman klasik Kadıköy maçlarından birine çıkarmış takımını. Orta alanda kapacakları toplar ve Alex'in ara topları en büyük artılardı ve bu artıları kullanmaya çıktılar sahaya. Fena sayılmayacak sayıda pozisyon da buldular ama pasların şiddetini ayarlayamamanın handikapını yaşadılar. Ceza sahası etrafına kadar getirdikleri toplar ayarsız paslar nedeniyle boşa gitti ve kontra ataklara dönüştü. Gökhan Gönül'ün olağanüstü oyunu çok benzetildiği Alves'i bile gölgede bırakacak düzeydeydi. Sağ tarafı tek başına kullanması, takımın orta alanda bir fazla oyuncuyla mücadele etmesini sağlıyor ve bu da çok büyük avantaj halini alıyor. Yani, Fenerbahçe Gökhan Gönül sayesinde bir kişi fazla oynuyor maçlarını. İki hafta öncesine kadar taraftarların kadroda istemedikleri Caner Erkin'in oyundan alınışı sırasında üzüldüklerine ve yanlış değişiklik olduğuna inandıklarına eminim. Bu da Caner'in hanesine yazılabilecek çok büyük bir artıydı dün akşam.

Kısa bir özet yapmak gerekirse, Fenrbahçe'nin yükseltmeye çalıştığı oyun kalitesini, Gaziantepspor, hakem ve hatta yayıncı kuruluş aşağı çekmeyi bir yere kadar başardı. Fakat, golden sonraki olağanüstü sevinç hakkın ve adaletin varlıklarını hissettirdiklerinin KOCAMAN bir resmiydi.

YORUM YAZ