MENÜ

Liverpool-Klopp imparatorluğu

Abone Ol Google News

Liverpool için 2019 nasıl bittiyse 2020 de öyle başladı. Galibiyetle... Liverpool, Premier Lig'deki yılın ilk maçında Sheffield United’ı 2-0 yendi. Bu galibiyet ile puanını 58’e yükseltti, Premier Lig'deki yenilmezlik ünvanını da bir yıla çıkarttı. Premier Lig'deki en son mağlubiyetini 03.01.2019'da Manchester City’e karşı almıştı. Dünyanın en popüler ve en güçlü liginde bir yıl içinde mağlup olmayan bir futbol takımı. Yaklaşık bir milyar yüz milyon euro değerinde. Müthiş bir rakam.

Haberin Devamı

Paranın gücü ve Jürgen Klopp’un futbol zekasının birleşiminden doğan müthiş bir futbol takımı oldular. Ligin 21. haftasında en yakın takipçisine 13 puan fark attı. Bir maçı da eksik. Çok başarılı bir dönem yaşıyorlar. Liverpool ligi tek başına domine ediyor.

Jürgen Klopp imzalı bir futbol markası Liverpool... Motivasyon ustası Alman teknik adam, mantalitesine hakim olan çalışmaya inanır.

Çalışmak, çalışmak, çalışmak...

Klopp’un birinci önceliği çalışmak, ikinci önceliği ise yetenek. Yetenekleri belirli ama çok çalışan oyuncuyu, üstün yetenekli az çalışan oyuncuya tercih eder. Çalışarak yeteneklerin geliştirilebileceğine inanır. Klopp’un çalıştırdığı takımlar Mainz, Dortmund ve Liverpool, ligin en çok koşan takımlarıdır. Klopp, Liverpool’da da aynı yolu izledi. Koşmayı ve çalışmayı seven oyuncuları bir ekibe dönüştürdü. Tek başlarına bir takımı sırtlayamayacak ama bir araya geldiklerinde dünyanın en güçlü ligini domine eden bir ekibe dönüştürdü.

Haberin Devamı

Firmino, Salah, Mane, Alexander-Arnold, Van Dijk ve Alisson gibi oyuncuları dünya starı yaptı.

Firmino, Salah ve Mane forvet üçlüsü. Bu üçlü 27 gol atıp, 16 asist yaptılar. Takımlarının attığı 49 golün 43'üne direkt katkı sağladılar. Ama bu oyuncuların sakatlığında, cezalı olduklarında, yokluklarında Alman patentli İngiliz motoru hiç teklemiyor. Aksamadan çalışmaya, görevini yerine getirmeye devam ediyor. Uzun soluklu başarılarının sırrı da burada. Yedek oyuncuları devamlı olarak ilk 11'de oynayacak şekilde hazır tutuluyorlar. Oyuncu rotasyonları bilinçli yapılıyor. Bilinçli oyuncu rotasyonları ile oyuncuların inişli çıkışlı form grafiklerinden takımın performansı etkilenmiyor.

Tekniğe, hıza, dikine pasa ve prese dayalı ekip futbolu. Arı kovanı intizamında çalışan bir ekip. Her oyuncunun görevi, koşu yolları, pas yolları belli. Yüksek tempoda çarpma, çarpışma, kaos yok. Tam bir disiplin içinde çalışan üstün başarılı bir ekip.

Ego’dan uzak, özverili, disiplinli, bilimsel ve çok çalışmanın sonucunda doğan büyük başarı Liverpool.

Mutlu yıllar Türkiyem.

YORUM YAZ