MENÜ

Trabzon'dan zor olmaz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol sevdalısı bir şehir... Bu şehre yakışan, Karadeniz’in sesinin duyulduğu 40 binden fazla kapasiteli müthiş bir stat... Trabzon artık daha coşkulu, futbola daha aşık. Ve 29 Ocak’taki açılışından beri yeni stadında yenilgi yüzü görmeyen, oynadığı tüm maçları kazanarak fırtına gibi esen bir Trabzonspor... Beşiktaş’ın en zor maçlarından biriydi Trabzon deplasmanı. Üstelik Beşiktaş’ın hocasının, Şenol Güneş’in adını taşıyan bu stadın varlığı, ayrı bir manevi baskıydı şüphesiz.

Alkışlardan belliydi

Tüm bu duygusal çalkantıyı bir kenara bırakmak ve profesyonelliği her zaman önde tutup takımına müthiş bir futbol oynatmak, bir teknik adam başarısıdır. Şenol hoca, kendi adını taşıyan bu statta, çok iyi bir futbolla ve memleketine müthiş saygı da göstererek Trabzonspor’u yendi. Hatta Trabzonspor taraftarının bile bu başarıda kendisinden de bir şeyler görüp teselli bulduğu, maç sonu alkışlamalarından belliydi.

Tarih yazma zamanı

Bunun gibi zor atmosferlerden hep bir futbol resitali ile çıkan Beşiktaş, kuşkusuz Türkiye Ligi’nin en iyi takımı. Hatta Avrupa klasmanına çıktığında, Avrupa’nın da en iyi takımlarından birisidir. Bu akşam oynanacak Lyon maçı, tarihinin en iyi dönemlerinden birini yaşayan Beşiktaş için yeni bir tarih yazma şansıdır. Çünkü bu maçın alınması, UEFA Kupası şampiyonluğunun kapısını ardına kadar açacak.

Büyük şanssızlık!

Lyon ve Beşiktaş bu seneki UEFA Kupası’nın en iyi iki takımıdır ve bana göre çeyrek finalde karşılaşmaları büyük bir şanssızlık oldu. Bu maçta, Beşiktaş için Trabzon deplasmanından daha ağır bir ortam olmayacak. Zira Beşiktaş, geçtiğimiz hafta sonu Trabzon’un fırtınalı havasında fazlasıyla bu maça hazırlanmış oldu. Karadeniz havasından sonra Fransız havası o kadar da Beşiktaş’ı bozamaz diye düşünüyorum ve avantajlı bir skor geliyor gözümün önüne.

Her yerde favori

Sadece Türkiye Ligi’nde değil, Avrupa arenasında da şampiyonluğun en büyük favorisi Beşiktaş’tır. Şenol Güneş’in futbol adamlığı, taktik zekası, insan yönetimindeki başarısı ve sadece futbol dünyası ile sınırlı olmayan asaleti, iki şampiyonluk madalyasını da almasına yetecektir. Kalpler ve dualar, Lyon’da Beşiktaş’la beraber... Biz bu sene sizinle çok gururlandık, belli ki daha da gururlanacağız ülke olarak.

YORUM YAZ