MENÜ

Özgür Yücetürk: ‘Her sponsorluğu uzun vadeli planlıyoruz'

Abone Ol Google News

Ford Otosan Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, yaptıkları her sponsorluğu ve iş birliğini uzun vadeli düşünerek planladıklarını söyleyerek, “Bizim için en önemlisi; ülkemizde motorsporlarının gelişimi için üstlendiğimiz bu önemli rol ve Türk sporcuların dünya çapında rekabet güçlerini geliştirmelerine vesile olmak” dedi.

Haberin Devamı

Yücetürk, “Bu çerçevede Türkiye ve yurt dışında sayısız başarılarla dolu 20’yi aşkın yılı geride bırakan ve şimdiye kadar Türkiye’nin en başarılı genç pilotlarını yetiştirmiş olan Castrol Ford Team Türkiye’ye desteğimizi uzun yıllar daha sürdürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Otomotiv sektörü ile çok yakın bağları bulunan bu spor dalını ilerleyen yıllarda da destekleyeceklerini ifade eden Yücetürk, “Ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek genç pilotlar yetiştirme ve sosyal sorumluluk içerikli çok daha farklı projeler üretme yolunda çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inancımız tam” dedi.

Özgür Yücetürk: ‘Her sponsorluğu uzun vadeli planlıyoruz

‘Çalışmalarımızı ölçümlüyoruz’

Tüm sponsorluk çalışmalarını ölçümlediklerini anlatan Yücetürk, “Verilen sponsorluk hakları, yaptığımız PR ve sosyal medya içerik çalışmalarına göre ajanslarımız, sponsorluk dönüşlerini ölçümleyen raporlar hazırlıyorlar” diye konuştu. Yücetürk, şöyle devam etti: “Tüm bunların yanında Ford dünya genelinde spor branşlarına ve özellikle de motorsporlarına verdiği destekle bilinen bir marka. Ford Otosan olarak biz de Ford’un globaldeki bu bakış açısını Türkiye’de devam ettiriyoruz. Ve motorsporlarını ülkemizde yıllardır sponsorluğun ötesinde bir gönül bağı ile destekliyoruz. Bu yolda Castrol Ford Team Türkiye çatısı altında 2017 senesinde kazandığımız Avrupa Ralli Takımlar Şampiyonluğu gibi uluslararası başarılar yanında genç sporcuların desteklenmesi ve yeni nesil genç pilotların bu spora kazandırılması için destek veriyoruz. Öte yandan motorsporlarında elde ettiğimiz başarıları takımımız çatısı altındaki tecrübeli ekibimizin de desteği ile düzenlediğimiz Ford Sürüş Akademisi (DSFL) gibi sosyal sorumluluk projelerimizle de taçlandırarak ülkemizde güvenli sürüş bilincinin oluşmasına yönelik önemli adımlar atıyoruz.”

Haberin Devamı

Toplumsal fayda

Ford Otosan olarak toplumsal fayda sağlamayı, işlerini yaparken izledikleri bir yol olarak gördüklerini ifade eden Yücetürk, şunları söyledi: “Bu doğrultuda, tüm faaliyetlerimizi ülkemize katma değer sağlama bilincimizle yürütüyoruz. Ve tüm faaliyetlerimizin marka değerlerimizle uyumlu olmasına özen gösteriyoruz. Bu bakış açısıyla yıllardır sürdürdüğümüz sponsorluk çalışmalarımızda, amaç ve hedeflerimizi belirlerken sadece markamıza değil, bu yolla topluma yapacağımız katkının da ne olacağını sorguluyoruz. Bu ilkelerimiz nedeniyle motorsporlarına verdiğimiz destekle aynı zamanda ülkemizin geleceği olan gençlerimizin kendilerindeki potansiyeli keşfetmelerini ve bu alanda başarılı sporcular yetişmesini hedefliyoruz.”

‘Onların desteği olmadan bu başarıları kazanamazdık’

2015 Avrupa Ralli Kupası’nı kazanan, Takım Direktörlüğü’nü Serdar Bostancı’nın yaptığı Castrol Ford Team Türkiye’nin pilotlarından Murat Bostancı, sponsorlarına ve destekçilerine en iyi karşılığı vermek için çalıştıklarını söyleyerek, “Bazı sponsorluklarımız 20-30 yıldır aralıksız devam ediyor. Onların desteği olmadan bu başarıları kazanamazdık” dedi. Bu spora başlarken Türkiye Şampiyonluğu’nun bile kendisine bir hayal gibi geldiğini belirten Bostancı, şöyle devam etti: “Aslında ben de kendimdeki potansiyeli bilmiyordum o zamanlar. Ama takımım Castrol Ford Team Türkiye, bana inanıp destek oldukça ben de daha fazlasını başarabileceğimizi fark ettim. 2014 yılında ilk Türkiye Şampiyonluğu’mu kazandıktan sonra, artık Avrupa’ya adım atmamız gerektiğini düşündüm. Castrol Ford Team Türkiye de bana bu yolda güvendi. 2015 yılında Avrupa Ralli Kupası’na katıldık ve ilk sezonumuzda şampiyonluk kupasını kaldırdık. Avrupa Ralli Kupası’nı kazanan ilk Türk ralli pilotu oldum o yıl. Bu kupa, futboldan örnek verirsek UEFA Avrupa Ligi seviyesinde bir kupa.”

Haberin Devamı

Özgür Yücetürk: ‘Her sponsorluğu uzun vadeli planlıyoruz

YORUM YAZ