MENÜ

Vestel Genel Müdürü Ergün Güler: Sporcularımızı değerlendireceğiz

Abone Ol Google News

Vestel, Türk sporunun dünya çapında başarılar elde etmesi için verdiği desteği sürdürüyor. En büyük iki spor yatırımını voleybola ve cimnastiğe yönelten Vestel Genel Müdürü Ergün Güler, “Vestel olarak bu topraklardan aldıklarımızı yine bu toprakların sporcuları için değerlendirmeye devam edeceğiz. Voleybol ve cimanstiğin yanı sıra espora da futbola da hentbola da, yelkene de yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Bu topraklarda doğup, global bir teknoloji şirketi konumuna gelmiş bir marka olarak, ülkemizdeki başarılı spor dallarının da dünya markası olması yolunda geçmişte sunduğumuz desteği sürdürmeye ve Türk sporu için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Vestel Genel Müdürü Ergün Güler: Sporcularımızı değerlendireceğiz

Önemli eşikler...

Son yıllarda büyük ivme kazanan Türk sporu, kendisi için önemli eşikleri bir bir atlıyor. Voleyboldan, cimnastiğe, yüzmeden atletizme, okçuluktan boksa… Futbol dışında ne varsa bu listenin bir köşesine ekleyebilirsiniz. Kuşkusuz başrolü kadın voleyboluna vererek… Tabii ki bu başarılar kendi başına gelmiyor. Önemli markaların ülkemizde sporun gelişmesine katkısı yadsınamaz. O markalardan biri de Vestel. Kadın voleybolu dendiğinde akla gelen ilk markalardan biri haline dönüşen Vestel, zaten büyük bir ivme içinde olan sporun önemli virajları dönmesinde ciddi bir itici güç oldu. Aslında bu destek, şirketin sürdürülebilir eşitlik vizyonunun bir uzantısıydı. Vestel Genel Müdürü Ergün Güler, “Vestel olarak kuruluşumuzdan bu yana spor ile iç içe olan bir marka profili çizdik. Toplumun gelişiminde sporun kritik önem taşıdığının farkındalığıyla spora yatırımımızı sürekli kıldık. Özellikle kadın sporunun gelişimine, kadın sporcunun desteklenmesine ayrıca önem veriyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonumuz bizi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının güçlendirilmesi alanlarında daha fazla sorumluluk almaya teşvik ediyor. Bunun en iyi yolunu da istihdam, sanat ve spor olarak görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Vestel Genel Müdürü Ergün Güler: Sporcularımızı değerlendireceğiz

‘Bu ülkenin yüz akı oldu’

Türkiye’nin en başarılı sporunun kadın voleybolu olduğunun altını çizen Güler “Sultanlar her zaman bu ülkenin yüz akı oldu. Birlikteliğimiz ile de voleybol dünya liglerine ülkemizin adını altın harflerle yazılmasını sağladı. Şu an kadınlar voleybolunda Türkiye dünya 4.sü ise biz de bundan ancak gurur duyarız. Çünkü bu başarıda bir tutam da olsa payımızın bulunduğunu biliyoruz. Bu sebeple de diyoruz ki Türkiye bir voleybol ülkesidir. Bunu sadece sözde bırakmıyoruz. 2016 yılından bu yana voleybolun hak ettiği yere gelmesi için Türkiye Voleybol Federasyonu ile birlikte soluksuz çalışan bir marka olarak altını doldurmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Filenin Sultanları’nın bu desteği sonuna kadar hak ettiklerini ifade eden Ergün Güler, “Kızlarımız oynadıkları her maçta, katıldıkları her turnuvada bunu gösteriyorlar. Eda Erdem’den Ebrar Karakurt’a, Naz Aydemir Akyol’dan Hande Baladın’a nesil geçişini çok iyi yapan Türk kadın voleybolunun da sürdürülebilirliğine altyapılara destek olarak da katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Eda: Türkiye voleybol ile anılıyor

Fanatik’e konuşan Türkiye Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem ise şunları söyledi: “Hem milli takım hem de kulüpler düzeyinde kazandığımız başarılar ile birlikte Türkiye’de voleybola verilen değer ve gösterilen ilgi yüksek bir ivme kazandı. Ülkemizin en başarılı takım branşının voleybol olmasının yanı sıra Olimpiyatlar ile beraber bu ilgi zirveye ulaştı ve artık gönül rahatlığıyla 'Biz Voleybol Ülkesiyiz' diyebiliriz. Bunda Federasyonumuz, sponsorlarımız ve elbette takım ruhunu derinden yaşadığımız, birbirinden farklı, rengarenk karakterlere sahip takım arkadaşlarımın çok büyük katkısı var. Yeni nesillere doğru örnekler sunup, kolayca ulaşabilecekleri imkanlar sağladığımızda bu durumu avantaja çevirip hem Türk gençliğine hem de Türk sporuna hizmet etmiş oluruz. Bize destek veren herkese kalpten teşekkürler. Hep söylediğim gibi; bayrağımızı her zaman gururla dalgalandıran voleybol ile kalın.”

Haberin Devamı

Vestel Genel Müdürü Ergün Güler: Sporcularımızı değerlendireceğiz

Cimnastiğe destek

Spor yatırımlarını sadece voleybol üzerine kurmadıklarının da belirten Vestel Genel Müdürü Ergün Güler, “Vestel olarak sporun farklı dallarına desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik. Spor yatırımlarımızı üzerine kurduğumuz sporlarından biri de cimnastik. Türk cimnastiğinin daha da ileri gitmesi için Türkiye Cimnastik Federasyonu ile omuz omuza çalışıyoruz. Ve bu alanda da kısa sürede önemli başarıların içinde yer almış olmak bizi çok mutlu ediyor” dedi. Mart ayında çevrim içi olarak gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye Jimnastik Federasyonu ile iş birliklerini açıkladıklarını hatırlatan Ergün Güler “Aynı kadın voleybolunda olduğu gibi Türk cimnastiği de son dönemde uluslararası platformlardaki başarılarıyla dikkat çekiyordu. Biz de onların daha büyük başarılara imza atmasına yardımcı olmak istiyoruz. Umut vadeden, geleceği parlak başarılı genç sporcularımızla tüm camiaya dokunmak istiyoruz. Cimnastik uluslararası ölçekte en prestijli spor dallarından biri. Ülkemizde bugüne dek yeterince ilgi görmedi, ancak gençlerimiz tarihi yeniden yazıyor. Bu yolculukta ihtiyaç duydukları desteği onlara sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vestel Genel Müdürü Ergün Güler: Sporcularımızı değerlendireceğiz

YORUM YAZ