MENÜ

Spora verdiğimiz destek sürecek

Abone Ol Google News

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki spor ekonomisi de pandemiden olumsuz etkilendi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bütün spor branşlarında organizasyonlara aylarca ara verildi ya da iptaller yaşandı. Bu durum, spor gelirlerinde önemli bir kayba yol açtı. Normalleşme süreciyle birlikte spor dünyasının da kademeli olarak düzene gireceğini ve yavaş da olsa toparlanacağını düşündüklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, spora verdikleri desteği bu süreçte de sürdüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Üç alanda yatırım

Spor yatırımlarını futbol, maraton ve e-spor olarak 3 alanda topladıklarını kaydeden Engin Aksoy, “Amaç odaklı bir şirket olarak, ticari faaliyetlerimiz kadar sosyal sorumluluklarımızı da önemsiyor ve ülkemizin sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yatırımlar yapıyoruz. Ülkemizin sosyal kalkınması için spor yatırımlarının çok büyük önem taşıdığını görüyor ve biliyoruz. Halen devam eden spor sponsorluklarımız arasında Vodafone Park ile Beşiktaş JK sponsorluğumuz, Vodafone İstanbul Maratonu, Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi, Türkiye E-Spor Federasyonu Turnuvası bulunuyor. Spor sponsorluklarımızda ilgili spor dalının bilinirliğini en üst seviyeye çıkarmak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımızı aynı motivasyonla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Marka algısına etkisi

“Spor sponsorluklarımız marka algımıza ve imajımıza pozitif katkıda bulunuyor” diyen Engin Aksoy, şu anda maraton, futbol ve e-spora odakladıklarını kaydetti. Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu alanlarla geniş kitlelere ulaşıyoruz. Teknolojimizle, yenilikçi fikirlerimizle bu alanları büyütebiliyoruz. Bu odak alanlarımızı korumak istiyoruz. Tüm spor dallarına önem vermekle beraber, yatırımlarımızda kitlesel katılımlı ve global nitelikli spor etkinliklerine ağırlık veriyoruz. Bu tür sponsorlukların, halkımızı spora ve sağlıklı yaşama teşvik etme misyonumuza, ayrıca geniş kitlelere ulaşma hedefimize hizmet ettiğini düşünüyoruz. Ülkemizde böyle bir katma değer yaratmak, halkımızı spora ve sağlıklı yaşama teşvik ederken sporu ve sporcumuzu desteklemek bizim için çok önemli. Dolayısıyla, spora desteğimiz önümüzdeki yıllarda da sürecek. Farklı alanlarda da potansiyel görürsek, farklı alanlarda da teknolojimizle ve servislerimizle katma değer sağlayabileceğimiz inanırsak, yatırım yapmayı düşünebiliriz.”

Vodafone Park sponsorluğu devam edecek

Futbol tarafında yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Engin Aksoy, şöyle devam etti: “Beşiktaş JK ve Vodafone Türkiye olarak, 7 yıl önce sadece Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına değil, aynı zamanda bir gönül birliğine imza attık. Toplam maddi değeri 150 milyon doları aşan iş birliğimiz, her iki tarafa da önemli kazanımlar sağladı. Beşiktaş JK, Vodafone ile imzaladığı sponsorluk anlaşmasından gelen maddi ve manevi güçle rakipleri karşısında daha da güçlenerek çok güzel başarılara imza attı. Son olarak, futbolda #BenVarım diyen kadınlara destek amacıyla Vodafone Park’ta Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir maç düzenledik. Beşiktaş JK ve Atletico de Madrid kadın futbol takımlarının karşılaştığı ve 33 bin kişinin izlediği Vodafone Kupası, Türkiye’de bir kadın futbol maçında en fazla taraftarın bulunduğu müsabaka olarak rekora imza attı. Beşiktaş JK Vodafone Türkiye iş birliğinde yeni bir döneme giriyoruz. Forma göğüs sponsorluğu anlaşmamız, tarafların karşılıklı uzlaşması sonucu 2019-20 sezon bitimi itibarıyla sonlandırıldı. Bundan sonra da Vodafone KaraKartal Hareketi sürerken, 2023 yılına kadar sürecek olan sponsorluğumuz kapsamında Beşiktaş JK’ya her yıl 7 milyon dolar olmak üzere 28 milyon dolarlık ödememiz devam edecek.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ