MENÜ

"Spor alanlarında hijyen zorunlu ihtiyaç"

Abone Ol Google News

Spor alanlarına ve tesislere temizlik hizmeti veren Atalian Türkiye CEO’su Barış Ünalp, “Yoğun insan sirkülasyonu ve spor aletlerinin aktif kullanımı nedeniyle çok sık hijyen kontrolü zorunlu bir ihtiyaç” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye pazarına 2013 yılında giren, spor alanlarına ve tesislere temizlik hizmeti veren Atalian Türkiye CEO’su Barış Ünalp, “Yoğun insan sirkülasyonu ve spor aletlerinin aktif kullanımı nedeniyle çok sık hijyen kontrolü zorunlu bir ihtiyaç” dedi. Ünalp, “Daha steril, temiz ve sağlıklı bir ortam hazırlanması ve çalışmaların devamlılığının sağlanması spor salonları için oldukça önemli” diye konuştu. Yüzme havuzlarının steril ve sağlık koşullarına uygunluğunun sağlanması ve takibinin yapılmasının öncelikleri arasında olduğunu belirten Ünalp, “Genel spor, duş ve dinlenme alanlarında temizliğin devamlılığını, takibinin sağlanmasını periyodik olarak uzman ekiplerimizle sağlıyoruz” dedi.

Her kullanım sonrası...

Spor yapılan ortamların, tozlanmaya müsait, birçok alet barındıran ve periyodik olarak temizliğinin yapılması gereken ortamlar olduğunu vurgulayan Ünalp, şöyle devam etti: “Spor aletlerinin her kullanım sonrasında dezenfeksiyonun sağlanması gerekiyor. Duş alanları ve giysi dolaplarının temizliğinin yapılıp, dezenfeksiyonunun sağlanması; ayak dezenfektan paspasların dezenfektanının günlük olarak değiştirilmesi önemli iş adımları.”

Haberin Devamı

Robotlu temizlik

Ünalp, havuz temizliğiyle ilgili olarak ise şu bilgileri verdi: “Spor salonu temizliğinde aletlerin derinlemesine temizliğine oldukça dikkat edilmeli. Salona gelen her üyenin genel kontrol ve tahlillerinin yapılması, havuz öncesi duş almalarının sağlanması önem verdiğimiz konulardan. Havuz genel temizliği ise 3 gecede bir robot tarafından yapılıyor. Dozajlama ve klorlama devamlı olup otomatik sistemde uygulanıyor. 15 günde bir de düzenli olarak havuz suyu laboratuvar analizleri yapılıyor. Spor aletleri ise devamlı ve kullanım sonrası dezenfektan ile siliniyor.”

5 bini aşkın çalışanı var

Türkiye pazarına 2013 yılında giren Fransız Atalian’ın tesis yönetimi, temizlik ve peyzaj alanlarında faaliyet gösterdiğini belirten Barış Ünalp, “Atalian Türkiye, 5 bini aşkın çalışanıyla sektörün önemli bir oyuncusu. 2018 yılı cirosu yaklaşık 300 milyon TL olarak gerçekleşti. Önümüzdeki 5 yıl içinde stratejik gördüğümüz alanlarda Türkiye’nin en büyük entegre tesis yönetim firması olmayı hedefliyoruz” dedi. Ünalp, şöyle devam etti: “Atalian Türkiye, entegre tesis yönetimi hizmetleri kapsamında müşterilerine çok geniş bir hizmet alanıyla destek veriyor. Bunlar arasında spor alanları da bulunuyor. Atalian Türkiye, yapısı itibariyle ‘kendi bünyesinde tesis yönetimi’ni benimsemiş bir şirket. Temizlik alanında yenilikçi uygulamalarımızla sektörde farklı bir konumdayız. Dünyanın önde gelen tesis yönetim hizmetleri sağlayıcılarından biri olan Atalian, 30’dan fazla ülkede 125 binden fazla çalışanıyla özel sektör ve kamudaki müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte çözümler sunuyor.”

‘Gece yarışlarını aydınlatıyoruz’

Haberin Devamı

TJK Veliefendi Hipodromu’nda “Gece Yarışları Aydınlatma Tesisatı”nın işletilmesi ve arıza bakım sorumluluğunu üstlendiklerini söyleyen Barış Ünalp, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Elektrik kuvvetli akım tesislerinde yüksek akımlarda çalışabilme belgesine (EKAT) sahip personellerimiz ve konusunda uzman elektrik mühendisimizle birlikte gece yarışlarının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz. Sistemde yer alan trafo, jeneratör ve aydınlatma ekipmanları gibi kritik ekipmanların bakım, onarım ve işletilmesi konusunda destek veriyoruz. Yarışlar sırasında kullanılan elektriğin şehir şebeke elektriği yerine sahada bulunan jeneratörlerle sağlanması alışık olunmayan bir durum olduğundan, sorumluluğumuzu birkaç kat daha artırıyor. Yarışların devam ettiği süreçte Atalian olarak arka planda gerekli tüm aydınlatma sistemlerini kontrol ediyor ve herhangi bir aksama yaşanmaması için özveriyle çalışıyoruz.”

YORUM YAZ