MENÜ

‘Sadece bir kulüp yönetmiyoruz, büyük bir duyguyu yönetiyoruz'

Abone Ol Google News

İzmir’in ve Türkiye’nin ilk kulüplerinden olan Karşıyaka Spor Kulübü’nde bugün seçimli genel kurul var. Kulüp Başkanlığı’na yeniden aday olan mevcut Başkan Turgay Büyükkarcı, projelerini FANATİK’e anlattı...

Haberin Devamı

■ Bir dönem daha başkanlığa adaysınız. Neden?

Karşıyaka, İzmir’in ilk Türk spor kulübü, Türkiye’nin de yine ilk spor kulüplerinden. Gelecek yıl 110 yaşına basacak. 1. Dünya Savaşı’na ve Kurtuluş Savaşı’na pek çok şehit ve gazi vermiş bir kulübün mirasını taşıyoruz. Dolayısıyla sorumluluğumuz çok büyük. Bu mirası bir asır daha yaşatmak için gerekli olan kurumsallaşmayı sağlamak için bir dönem daha yönetime aday oluyoruz. Biz aslında sadece bir kulüp yönetmiyoruz; çok büyük bir duyguyu yönetiyoruz. Taraftar olmak, mantıkla açıklanamayan bir durum. İnsanlara kimlik kazandıran, hayatlarını programlatan bir durum bu. Bu duyguyu yönetmek, bizim gibi 100 yılı aşmış kulüp yönetimleri için çok önemli bir sorumluluk.

■ Basketbolda Karşıyaka çok başarılı. Futbolda da görecek miyiz bu başarıları?

Haberin Devamı

Bütün hedefimiz önümüzdeki yıl için bu. Yönetime geldiğimizde ilk hedefimiz finansal yapının oturtulmasıydı. Daha sonra tesislerimiz ve altyapımıza yönelik çalışmalarımız oldu. Sportif başarıyı bir sonraki adıma bırakmıştık. Önceki yıl futbol takımımız Play-Off oynadı, basketbolda da Ufuk Sarıca hoca ile birlikte sıçrama yaptık. Geçen sene ligi Türkiye ikincisi olarak kapattık. Avrupa’da da pandemi olmasaydı FIBA Avrupa Kupası’nı almamız neredeyse kesindi. Pandemiden dolayı bir Avrupa şampiyonluğu kaçırdık. Taraftarımız olmamasına rağmen bu sene de Türkiye Ligi’ni üçüncü tamamladık ki taraftarımız bizim için çok önemli bir itici güç. Avrupa kupasını da 5 sayıyla kaybettik. Avrupa şampiyonu olsaydık 15 milyon Lira’lık bir gelir olacaktı bundan da mahrum kaldık, ancak buralarda olmak da önemli. Basketbolda Milli Takım hocası Ufuk Sarıca ile anlaştık. Voleybolda yine Milli Takım hocası Reşat Yazıcıoğulları ile anlaştık. Bütün branşlarda doğru yapılanmayı kurduk. Bu sene futbolda aynı şeyi yapacağız. Atatürk Stadı’nda taraftarsız oynadık; kolumuz kanadımız kırıktı. Bu sene kompakt bir stat olan Bornova Stadı’nda oynayacağız.

■ Teknik direktörlük için anlaştığınız bir isim var mı?

Konuştuğumuz isimler var, seçimden sonra açıklayacağız. Kongreden sonra teknik direktörümüzü açıklayacağız.

■ Sponsorluk anlaşmalarınızda hangi markalar var?

Birçok grupla anlaşmamız var. En büyük sponsorumuz Pınar markası yani Yaşar Holding. Pınar, Karşıyaka Basketbol’un 25 yıldır resmi sponsoru. Dünyada bu kadar uzun süreli bir sponsorluk anlaşması çok nadir. Yaşar Grubu 100 milyon Dolar’a yakın bir para harcadı bu kulübe. En büyük sponsorumuz Yaşar Grubu. Ayrıca, Ford Truck, Medicana, HD Sigorta, Medical Park gibi çok önemli markalarla sponsorluk anlaşması imzaladık. Çok önemli sponsorlarımız var. Yeni anlaşmalar da yapacağız.

■ Taraftar mağazalarınız var mı? Ne durumda?

3 yıldır bizler formalarımızı çok önemli bir ajansa tasarlatıyoruz; Medina Turgul. Geçtiğimiz yıldan önce, ses titreşimli bir forma tasarlardık. Bu titreşimde; Atatürk’ün nutku, taraftarın tezahüratı, kumrucunun satış sesi, vapur sesi, martı sesi vardı. Cannes’a ödül için müracat edilmişti ancak bu da pandemiden dolayı iptal oldu. Geçen yıl da kulübün bir efsanesi olan zeytin ağacı motiflerini formalarımızda taşıdık. Çekimleri de zeytin ağaçlarının altında yaptık. Bu yıl da 110. yıla atfen bir çalışma yapılacak. Bu özel tasarımların yer aldığı formalarımızı da taraftarımıza sunmak için Sportive markası ile bir işbirliği yaparak bir mağaza açtık. Bu mağazadan taraftarımızın katılımıyla önümüzdeki yıl önemli bir gelir elde etmeyi planlıyoruz

Haberin Devamı
YORUM YAZ