MENÜ

‘Kaykayın büyümesine katkı sağlamak için çalışıyoruz'

Abone Ol Google News

Tokyo’da gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları’nı canlı izlediğimiz şu günlerde spor ekosisteminin en çok dikkat kesildiği spor branşları arasında kaykay branşı yer alıyor. Olimpiyat Oyunları’na katılım yaşının 12-13’e inmesini sağlayan kaykay, istikrarlı yükselişini de sürdürüyor. PwC’nin 2020 yılında yayınladığı pandemi dönemi sonrası spor endüstrisi araştırmasında dünya genelinde önümüzdeki yıllarda en çok büyüme potansiyeli olan dördüncü spor branşı olarak gösterilen kaykay; her yaştan insanı bir araya getiren; coşkulu, heyecanlı, adrenalin ve eğlence dolu bir spor branşı. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerde özel kaykay gruplarının oluştuğunu, çocukların çok küçük yaşlardan itibaren bu sporun parçası olduğunu görüyoruz. Bu branşın ülkemizdeki gelişiminde spor dünyasında lider olan markaların çok önemli katkıları olduğunu da görüyoruz. Bu katkıların en önemli örneklerden biri ise Sport Point Extreme yani “SPX”.

Haberin Devamı

Etkinlik düzenlendi

Outdoor, extreme spor, tenis ve koşu malzemelerinin yanı sıra zengin kaykay koleksiyonuyla dikkat çeken SPX, kaykay topluluğunu bir araya getirerek, bu spora ilgi duyan ama hiç deneyimi bulunmayan kişiler için çok özel bir etkinliğe de imza attı. Bu etkinliğin detaylarını ise Olgar Genel Müdürü Barış Andırınlı anlattı: “Olgar çatısı altında faaliyet gösteren SPX, pek çok spor branşında olduğu gibi kaykay alanında da ülkemizin lideri konumunda. Ürün gamı açısından kaykay, en zengin kategorilerimizden biri. Ayrıca ‘SPX Kaykay Takımı’ ile bu spora ilgi duyan kişileri de doğru bilgi ve ürünlerle buluşturuyoruz. Çünkü bu sporun dinamizminin özellikle çocuklarımızın gelişimlerine büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bunun için de projelerimizi sadece ürün satışı bazında değil, çok boyutlu şekilde kurguluyoruz. Kaykay branşının büyümesine katkı sağlamak için çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Yılın en uzun günü...

Kaykaya yaptıkları yatırımı daha da üst seviyeye taşımak adına özel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Andırınlı, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul’un desteğiyle Beşiktaş Kaykay Alanı’nda, 21 Haziran 2021’de ‘SPX Skate Fest’i gerçekleştirdik. Yılın en uzun günü olan 21 Haziran, uzun süredir küresel çapta ‘Dünya Kaykay Günü’ olarak kutlanıyor. Biz de bu önemli tarihte kaykay ailesini buluşturmak, İstanbullularla heyecanımızı paylaşmak istedik. Gün boyunca kaykay sesleri, İstanbul Boğazı’nda yankılandı. Beşiktaş - Kadıköy vapurlarını ya da Beşiktaş - Üsküdar motorlarını kullanan vatandaşlarımız, kaykay gösterileriyle birlikte günlerine renk kattılar” diye konuştu.

YORUM YAZ