MENÜ

'Spora destek olmayı sürdüreceğiz'

Abone Ol Google News

Mercedes Benz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, milli takımlara araç temini ve ulaşım anlamında destek verdiklerini söyleyerek, “Yıllardır farklı spor dallarında farklı türde filo araçlarının teminini sağlıyoruz. Spora, imkanlarımız dahilinde destek olmayı sürdüreceğiz” dedi. Mercedes-Benz Türk olarak Türkiye’de 52 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Sülün, “Bu süre zarfında ülkemize sağladığımız üretim, istihdam ve ihracat gibi faydaları milli takımlarımıza destek olarak sürdürmek istedik. Bu bağlamda da 23 yıldır Türkiye Futbol Federasyonu’nu, 18 yıldır da Türkiye Basketbol Federasyonu’nu destekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

92 araçlık filo

Spor alanında verdikleri desteği, satışları artırmak üzere hedeflemediklerini dile getiren Sülün, şöyle evam etti: “Mercedes-Benz Türk, her zaman toplumsal sorumluluğu faaliyetlerinin merkezinde tutan kurumsal bir şirket. 2001 yılında Türkiye Basketbol Federasyonu ile sponsorluğumuza başladığımızda birkaç adet araç temin ederken, şimdi anlaşmamız kapsamında 36 araçlık bir filo temin ediyoruz. Keza Türkiye Futbol Federasyonu ile sponsorluğumuza başladığımızda da birkaç araç temin ederken, şimdi 92 araçlık bir filo tahsis ediyoruz. Seneler içerisinde temin ettiğimiz araç sayısı artarak katlandı. Tabii bir de sene içerisinde belli bir kilometreyi geçen araçlarımızın belli periyotlarla yeni modellerle değişimini de gerçekleştiriyoruz.”

Haberin Devamı

Maratona destek

Mercedes-Benz Türk olarak genç milli futbol takımlarının mücadele ettiği Ege Kupası’na da destek verdiklerini ifade eden Sülün, şöyle konuştu: “Mercedes-Benz Türk olarak kiteboard sporuna 2015 yılında Bozcaada’da düzenlenen ‘Mercedes- Benz KiteBoard Avrupa Şampiyonası’ ile desteklemeye başladık. 2016 yılından beri de Muğla, Akyaka’daki Akçapınar sahilinde ‘KiteMercedes by Bilge Öztürk’ün destekçisiyiz. Bir diğer sponsorluğumuz da klasik otomobillerin yarıştığı Bahar Rallisi. 2015 yılından günümüze aralıksız 5 yıldır bu rallinin ana destekçisiyiz. Bu sene Bahar Rallisi, Dünya Klasik Araçlar Federasyonu ’nun (FIVA) ilk kez düzenleyeceği CEERT (Central East European Regularity Trophy) organizasyonun ilk ayağı olması sebebiyle uluslararası bir kimliğe büründü. Öte yandan Fethiye’de düzenlenen ve Türkiye’de gerçekleştirilen ‘İlk Ultra Maraton’ olan Likya Yolu Ultra Maratonu’na da destek verdik. Şirketimiz bünyesindeki MBT Runners’ın katılımı haricinde maratona Mercedes-Benz’in ilk pickup aracı X Class ile destek sağladık.”

‘Duyguları maddi olarak ölçebilmemiz mümkün değil’

Otobüs, hafif ticari araç ve otomobillerden oluşan filoları, takımların kullanımına sunduklarını kaydeden Süer Sülün, şöyle devam etti:

“Otomotiv sektöründe olduğumuzdan spora araç temini ve ulaşım anlamında destek veriyoruz. Takımların ihtiyaçlarına göre binek otomobil, hafif ticari araç ve otobüs gibi farklı segmentlerdeki araçlarımızı milli takımlarımızın kullanımlarına sunuyoruz. Milli takımlarımızın yaşattığı duyguları maddi olarak ölçebilmemiz mümkün değil. Milli takımlar için ayırdığımız sponsorluk bütçemiz de her sene kapsama ve o dönemdeki ihtiyaçlara göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle net bir rakam telaffuz etmek doğru olmayacaktır. Yaklaşık 23 yıldır aralıksız verdiğimiz desteğimizi, var olduğumuz sürece devam ettirmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

Çalışanlarına spor imkânı sunuyorlar

Şirket bünyesinde çalışanlara yönelik olarak spor imkânı sunduklarını söyleyen Süer Sülün, şu bilgileri verdi:

“Fabrikalarımız ve genel müdürlüğümüz bünyesinde yürüyüş parkurları ile spor salonları oluşturduk. Çalışma alanlarımızda kampüs ortamı sağlayarak, çalışanlarımızın konforunu ve rahatlığını hedefledik. Ayrıca şirket içinde farklı spor takımlarımız var. MBT Runners adıyla bilinen şirket çalışanlarından oluşan koşu takımımız her sene Avrasya Maratonu’na katılarak, sosyal sorumluluk bilinci içerisinde topluma da fayda sağlıyor. Ayrıca 2018 yılında Kurumlararası Dragon Bot Festivali’nde, Mercedes Dragobus ve Mercedes Power Team takımlarıyla yarışarak birincilik ödüllerinin yanı sıra bir de Fair Play ödülü kazandık.”

Küçük raketlerin büyük mücadelesi

NG Afyon bu sene Türkiye Tenis Federasyonu denetim ve gözetimiyle, ikinci kez 8-9-10 yaş tenis turnuvasına ev sahipliği yapacak. 30 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında 8-9-10 yaş grubunda yarışan minik tenisçiler, kıyasıya bir mücadele yaşayacak. Başvuruların TTF IKORT’tan gerçekleşeceği karışılaşmalar, Sezai Tutmaz direktörlüğünde hard zeminde ve açık kortlarda oynanacak. Turnuvaların sonunda birinci ve ikincilere kupa verilecek.

Performans ve tasarımı bir araya getirdi

Haberin Devamı

Spor giyim markası Under Armour, performans ve tasarımı birleştiren, Arena adını verdiği yeni bir koleksiyon hazırladı. İleri teknoloji kullanılarak hazırlanan ve sınırlı sayıda üretilen yeni koleksiyonda, montlar, kapüşonlu giysiler, eşofman altları, tişörtler ve şortlar yer alıyor. Koleksiyonun kadınlar için hazırlanan ürünlerinde beyaz, gri, pembe, mavi ve kırmızının uyumu ön plana çıkarken; erkek ürünlerinde açık kahverengi, beyaz, mavi, lacivert ve gri tonları bir araya getirilmiş. 1996 yılında kurulan spor giyim, performans ve aksesuar markası Under Armour, tüm sporculara yönelik olarak performans artıran ürünler üzerinde çalışma yapıyor. Marka Türkiye ’de toplam 24 mağaza ile faaliyet gösteriyor

YORUM YAZ