MENÜ

Suat Çelen!..

Abone Ol Google News

Tarih boyunca gerçekleşen devrimlerin, toplumsal dönüşümlerin farklı dinamikleri vardır. Söz konusu değişimi gerçekleştirenler, mevcut düzenin yerine yeni bir düzen tesis edenler genelde aynı ideal ve ülkü etrafında birleşmiş olan topluluklardır. Yani her ne olduysa, idealize bir ekibin titiz çalışması sonucu hayata geçmiştir. Ancak bir ekip, ne kadar uyumlu, ne kadar çalışkan, ne kadar işine bağlı olursa olsun bir liderden yoksunsa başarması imkansızdır. Bu realite, hayatın her alanında geçerlidir. Özellikle de sporda böyledir.

Haberin Devamı

Şöyle geçmişten günümüze bir bakın, nerede sıra dışı bir başarı hikayesi varsa, orada mutlaka sıra dışı bir lideri görürsünüz. Başarının ardındaki ekibi oluşturan, o ekibi yönlendiren, sevk ve idare eden, kritik kararları verebilen, camiasına kılavuzluk eden, yol gösteren, fikirleriyle ilham kaynağı olan bir lideri görürsünüz büyük resme baktığınızda.

İşte son yıllarda Türk sporunun önemli figürlerinden biri haline gelen Suat Çelen de böyle bir liderdir.

Başarının gerçek mimarı

Haberin Devamı

Bir kaç gündür cimnastikte yaşadığımız gurur dolu günlerin müsebbibi, gerçek kahramanıdır Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen. Sporculuğu döneminde kendisine yaşatılan sıkıntıların, zorlukların, yoksunlukların, önüne çekilen setlerin acısını hâlâ yüreğinin derinliklerinde hisseden Suat Çelen, başkanlık görevine gelir gelmez yetenekli Türk çocuklarının önünü açmak için gecesini gündüzüne kattı ve sonunda cimnastikte bir Türk ekolü yarattı. Aynı zamanda bir öğretmen olan Suat Başkan, yeri geldi bir eğitimci oldu, yeri geldi sporculara abilik, babalık yaptı, yeri geldi onların mentörü oldu; ama hep önlerinde bir model, bir lider olarak gerçekleştirdiği devrimin en ön saflarında yürüdü.

Cimnastikte devrimi yaptı

Doğru insanlardan doğru bir ekip kurdu ve hep birlikte cimnastiği Türkiye’nin 81 iline yayarak, yetenekli çocukları keşfedip yıllar içerisinde eğiterek, işleyerek bugünün şampiyonlarının ortaya çıkmasına vesile oldu. Ve her şeyden önemlisi eski köhne düzeni alt üst edip bir sistem kurdu. Yani, bir liderin yapması gereken ne varsa hepsini yaptı ve bir camiayı neredeyse yoktan var etti, cimnastiği Türkiye’nin gündemine oturttu.

Türk cimnastiğinin makus talihini değiştiren Suat Çelen, “Hiç bir başarı tesadüf değildir” sözünün somutlaşmış ismidir. O ve ekip arkadaşları, sporcuları şu sıkıntılı günlerimizde Türk Milleti’nin yüzünü güldürdüler. Allah da yaşam boyu onların yüzünü güldürsün.

YORUM YAZ