MENÜ

Bir devrin başlangıcı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü başkanını seçti. Aylar öncesinden başlayan rekabet, merakla beklenen seçim ve ortaya çıkan sonuç... Tüm bu süreç çok güzel bir örnek oldu, hem Türk futboluna hem de ülke gündemine. Kuşkusuz bu seçimi bir şölene dönüştüren, sayın Ali Koç’un kendisiydi. Saygınlığı, saygısı, takındığı tevazu ve futbol dünyasında alışık olmadığımız derecede sağduyusu, taraflı tarafsız herkesi mest etti. Ekibini sahiplenmesi, tabanla kucaklaşması, ayrımcılığa prim vermemesi ve eski başkanını büyük bir saygıyla anması ışık saçan liderlik becerileriydi.

Şeffaf, sağlıklı yapı

Bu işten kazançlı çıkan sadece Fenerbahçe olmadı, belki de Türk futbolu için bir devrin başlangıcı. Bir şirket yönetmenin profesyonelliğinde, çok iyi bir eğitimle ve her şeyden önce saygıyla yönetilecek Türk futbolu. Ben inanıyorum ki, sayın Ali Koç sadece futbolcuları ya da teknik kadroları ile konuşulmayacak. Kulüp yönetiminde rol vereceği profesyoneller, yurt dışından ülkemize getireceği bilgi transferi ve bütçe disiplini de çok konuşulacak diye düşünüyorum. Belki de artık Türk futbolunda pek çok yanlış oyun bozulacak, daha şeffaf, daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapı ortaya çıkacak.

Futbola güneş doğacak

Tüm bunlar umut. Bizim umudumuz hep vardı ama o umutları gerçeğe dönüştürecek aktörler eksikti. Şimdi çok büyük bir aktör var artık. Fenerbahçeli dostların dediği gibi, Ali Koç gelecek güneş doğacak. Biz de bekliyoruz o güneşi ama tüm ülke futbolu için.

YORUM YAZ