MENÜ

Şampiyonluk Fenerbahçe'yi arıyor!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, Y.Malatyaspor deplasmanından bir puanı kurtardı. Tek sevindirici olay bir puanın deplasmanda alınmış olması.

Haberin Devamı

Sergen hocalı Y.Malatyaspor, oyun kurucu/Guilherme’ye dayalı futbol sistemi ile oynuyor. Forvetin kanatlarında hızlı kanat oyuncuları var. Ama bu oyuncuları rakibi tehdit olarak kullanıyor. Göbekten Guilherme servis yapıyor. Yahoviç golü atıyor. Sağ gösterip sol vuruyorlar. Nitekim Y.Malatyaspor ilk yarı istediği golü de buldu. Hakem Mete Kalkavan golü geçersiz saydı.

Bu Sisteme karşı, kendi sistemi olmayan Ersun Hoca orta sahayı kalabalık tutarak orta saha üstünlüğünü ele geçirmek ve Guilherme’yi oyun dışı bırakmak istedi. Teorik olarak düşünce doğruydu. Ama tercih ettiği orta saha oyuncuları Kaptan Emre, Gustavo, Ozan, Tolga aynı tip oyuncular. Futbol tabiri ile “ düz topçular”.

Final pası atmaktan uzak,

Gol atma özellikleri az,

Oyun temposunu yükseltmekten uzak,

Kıvraklıktan ve serilikten uzaklar.

Bu nitelikteki Çalışkan oyuncular sadece topun Fenerbahçe’de daha fazla kalmasını sağladı. O kadar.

Haberin Devamı

Gustavo iyi oyuncu ama doksan dakikayı ikinci vitesle oynuyor. Bu tempo ile Gustavo peş peşe üç doksan dakika çıkarır. Uzun zamandır oynamayan, maç eksiği olan Alper Potuk dahi seriliği, kıvraklığı ile Fenerbahçe’nin oyununa pozitif farkındalık getirdi. Fenerbahçe orta sahasının çeşitlendirilmesi lazım.

Vedat Muriç’in olmadığı bu kadronun tek gol şansı duran toplardı. İlk yarının uzatmalarında penaltı ile yakalanan bu şansı Kaptan Emre değerlendiremedi. İkinci yarıda da farklı bir görüntü yoktu. Stresi yüksek, ikili mücadelesi bol, faulü bol bir maç izledik.

Gözüken, Fenerbahçe’nin Şampiyonluğunu için bütün şartlar hazır! Fenerbahçe kendi Camiası ve Türk futbol ekonomisi için Şampiyon olmak zorunda. Zamanı da geldi. Ama bu kadro şampiyonluk için yetersiz.

Bakalım Başkan Ali Koç kendine doğru koşan bu Şampiyonluk sürecini nasıl yönetecek?

YORUM YAZ