MENÜ

Onların şıklığından sorumluyuz

Abone Ol Google News

Süper Lig’de 2019-2020 sezonu şampiyonu Medipol Başakşehir Spor Kulübü’nün kıyafet sponsoru olun Kiğılı’nın CEO’su Hilal Suerdem, “Sivasspor da bu sene çok iyi bir ivme yakaladı. Bu takımların şıklığından sorumluyuz” dedi. Futbol ekonomisinin tüm dünyada oldukça önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayan Suerdem, Fanatik’in sorularını yanıtladı:

Haberin Devamı

Başakşehir ve Sivasspor’un ligdeki başarıları, Kiğılı için nasıl bir öneme sahip?

Öncelikle Başakşehir Futbol Kulübü’nün şampiyonluğunu kutluyor, Şampiyonlar Ligi’nde başarılar diliyorum. Aynı şekilde Sivasspor’da bu sene çok iyi bir ivme yakaladı ve muhtemelen ligi 3. sırada bitirecek. O nedenle bence müthiş bir iş başardılar. Her iki kulüp de çok başarılı bir sezon geçirdi. Hem Okan hocayı hem de Rıza hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Nihayet 3 büyüklerin dışında ligimizde ilk 3 sırayı Başakşehir, Trabzonspor ve Sivasspor paylaşıyor... Çalışan, çabalayan, bir plan ve programı olanın başarısı kaçınılmazdır. Belli bir disiplin ile yönetilen her şey daima başarılı olur. Bu sadece işine odaklananların başarısıdır ve herkese örnek olmalıdır. İyi ki her iki kulübe de sponsor olmuşuz, çok mutluyuz.

Haberin Devamı

Önümüzdeki dönembu takımlara desteğiniz devam edecek mi?

Kiğılı olarak yıllardır Türk sporunun ve sporcusunun gelişmesi için elimizden gelenin fazlasını yaparak, sektörde örnek bir duruş sergiliyoruz. Aynı zamanda da sosyal sorumluluk görevi olarak görüyoruz. Sponsorluğunu üstlendiğimiz takımlar arasında; Başakşehir Spor Kulübü, Sivasspor, Göztepe Spor Kulübü, Karşıyaka Spor Kulübü, Türk Telekom Basketbol Takımı, Bahçeşehir Basketbol Takımı, Kağıthane Spor ve Balıkesir Spor Kulübü yer alıyor.

Sponsorluk anlaşmalarınızın kapsamında neler var?

Biz tüm saydığımız kulüplerin kıyafet sponsoruyuz, onların şıklığından sorumluyuz. Yakın zamanda Türkiye Voleybol Federasyonu ile çok anlamlı bir çalışmaya imza attık. Bu anlaşma ile federasyon bünyesindeki A Milli Kadın ve Erkek Voleybol Takımları oyuncuları ve teknik heyetine özel üretilmiş kıyafetler tedarik ediyoruz. Yalnızca ülkemizde değil global çapta da spora ve sporcuya desteklerimizi sürdürüyoruz. Yine yakın zamanda Alman takımı Fortuna Düsseldorf Futbol Kulübü’nün ve Buz Hokeyi takımının resmi kıyafet sponsoru olduk. Bu iki sponsorluk Almanya’ya ve bu ülkede açacağımız her mağazaya verdiğimiz önemi de ortaya koyuyor.

Futbol ekonomisi büyüyor mu?

Futbol ekonomisi tüm dünyada oldukça önemli bir paya sahip. Bir futbolcu için 225 milyon euro transfer bedeli ödendi. Bu parayla belki de çok üst düzey 2-3 futbol takımı kurabilirsiniz ama pastadan pay almak kulüplerin de iştahını kabartıyor. Bence bu ekonomi daha da büyüyecek gibi görünüyor.

Spor yatırımları sizin için neden önemli?

Büyük takımlar ne kadar önemliyse, amatör takımlarımızın da o derece önemli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Spor bizim için önemli çünkü gençliğin dinamizminden ilham alarak, onların fikirleriyle ilerliyoruz. Gençlik, bir ülkenin geleceğidir. Biz Kiğılı olarak insana yatırım yapıyoruz. Yalnızca spor sponsorluklarımızla değil, sosyal sorumluluk projelerimiz ve eğitimlerimizle de bu farkındalığı sürdürüyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ