MENÜ

‘Sponsorlukların spora olan katkısı yadsınamaz'

Abone Ol Google News

Türkiye’de spor ekonomisinin her geçen gün geliştiğini söyleyen Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, “Spor ekonomisinin gelişimini tüm branşlarda sağlamak, sportif başarıyla da doğrudan bağlantılı” dedi. Sportif başarıların ülke ekonomilerini pozitif etkilediğini belirten Yalçın, “Ülkemizde özellikle belli başlı popüler branşların dışında amatör dallarda da Avrupa ve dünya çapında elde edilen başarılar, spor ekonomisine ciddi katkılar sunuyor” diye konuştu. Spor ekonomisini geliştirmek için öncelikle marka değerini artırmak ve bu bağlamda doğru yatırımlar yapmak gerektiğini ifade eden Yalçın, şöyle devam etti: “Milyonlarca insanın özellikle yüzme şampiyonalarını izlemesinin yanında sponsorluk ve medya gelirleri gibi kalemlerin etkilerini de düşündüğümüzde ülkemizde ve dünyada spor ekonomisi her geçen gün yerini sağlamlaştırıyor.” Yalçın, Federasyon olarak geleceğe yönelik hedeflerini ise şöyle anlattı:

Haberin Devamı

‘Hedef olimpiyatlar’

“Federasyonların 4 yıllık planlarında en önemli hedef elbette ki olimpiyatlar. Yüzme branşını diğer branşlarla karşılaştırdığımızda pek çok zorlukla karşılaşıyoruz. Türkiye Yüzme Federasyonu olarak; gelecekte sportif bir başarı yakalamanın yanında eğitim prensibi olarak da bir model olabilmeyi temenni ediyoruz. Ek olarak, altyapıya yaptığımız yatırımların karşılığını görmek de en büyük arzularımızdan biri.”

Haberin Devamı

‘Sportive ile anlaşmamızı 3 yıl daha uzattık’

Sportive’in, distribütör markası Arena ile yüzme alanına ciddi yatırımlar yaptığını söyleyen Erkan Yalçın, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Dünya Yüzme Birliği FINA’nın da sponsoru olan Arena, 3 yıldır Türkiye Yüzme Federasyonu’nun ve Yüzme Milli Takımı’nın ana sponsoru. Dünyaca ünlü yüzme markası Arena ile teknik açıdan yüzücülerimizin hayatını kolaylaştıran ekipmanları ve mayoları sebebiyle bir iş birliğine imza attık. Sponsorluk anlaşmamız başarıyla bugünlere kadar geldi ve karşılıklı memnuniyetimiz sebebiyle anlaşmamızı 3 yıl süreyle daha uzattık. Yüzme branşının Türkiye’de daha iyi seviyelere ulaşması için Sportive ve Arena ile dirsek dirseğe çalışmaya devam edeceğiz.”

Medical Park bu süreçte yanımızda yer aldı’

Hastane sponsorluğunun özellikle sporda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Erkan Yalçın, şöyle devam etti: “Sporcu sakatlığı, bilimsel çalışma ortamının sağlanması, yarışmalarımızda ambulans desteğinin verilmesi ve Tokyo 2020 Olimpiyatları sürecindeki tüm milli sporcularımıza sağlık ve performans desteği sağlamaları bizleri oldukça motive eden unsurlardan. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları sürecinde sporcularımıza ve Türk yüzme sporuna destek olacak her projenin içinde yer almaya gayret gösterdik ve gösteriyoruz. Bu süreçte yanımızda yer alan ülkemizin önemli sağlık markalarından biri olan Medical Park’ın yönetimine teşekkür ediyoruz.”

‘SWEAT HUB sporseverlerin buluşma noktası olacak’

Elif Boyner ve Melis Abacıoğlu, eylül ayında İstanbul-Bebek’te SWEAT HUB adını taşıyan yeni bir spor merkezi açmaya hazırlanıyor. SWEAT HUB, kullanıcılar için spor öncesi, sırasında ve sonrasında tüm ihtiyaçlarını karşılayan, aynı zamanda boş vakitlerini geçirebilecekleri bir buluşma noktası olacak. SWEAT HUB için son hazırlık dönemine girdiklerini belirten Elif Boyner, yeni yatırımlarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “SWEAT HUB’ın ziyaretçilerin antrenman öncesinde eşya bırakabilecekleri kilitli dolapları, spor sonrasında eve dönmeden günlerine devam etmelerini sağlayacak duş alanları, sporculara ve sağlıklı yaşam meraklılarının tercih ettikleri ürünleri sunan bir kafeteryası ve 150 metrekare büyüklüğünde bir antrenman bahçesi olacak. Ayrıca SWEAT HUB’ta kullanıcıların katılabileceği grup spor derslerimiz de olacak. Dileyen ziyaretçiler ise farklı branşlardaki workshop’lara katılabilecekler. Özetle SWEAT HUB, İstanbul’daki spor topluluğunun yeni buluşma noktası olacak.”

Haberin Devamı

‘Yurtdışına açılmayı planlıyoruz’

SWEAT HUB’ın çok kısa sürede spor yapan kişilerin hayatlarında büyük yer sahibi olacağına inandıklarını belirten Melis Abacıoğlu ise geleceğe yönelik planlarını şöyle anlattı: “Mimari projesi Autoban tarafından yapılan SWEAT HUB için kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına cevap verebilecek çeşitli paketlerimiz olacak. Spor yaparken SWEAT HUB’daki kilitli dolaplarımız ve duş alanlarımızdan faydalanabilecek olan üyelerimiz, aynı zamanda grup dersleri ve workshop’lara da katılabilecek. Üyelik paketlerimizi eylül ayı içinde sporseverler ile paylaşacağız. Bebek’teki noktamız açıldıktan sonra İstanbul Caddebostan’da ikinci SWEAT HUB’ı açmayı planlıyoruz. Ardından farklı şehirlerde yatırım yapmayı planlıyoruz. İzmir ve Ankara’da açacağımız SWEAT HUB’lar sonrasında yurt dışına açılacağız. Bu yolculuğumuzda yanımızda olmak isteyen markalara da önemli fırsatlar sunacağız.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ