MENÜ

Hakan Atalay: ‘Sporu desteklemek hedeflerimizden biri'

Abone Ol Google News

Sporu her zaman desteklemeyi hedeflediklerini söyleyen Adidas Türkiye Genel Müdürü Hakan Atalay, “Çünkü spor bizim markamızın DNA’sının önemli bir parçası” dedi.

Haberin Devamı

Bu yılın büyük spor etkinliklerinde ilk adımlarını Adidas Bozcaada Yarı Maratonu sponsorluğu ile attıklarını belirten Atalay, “Adidas olarak sporun yaşamları iyi yönde değiştirme gücünden ilham alarak bu yıl Adidas Bozcaada Yarı Maratonu’nda herkesi daha fazla spor yapmaya, sağlıklı ve aktif yaşama davet ettik” diye konuştu.

Bu sponsorluğun sadece işleri için değil, sağlıklı, zinde bir yaşamı özendirmek açısından da son derece önemli olduğuna inandıklarını vurgulayan Atalay, şöyle devam etti: “Örneğin, geçen sene en büyük koşu etkinliklerinden olan İstanbul Maratonu’nun da sponsorları arasındaydık. Bir iletişim stratejisi olarak, sponsorluklar buradaki uzmanlığımız ile günlük hayata katkıda bulunmamız için büyük bir fırsat sunuyor. Ülkemize farklı spor alanlarında katkı sağlayacağımız, uzmanlığımızla bağlantılı çalışmalarda yer almaya odaklanıyoruz. Adidas Bozcaada Yarı Maratonu da bunlardan biri.”

Haberin Devamı

Sağlıklı yaşam trendi

Atalay, “Sağlıklı yaşam trendinin yükselmesi ve bu konuda bilinç düzeyinin artmasıyla bu etkinliklere de ilgi artıyor. Koşuya farklı etkinliklerin de eklenmesiyle spor yapanlar dışındaki bir kitlenin de ilgisini çekmiş oluyoruz. Bu da hem etkinliklere katılımı hem de bu tarz koşu etkinliklerinin artmasını sağlıyor” dedi.

Adidas olarak yaptıkları her projeyi sporun yaşamları iyi yönde değiştirme gücüne olan inançlarını baz alarak kurguladıklarını anlatan Atalay, “En iyi koşu ayakkabı teknolojisi olan Boost teknolojisini 2013 yılında tüketicimizle buluşturduk. Bu anlayışı ve inovasyonu sahiplenen marka olarak, koşunun hem ürün segmenti olarak hem de etkinlik anlamında hayatımızda geniş bir yer tuttuğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Koşu etkinlikleri

Sponsorluklarının yanı sıra Adidas Runners ekipleriyle her hafta koşu etkinlikleri düzenlediklerini hatırlatan Atalay, şu bilgileri verdi: “Adidas Runners koşan ve koşmak isteyen herkesin kendilerini antrenman, beslenme, zihinsel hazırlık, dinlenme ve ekipman konularında geliştirebildiği bir koşu topluluğu. Dünyada 55 Şehirde, 35 binden fazla üyesi bulunuyor. Runtastic adlı uygulamamız üzerinden her hafta düzenli olarak antrenmanlar, workshoplar, beslenme ve tecrübe söyleşileri düzenleniyor. Bu etkinliklerimizle, koşu çatısı altında farklı disiplinlerle sporu bir bütün olarak sahipleniyoruz.”

‘Koşu, sürekli gelişen bir kavram’

Hakan Atalay, düzenledikleri Recode Running kampanyasıyla temel marka ideolojilerine vurgu yaptıklarını söyleyerek, şu bilgileri verdi: “Recode Running, koşuda yenilik arayan tüm koşuculara farklı, daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş bir deneyimi yaşamak üzere sevdikleri sporu yaratıcılıklarıyla bir araya getirme davetimiz olarak düşünülebilir. Recode Running kampanyamız geçtiğimiz aylarda lansmanını yaptığımız Ultraboost 19 koşu ayakkabısı modelimizle başladı. Adidas Ultraboost 19, yeni bir koşu çağından ilham aldı ve daha yaratıcı, daha sosyal olan bu çağ için üretildi. Bunu sahiplenen Adidas, koşucuların her koştuklarında sporu nasıl dönüştürdüklerini anlatmak istiyor. Koşunun durağan olmayan sürekli gelişen bir kavram olduğunu anlatmak istiyor.”

Haberin Devamı

‘Her adımda daha fazla enerji’

Adidas’ın Boost teknolojisiyle ilgili olarak da bilgiler veren Hakan Atalay, şunları söyledi: “Adidas, Boost ile sektörde en yüksek enerji geri dönüşümünü sağlayan bir yastıklama devrimine imza attı. Boost teknolojisinin temelinde, devrim yaratan bir yastıklama malzemesi yer alıyor. Adidas İnovasyon Ekibi tarafından yapılan testler, Boost teknolojisinde kullanılan üst düzey dayanıklı malzemenin koşu ayakkabıları segmentinde en yüksek enerji geri dönüşümünü sağladığını ortaya koydu. Geçtiğimiz aylarda pazara sunduğumuz Ultraboost 19 ürünümüzde bu teknolojiyi daha da yukarı taşıdık. Yüzde 20 daha fazla Boost teknolojisiyle her adımda daha fazla enerji sağladık. Bu özellik, Ultraboost 19’un daha fazla enerjiyi geri yansıtıp koşucuyla birlikte hareket etmesini sağlıyor.

YORUM YAZ