MENÜ

‘Taraftarlara özel, ürünler üreteceğiz'

Abone Ol Google News

Trabzonspor ile sponsorluk anlaşması imzalayan Vestel’in CEO’su Turan Erdoğan, “Spora katkıda bulunmak şart” dedi. Yaptıkları anlaşmanın her iki taraf için de hayırlısı olmasını dileyen Erdoğan, “Vestel 21 yıldır ihracat lideri bir marka. Türkiye’nin teknolojide dünyaya açılan yüzü. Trabzonspor da yıllarca Avrupa’da bizleri en iyi şekilde temsil etti. Etmeye de devam ediyor” diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti: “Ülkemizin küresel ölçekte daha yüksek sesle konuşmasını istiyorsak, sadece daha çok üretmek yeterli değil. Sosyal yaşama da dahil olmak, spora katkıda bulunmak şart. 1995- 1999 yılları arasında forma sponsoru olduğumuz ve 23-24 yıl öncesine uzanan bu birlikteliği sürdürmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”

Haberin Devamı

Vestel tribünü...

Trabzonspor’un her kulvarda başarılı olacağına yürekten inandığını vurgulayan Erdoğan, “Trabzonspor ile yaptığımız sponsorluk sadece forma göğüs sponsorluğu başlığında değil, stadyumdaki reklam alanlarının kullanımı, loca hizmeti ve Vestel ismini taşıyan bir tribün oluşturulması, Vestel Store açılması ve taraftarlara özel üreteceğimiz bordo-mavi ürünler gibi iş birliklerini de kapsıyor” dedi. Erdoğan, “2022’ye kadar devam edecek olan forma göğüs sponsorluğumuzun Trabzonspor’un başarısına katkı sağlayacağına, birlikte uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize, iki markanın birbiri için itici güç olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Marka ve spor

Yaptıkları sponsorluklarda her zaman markalarının uygunluğuna ve sürdürülebilir olmasına dikkat ettiklerini belirten Erdoğan, “Her yaptığımız işte en iyisini yapmak istiyoruz. Sponsorluk işleri biliyorsunuz ki marka ve spor arasındaki ilişkinin ve uygunluğun da bir ürünü. O nedenle yeni sponsorluklara kapıyı tam olarak kapatmak söz konusu değil ama öncelikli konularımızdan biri değil” dedi.

‘Sporla iç içe olan bir marka olduk’

Sporun bütün dünyada ciddi bir ekonomik büyüklüğe sahip olduğunu kaydeden Turan Erdoğan, şu bilgileri verdi: “Ve her geçen gün bu ekonomi daha da büyüyor. Profesyonel spor dallarının yanı sıra insanların sağlıklı yaşama verdiği önemde spor ekonomisinin hızla büyümesinde etkili oluyor. 2005 yılında spor ekonomisinin büyüklüğü 46.5 milyar Dolar olarak ölçülürken geçen yıl bu değer 90.9 milyar Dolar’a hatta üç haneli rakamlara yükseldi. Türkiye’dede spor ekonomisi hızla gelişmeye devam ediyor. Vestel olarak hep sporla iç içe olan bir marka olduk. Spora yapılan yatırımı bir hayır işi değil markamıza ve sponsor olduğumuz spor dalının marka değerine yapılan yatırım olarak görüyoruz. Sürdürülebilir ve markamıza uyguniş birliklerine gitmeyi tercih ediyoruz.”

‘Spor iletişimi çok ciddi bir iş’

Vestel olarak sporun çok özel bir alan olduğunu düşündüklerini söyleyen Turan Erdoğan, şöyle devam etti: “Spor iletişimi ve sponsorluğu çok ciddi bir iş. İyi planlanması lazım. Kısa süreli yatırımların ne spora ne de markaya bir etkisi olur. Vestel gibi bir teknoloji şirketi için sporla iç içe olmak hem sponsorluk mantığımıza hem de ulaşmak istediğimiz tüketici kitlemizle doğru iletişim kurma anlamında çok önemli. O sebeple Vestel ve spor hep yan yana oldu. Olmaya da devam edecek.”

Haberin Devamı

‘Üretim üssümüze, bisikletçilerin evi diyoruz’

Vestel olarak sürdürülebilir ve markalarına uygun iş birliklerine gitmeyi tercih ettiklerini ifade eden Turan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu sebeple de spor desteğimizi ve iletişimimizi voleybol, bisiklet ve espor üzerine kurduk. 2016-2017 sezonundan bu yana Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) ana sponsoru olarak voleybolla birlikte yürüyoruz. Vestel olarak hedefimiz, Türkiye’de voleybolun yükselişine katkıda bulunmak. İş birliğimiz Sultanlar Ligi’nin isim sponsorluğunun yanı sıra tüm voleybol milli takımlarının ana sponsorluğu ve diğer tüm dalların resmi sponsorluğunu kapsıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu ile olan sözleşmemizi 2 yıl daha uzattık. Spor ve teknolojinin bir arada olduğu espor da bizim için çok uygun bir iş birliği. Vestel olarak espor sektöründe hem sponsor hem ürün tedarikçisi hem de alt yapı sağlayıcısı olacağız. Bisiklet ise Vestel için her zaman ayrı bir yere sahip. 5 senedir Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na sponsorluk yapıyoruz. Dünyada ilk kez bir bisiklet turunun bir fabrikadan geçmesini sağladık. Üç kez sporcular Manisa’daki üssümüz olan Vestel City’den geçtiler. Biz artık üretim üssümüze aynı zamanda ‘bisikletçilerin evi’ diyoruz.”

YORUM YAZ