MENÜ

Sürpriz Takım Fenerbahçe

Abone Ol Google News

15. haftası tamamlanan Süper Ligimiz çok renkli geçiyor. Sürpriz sonuçlar alınıyor. Büyük Takım, Küçük Takım, ev Sahibi, saha avantajı, seyirci avantajı, deplasman kavramları yok oldu.

Haberin Devamı

Lig sonuncusu MKE Ankaragücü, İstanbul’da Galatasaray’dan bir puan aldı. Konyaspor, İstanbul’da Başakşehir’den bir puan aldı. Yeni Malatyaspor, İstanbul’da Beşiktaş’tan üç puan aldı. Denizlispor, Trabzon’da Trabzonspor’dan üç puan aldı. Her takımın her takımdan puan aldığı heyecanlı bir Süper Lig seyrediyoruz.

Süper Lig'in iki sürpriz takımı, lider Sivasspor ile Fenerbahçe 15. haftada karşı karşıya geldi. 15. haftanın en çok merak edilen maçıydı.

Lider Sivasspor 3-1 gibi net bir skorla Fenerbahçe’yi mağlup etti. Benim için beklenen bir sonuçtu. Galibiyet serisini altıdan yediye çıkaran Sivasspor liderlik koltuğunu sağlamlaştırdı. Bu form grafiği ile son iki maçından da puanlar alarak ilk yarıyı lider bitirecek.

Mütevazi bir bütçe ile oluşturulan bu takımın mimarı Sayın Mecnun Otyakmaz beyi ve Rıza hocayı tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

Sivasspor ekip oyunu içerisinde kalıp çok hızlı hücuma kalkıyor. Çok koşup dikine oynuyorlar. Rakip kaleye en kısa yoldan gidiyorlar. Forvetleri kadar orta saha oyuncularıda gol atıyor. Skor üreten ayakları çok. Gol yollarında bir, iki oyuncuya bağımlı değiller. Skor üreten ayakların çok olması, Sivasspor’a karşı savunma yapmayı da zorlaştırıyor. Evlerinde ve deplasmanda rahat gole gidiyorlar. Sivasspor’un yüksek formunun zamanlaması, ilk yarının final dönemine denk gelmesi de çok büyük avantaj.

Futbolumuzun en büyük emekçilerinden bir olan Rıza hocanın ve Sivasspor’un başarılarının devamını dilerim.

Ve Fenerbahçe... Tek hedefi Şampiyonluk olan Fenerbahçe. Beklenenlerin çok uzağında negatif sürpriz yapan Fenerbahçe. Ligin 15.haftasında liderden sekiz puan fark yiyen Ersun hoca. Şampiyonluk vaatleri ile geldi. Oynanan oyun hiç kimseye umut vermiyor.

Ersun hoca Fenerbahçe’de bir yılını doldurdu. 18/19 sezonunun ortasında geldiği için o sezondan sorumlu tutulamaz. 19/20 sezonunun tek sorumlusudur. Ersun hoca bir yıl içerisinde yaklaşık yirmi oyuncu transfer etmiş. Çok yüksek bir rakam. Geldiğinde takımda yirmibeş oyuncu olduğunu kabul etsek, hocanın eline kırkbeş oyuncu geçmiş. Kurduğu takım ortada. Ocak ayında da transfer istiyor.

Yeni bir takım kurmak her antrenörün işi değildir. Futbol kültürünüzün üst seviyede ve aktüel olması lazım. Modern futbola uygun sisteminizin olmasını lazım. Yeni bir takım kurma çabasında olan Fenerbahçe bir yılını boşa geçirdi.

Mehmet Demirkol beyin 16.12.2019 tarihli yazısında “Türkiye’de bir devir değişiyor. Bir döneme damga vurmuş hocalar maalesef demode oldular. Kendilerini geliştiremiyorlar.” tezine katılıyorum.

Fenerbahçe Ocak ayında yapacağı transferlerden önce, Ersun hocanın kendisini aktüel hale getirmesinin yolunu bulmalıdır. Yoksa yapılacak transferler de Fenerbahçe’ye çözüm olmayacak.

YORUM YAZ