MENÜ

Futbolu yönetenlere büyük fırsat!

Abone Ol Google News

Son üç aydır yaşanan hayat deneyimimizi belki de yıllarca konuşacağız. Toplam 6 milyon kişiyi etkileyen, 365 bin kişinin canına mal olan koronavirüs, doğanın insan oğluna verdiği en önemli derslerden birisi oldu. Sevdiklerimizin sağlığını, kendi sağlığımızdan fazla düşünür olduk. Büyükannelerimizin başucunda bulunan limon kolanyalarının ne büyük nimet olduğunu fark ettik. Dışarıda olamamanın ne büyük eziyet olduğunu, bir damla özgürlüğün bile vazgeçilmez olduğunu anladık. Doğanın kendine gelişine, denizlerin maviliğe kavuşmasına, “Ozon tabakasındaki delik bile kapanmış abi” diye birbiriyle konuşan insanlara ve daha nicelerine şahit olduk.

Haberin Devamı

Teknoloji dönüşümü...

Yaşantımız değişti, belki de hiç olmadığımız kadar ailelerimizin yanında olduk. Bazılarımız da bir başına, iç dünyaları ile hesaplaşırken buldu kendilerini. Teknoloji daha çok hayatımıza girdi, mesafeli toplantılar, ev hali ile yapılan görüşmeler artık olağan hale geldi. Toplantının ortasında, tüm ciddiyeti bozan nice çocuk çığlıkları duyduk. Ve ne çabuk, böylesine büyük bir teknoloji dönüşümü yaşadığımıza aklımız ermedi, inanamadık. Hemen hemen her şeyin mesafeli hizmetini aldık ya da verdik. İşe gitmeden iş bitirmeyi, markete gitmeden marketin ayağımıza gelmesini, okula gitmeden eğitim almayı deneyimledik. Mesafelerin başarısına şaşırdıklarımız da oldu, bu iş böyle olur mu diye söylendiklerimiz de…

Haberin Devamı

Futbolu etkileyemedi!

Tüm bunlar olurken tek bir konuda değişime uyumlanamadık; sporun yerine mesafe koyamadık. Hele futbolu teknolojik hale getiremedik. Hayatımızın merkezine giren mesafe, futbolda mümkün olmadı. Eğer futbol oynanacaksa, sahada oynanmalı ve 22 kişi rekabet için bir arada olmalı. Aksi durum, futbolun var olmaması demekti. Bu süreçte futbol endüstrisini yönetenler, yapılan yanlışları, borç batağına kulüplerin nasıl saplandığını, marka değerinin nasıl büyük bir tehlikeye girdiğini düşünmüşler midir? Tüm yaşamı değiştiren koronavirüs, futbolun icra edilme şeklini etkileyemiyor. Bu gerçeklik, futbolu yönetenler için çok büyük bir değer ve fırsat.

Kahrın içindeki lütuf...

Ancak insan canlısının hayatını alt üst edip, tüm alışkanlıklarını baştan sona değiştiren virus, kötü yönetilen ve değeri yok edilen bir endüstriyi de yerle bir eder. Umarım futbolumuzu yönetenler, tüm bu süreçte ‘kahrın içindeki lütfu’ görmüşlerdir. Ve futbolumuzun değerini daha fazla yok etmeden, tüm fırsatları kullanırlar. Zira bunu düşünmek için yeterince vakitleri oldu. Aksi halde, yok edilen bir endüstrinin acı hikayelerini dinliyor olacağız.

YORUM YAZ