MENÜ

Sekiz yılda koşucu sayısı 10 kat arttı

Abone Ol Google News

Macera Akademisi/MCRRacesetter tarafından adidas ana sponsorluğunda düzenlenen ‘Geyik Koşuları’, 1350 sporcuyla koşuldu. Sekiz yılda koşucu sayısı 10 kat artarken, katılımcıların yüzde 21’ini 4-12 yaş arasındaki ‘Bambi’ koşucular oluşturdu. Küçük yaştakilere sporu sevdirmeyi amaçlayan ve yaşları 4 ila 12 arasında değişen çocuklar için düzenlenen Bambi Koşuları, 4-6 yaş tüm katılımcıların ‘birinci’ olması ile sonuçlandı. 6 yaşına kadar çocuklar, ‘1’ numarayı takarak koştu, kazanma ya da kaybetme stresi olmadan doğada spor yapmanın keyfini çıkarttı. Son adidas Geyik Koşuları’nda katılımcıların yüzde 21’ini 4-12 yaş arasındaki çocuklar oluşturdu.

Haberin Devamı

‘Spora engel yok’

Yüzde 50’si kadın koşuculardan oluşan 4K parkurunda, 1. kadınlarda Maryam Korkchi, erkeklerde Mustafa Araç oldu. 14K parkurunun birincilik ipini kadınlarda Bahar Doğan, erkeklerde Tufan Günal göğüsledi. Yılın üçüncü yarışı 28K parkurunda yeni rekorun kırılması ile sona erdi. Mestan Turhan 28K parkurunu bitirerek parkur rekorunu kırdı. Özel sporcumuz (Otizm) Muammer Can Demirci 14K parkurunu başarılı bir performansla tamamlayarak spora engel yok dedi. Macera sevenler için engebeli ve dar patika yollarının yer aldığı koşuda 4K, 14K, 28K ve Bambi parkurlarında yaklaşık 1200 yarışmacı ter döktü. 2011’de ilk kez 114 sporcu ile gerçekleştirilen Geyik Koşuları’na katılım sekiz yılda yaklaşık 10 kat artarak 14 Ekim’de 2018’da 1350 kayıtlı koşucuya ulaştı.

Haberin Devamı

Barış Arduç ve New Balance’tan anlamlı destek

Barış Arduç ve New Balance’ın işbirliği, sosyal sorumluluk projesiyle devam ediyor. Barış Arduç’un şirket için hazırladığı XNB sonbahar kış koleksiyonun un satışından elde edilen gelirin bir bölümü, Yedikule Hayvan Barınağı’na bağışlan acak. Barış Arduç, bu işbirliği kapsamında Yedikule Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek, bir gününü barınaktaki hayvanların bakımına ayırdı. Mama ve su dağıtımı yapıp, barınaktaki kulübelerin boyanmasına yardım etti. Barış Arduç, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Yedikule Hayvan Barınağı’ndaki dostlarımızın yaşam alanlarını güzelleştirmek ve hayatlarına dokunmak için bir günü birlikte geçirdik. Benim için çok anlamlı ve özel bir gün oldu. Hayvan dostlarımızın yaşam haklarını savunmak, onlara layık oldukları hayatları sağlayabilmek için herkesin desteğine ihtiyaç var. Sevgi ve merhamet ile her şeyi başarabiliriz.”

Eğlenceli yarış

adidas Runners İstanbul ekibinin bitişe 50m kala kurduğu motivasyon noktası koşuculara son düzlükte enerji verdi. Runtastic kullanıcılarının günün sonunda adidas’tan sürpriz hediyeler kazandığı hafıza oyunu, parkurdaki rekabeti etkinlik alanına taşıdı. ‘Sadece Hit’ müzik parolasıyla Pal Station’dan Dj Festo, Redbull müzik aracından katılımcıları coştururken, 4-12 yaş grubu çocuklar için atölye ve oyun hizmeti verildi. Tohum Otizm Vakfı yararına yapılan çay satışında ise yüzlerce bardak çay içildi. Yarış sonunda 4K-14K ve 28K parkurlarında en iyi dereceleri elde eden yarışmacılara adidas hediye çekleri ve sponsor ödülleri dağıtıldı. Yılın son adidas Geyik Koşuları 9 Aralık 2018 tarihinde yine Belgrat Ormanı’n da yapılacak.

Haberin Devamı

Pedallar çocuklar için çevrilecek

Bisiklet yarışlarının, özellikle de amatör bisiklet yarışlarının sayısı hızla artarken, 2-4 Kasım tarihleri arasında Çeşme’de üçüncüsü düzenlenecek olan Veloturk Gran Fondo Çeşme, çocukların yüzünü güldürecek. Veloturk Gran Fondo Çeşme’ye katılacak amatör bisikletçilerden alınacak katılım bedelleri ile ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet hediye edilecek. Etkinliği düzenleyen Argeus Travel & Events Sahibi Aydın Ayhan Güney, Veloturk Gran Fondo Çeşme’ye 1.500’e yakın bisikletçinin katılacağını söyleyerek, organizasyonun üçüncü yılında ulaştığı katılımcı sayısından mutlu olduklarını belirtti.

Spor kültürü

Güney, şöyle devam etti: “Veloturk Gran Fondo Çeşme, ihtiyaç sahibi çocukların hayatına spor kültürü ve mutluluk katmaya devam ediyor. Amatör bisikletçiler, Veloturk Gran Fondo Çeşme’nin sosyal sorumluluk tarafını da bildikleri için bu organizasyona katılmaktan memnuniyet duyuyorlar. Biz de organizasyon ekibi olarak bisikletçilere sorunsuz parkur deneyimi sunuyoruz. Elde edilen tüm gelir, Veloturk’ün bağış organizasyonuna aktarılıyor. 1.500’e yakın bisikletçinin katılacağı etkinlikte iki farklı uzunlukta parkur seçeneği bulunuyor.”

'Sosyal sorumluluk projesi'

Veloturk kurucularından Arda Türkmen ise konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Hayatlarının büyük bölümünü bisiklete ayıran kişiler olarak bisiklet sevgimizi bir iyilik hareketine dönüştürmek için Veloturk’ü kurduk. Bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında 2 bin 500 küçük kardeşimizi hediye bisikletleri ile buluştururken onların hayatlarına yeni pencereler açtık.” Amatörlere açık uzun yol bisikleti yarış kültürünü Türkiye’de yaygın hale getirmek istediklerini belirten Türkmen, şöyle devam etti: “Ve bunu ilk gerçekleştiren ekip olduk. Bu girişimimizi, Türkiye’deki çocukların yüzüne tebessüm koyduracak bir sosyal sorumluluk projesi haline getirmemiz ise, organizasyonumuzu destekleyen binlerce bisikletçi dostumuz olmadan imkânsız olurdu. Bu oluşum her geçen gün büyüyor ve bisiklet sporunu daha geniş kitlelere yaymak için ortaya koyulan emekleri daha anlamlı hale getiriyor.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ