MENÜ

Duygu Badem Uylukçuoğlu: Spora destek, bizi tanımlıyor

Abone Ol Google News

Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Duygu Badem Uylukçuoğlu, “Spora destek, bizi tanımlayan kavramlardan biri. Sporun kalbinde Vestel, Vestel’in kalbinde spor var” dedi.

Haberin Devamı

Vestel’in 25 yılı aşkın bir süredir sporu desteklediğini söyleyen Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Duygu Badem Uylukçuoğlu, “Sporun kalbinde Vestel, Vestel’in kalbinde spor var. Kurum kültürümüze işleyen, hem iç hem dış paydaşlarımız nezdinde Vestel’in olmazsa olmazları arasında görülen spora destek olmak bizim için çok anlamlı bir konu” dedi.

Uylukçuoğlu, Fanatik’in sorularını yanıtladı:

■ Vestel için spor yatırımları neden önemli?

25 yılı aşkın bir süredir sporu destekleyen bir marka olarak bugün spora destek, bizi tanımlayan kavramlardan biri. Sporun kalbinde Vestel, Vestel’in kalbinde spor var. Kurum kültürümüze işleyen, hem iç hem dış paydaşlarımız nezdinde Vestel’in olmazsa olmazları arasında görülen spora destek olmak bizim için çok anlamlı bir konu. Spor yatırımlarımızın markamıza katkısı oldukça büyük. Spora yaptığımız yatırımı hem markamıza hem de desteklediğimiz spor dallarına yapılan yatırım olarak görüyoruz. Asla sadece marka görünürlüğü sağlayan sponsorluklar olarak sınırlandırmıyoruz. Topluma, ülkeye, geleceğe yatırım yaptığımızı düşünüyoruz. Öncü teknoloji şirketi vizyonumuzla özellikle genç kitleyle spor çatılı altında iletişim kurmak, uzun yıllar etkisi zihinlerde yer tutan, kalıcı ve duygusal bağ kurmayı mümkün kılıyor. Voleybol, futbol, cimnastik, hentbol, yelken ve Espor desteklediğimiz spor dalları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

■ Türkiye Cimnastik Federasyonu ile olan sponsorluk anlaşmanız konusunda bilgi verebilir misiniz? Geri dönüşleri nasıl oldu?

2021 yılının 8 Mart’ında Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun cosponsoru ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Ritmik Dal ana sponsoru olduğumuzu duyurduk. Yaklaşık 8 aylık süreçte iyi bir sinerji yakaladık. Hem kamuoyundan hem de spor camiasından çok olumlu dönüşler aldık. Zira daha önce görece az dokunulmuş bir alanda büyük farkındalık yarattık. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi önemli bir günde duyurusunu yaptığımız sponsorluğumuzu, kadın gücünü öne çıkararak hazırladığımız reklam filmimizle taçlandırdık. Reklam filmimizde Kadın Ritmik Dal milli takım oyuncularımız yer aldı.

Duygu Badem Uylukçuoğlu: Spora destek, bizi tanımlıyor

■ Ana sponsor olmaya nasıl karar verdiniz?

Geçen zaman içinde sporcularımız yeni başarı ve kazanımlar elde etti. Biz de değerli Türkiye Cimnastik Federasyonu ile iş birliğimizin kapsamının genişletilmesinin iki taraf için de daha faydalı olacağı kanaatine vardık. Ve Kasım 2021’de ritmik cimnastik dışında kalan 7 kategoriyi kadın ve erkek kategorileri ile birlikte sponsorluk kapsamımıza dahil ettik. Bununla birlikte Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun da ana sponsoru olduk. Birlikteliğimizden çok mutluyuz. Voleybol ile özdeşleştiğimiz gibi cimnastik sporu ile de özdeşleştiğimize inanıyoruz. Ancak jimnastik için çalışmaya devam ediyoruz. Cimnastik çok önemli bir spor dalı. Jimnastik sporuna yatırım sadece bu alana değil, tüm spor branşlarına yatırım. Dolayısı ile jimnastik için daha gideceğimiz yer var. Federasyonumuzla birlikte en güzel şekilde bu spor dalını taçlandıracağımıza eminim.

Haberin Devamı

Duygu Badem Uylukçuoğlu: Spora destek, bizi tanımlıyor

■ Spora destek olmaya devam edecek misiniz?

Spora yatırım yapmaya kesintisiz devam edeceğiz. Vestel olarak ülkemizde ürettiğimiz teknolojiyi dünyanın 158 ülkesine ihraç ediyor, Ar-Ge ve inovasyona dayalı, dünya standartlarının ötesine geçen bir anlayış ile faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bu faaliyetlerimizin merkezinde ise “sürdürülebilirlik” yer alıyor. Dünyamıza, ekosisteme, bireylere fayda yaratacak teknolojiyi üretirken, gelecek nesillere daha yaşanılası bir dünya bırakmak için sorumluluklarımızı artırıyoruz. Dolayısı ile sürdürülebilir şekilde, sürekli yatırımlarımız mevcut çalışmalarımız devam edecek. Bunlara ek olarak seçici şekilde alternatifleri değerlendiriyoruz. Yeni alanlara gireceğiz, ancak çok yakın zamanda açıklayabileceğiz.

'Vestel olarak sporla iç içeyiz'

■ Spor alanında hangi başarı öykülerine imza attınız?

Filenin Sultanları, ülkemizin ev sahibi olduğu 2022 Milletler Ligi'nde dördüncülük elde etti. Geçen hafta da hepimizin bildiği üzere Dünya Şampiyonası’nda çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. 2021 Avrupa Şampiyonası ve yine aynı yıl Milletler Ligi üçüncülüğü başarılarımız var. Pandemi nedeniyle bir yıl gecikmeli düzenlenen Olimpiyatlarda çeyrek final oynama başarısı, 2019’da Avrupa Şampiyonası’nda ikincilik gibi dünya voleybol ligine ülkemizin adını yazdırdılar. Kulüplerimiz CEV, FIVB ve Dünya Şampiyonalarında dereceler elde ediyor. Bu başarılarla gurur duyuyoruz. Cimnastik sponsorluğumuza Ritmik Dal ana sponsoru olarak başlamış, ardından tüm dalları kapsayacak şekilde Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun ana sponsoru olma kararı almıştık. Sporcularımız ülkemize pek çok ilki yaşattılar. Olimpiyatlarda ilk kez cimnastik alanında ülkemizin temsili gerçekleşti. Ferhat Arıcan Olimpiyat üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Avrupa Şampiyonası’nı ise altın madalya kazanarak tamamladı. Ayşe Begüm Onbaşı, Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya aldı. Trabzonspor formasının göğüs sponsorluğuna devam ediyoruz. Trabzonspor bu sene Türkiye Süper Ligi’nin şampiyonu oldu. Desteklemekten onur duyduğumuz Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı geçen yıl Avrupa’da adından söz ettirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ