MENÜ

Ümraniyespor Erzurumspor'a karşı...

Abone Ol Google News

TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselmek isteyen takımlar arasında müthiş bir mücadele var. Ligin ilk yarısının son haftasına gelindiğinde yaklaşık on takım rekabet içerisinde. Benim de yakından takip ettiğim Ümraniyespor bu ekiplerden birisi.

Haberin Devamı

Ümraniyespor'u daha önce ligin ikinci haftasında Giresunspor’a, üçüncü haftasında İstanbulspor’a, beşinci haftasında Boluspor’a karşı canlı izlemiştim. Üç maçta yedi puanı güzel, diri ve hızlı oyunları ile almışlardı. Şimdi ise Ümraniyespor istenilen puanları toplayamıyor. Ben de ilk yarının son maçını Erzurumspor'a karşı seyretmek için stadyuma gittim.

TFF 1. Lig'in beşincisi olan Ümraniyespor’a karşı, dördüncü sıradaki Erzurumspor kozlarını paylaştı.

Temposu, mücadelesi ve stresi yüksek maç bekliyordum. Çünkü geçen hafta iki takımda kaybetmişti. Bu hafta iki takımın da mağlubiyete tahammülü yoktu. Ben öyle düşünüyormuşum. İki takım da çok kötü oyun sergilediler.

Ümraniyespor'un orta saha oyuncuları belki de bu sezon oynadıkları en kötü oyuncularını segilediler. İkili mücadelelerde etkisiz kaldılar. Böyle olunca da Ümraniye'nin gol ayakları Emircan ve Gimbert istedikleri gol paslarını alamadılar. Öyle ki 11 golle gol krallığında lider durumunda olan Emircan maç boyunca net bir gol pozisyonuna giremedi.

Haberin Devamı

Emircan için bir paragraf açmak istiyorum. Enteresan bir futbol stili var. Göze pek hoş görünmese de çok efektif. Kanat forvet oyuncusu olarak 11 golle ligin en çok gol atan oyuncusu. Ben Emircan’ı Bayern Münih’te oynayan Thomas Müller’e benzetiyorum. Stilleri aynı. Müthiş gol içgüdüleri var. Olmadık pozisyonlardan gol çıkartabiliyorlar. Emircan’dan bu maçta da böyle bir gol bekledim ama olmadı.

Zevksiz ve futbolsuz geçen maçın 62. dakikasında Ümraniyespor golü buldu. Çalışılmış hücum organizasyonu sonucunda sağ bek Alaaddin rakip defansın arkasına atılan bir topla golü attı.

“Bu gole Erzurumspor nasıl tepki verecek?” diye düşünürken...

Bu tepki 70. dakikada geldi. Erzurumspor'da oyuna Mahamadou Ba girdi. Ba Erzurum'un defansının ortasına geçti. O ana kadar defansın ortasında oynayan Batuhan orta sahaya kaydı. Erkan hoca bu hamlesi ile “Şah ve Mat” dedi.

Fizik gücü yüksek olan Batuhan orta sahanın kontrolünü ele geçirdi. Batuhan'ın orta sahadaki fizik gücüne dayalı oyunu Obertan’ın daha etkili oynamasını sağladı. Fizik direnci olmayan Ümraniye orta sahasına karşı Erzurum, orta sahaya tamamen hakim oldu. Ahmet hoca, Erkan hocanın bu hamlesine cevap veremedi. Ve maçın 79.dakikasında Altan’ın golü ile beraberliği yakaladılar, 82. dakikada ise Obertan’ın golü ile de öne geçtiler.

Ümraniye spor mağlup duruma düştükten sonra dahi Erzurumspor’a baskı kuramadı. O kadar bitiktiler. İyi ki ilk yarının son maçı idi.

Ve maçı kötünün iyisi Erzurumspor kazandı.

YORUM YAZ