MENÜ

Güzel atlar ülkesinde pedal çevirecekler

Abone Ol Google News

Bisiklet kullanım alışkanlığı her geçen gün artarken, amatör ve profesyonel bisiklet organizasyonlarına gösterilen ilgi de giderek büyüyor. Türkiye’nin en uzun soluklu bisiklet festivali olma iddiasıyla düzenlenen Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali de bu yıl bisiklet tutkunlarını Kapadokya’da ağırlıyor. 29 Ağustos - 2 Eylül tarihlerinde düzenlenen organizasyon ile ilgili bilgi veren Organizasyon Direktörü olan Argeus Travel & Events Sahibi Aydın Ayhan Güney, festivalin ilk günden bu yana her yıl katılımcı sayısını artırdığını söyledi. Güney, yol ve dağ bisiklet disiplinlerinde gerçekleştirilecek organizasyona bine yakın kişinin katılmasını beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

‘Bisiklet sevgisi aşılanacak’

​Doğal güzellikleri ve emsalsiz tarihi ile UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya’da gerçekleştirilecek organizasyonun gördüğü ilgiden memnun olduklarını vurgulayan Güney, şöyle devam etti: “Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali, 18 yıldır düzenleniyor ve bölgenin tanıtımına çok önemli katkıda bulunuyor. Bu organizasyon sayesinde Kapadokya’ya ilk defa gelen katılımcılar, farklı mevsimlerdeki tatilleri için Kapadokya’yı alternatifleri arasına alıyor. Ayrıca bu tip organizasyonlar bölge halkının bisiklet sevgisini de daha üst seviyeye çıkarıyor. Güzel atlar ve bisikletçiler diyarı olan Kapadokya’da festival boyunca Salcano Gran Fondo Kapadokya Yarışları, Salcano Kapadokya Etap Yarışı, Dağ Bisikleti Eleme Yarışları ve bisiklet tutkunlarının Kapadokya’yı iki teker hızında gezdiği Kapadokya Bisiklet Köyü Buluşması gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.”

Haberin Devamı

‘Bölge tanıtımına 1 milyon TL’lik katkı’

Organizasyonun beş gün boyunca bisiklet coşkusunu Kapadokya’nın her yanına taşıyacağını ifade eden Aydın Ayhan Güney, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi: “Organizasyona katılacak kişilerin yüzde 20’si yurt dışından gelecek. Bu sayede Kapadokya’nın hem doğal hem de kültürel tanıtımını yapacağız. Tabii ki ilginin bu kadar yüksek olmasında bizlere sponsorluk desteği veren markaların da büyük katkısı var. Bu organizasyon, bölgenin tanıtımına yaklaşık 1 milyon TL’lik bir katkıda bulunacak.”

Amatörler için farklı etkinlik seçenekleri

Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali’nin amatör bisikletçilere farklı seçenekler sunduğunu belirten Aydın Ayhan Güney, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “İki ayrı güzergâhtan oluşan amatör yol bisikleti yarışı olan Salcano Gran Fondo Kapadokya, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine uygun şekilde düzenlenecek. Uzun parkura katılan bisikletçiler 107 kilometre, kısa parkura katılan sporcular ise 41 kilometre kat edecek. Her iki yarış da Uçhisar Meydanı’nda başlayıp yine aynı noktada sona erecek. Salcano Kapadokya Etap Yarışı ise UCI takviminde S2 kategori olarak kayda geçen 3 günlük Cross Country Dağ Bisikleti Yarışı olacak. Üç gün boyunca Bireysel Cross Country Zamana Karşı, Noktadan Noktaya ve Olimpik Cross Country parkurları gerçekleştirilecek. Parkurlar, Kapadokya bölgesinin sıradışı tepe ve vadilerinden geçecek. Bu yarışlar boyunca UCI Komiseri de alanda hazır bulunacak. Eleme Yarışı’nda ise her eleme turunda dört yarışçı birbirlerine karşı yarışacak. En hızlı iki yarışçı bir sonraki tura çıkarken diğer iki yarışçı ise yarıştan elenecek. 700 metrelik parkurda; kaldırım taşı, basamaklar (aşağı doğru), ani iniş ve tahta yapılar gibi suni engeller bulunacak. Bu yarışlar, Elit Erkek ve Elit Kadın kategorilerindeki bisikletçilere açık olacak.”

Haberin Devamı

‘Çadır kurup kamp yapılabilecek’

Organizasyonun en çok merak edilen bölümlerinden birisinin ‘Kapadokya Bisiklet Köyü Buluşması’ olduğunu belirten Aydın Ayhan Güney, “Bisikletçiler etkinlik alanında çadır kurup kamp yapabilecekler. Pek çok bisiklet tutkununu bir araya getirecek buluşmada ilk gün 39 kilometre, ikinci gün 38.3 kilometre, üçüncü gün 42.9 kilometre son gün olan 1 Eylül’de de 36.2 kilometre kat edilecek. Bisiklet Köyü Buluşması’na katılacak konuklarımıza yeme-içme, duş-tuvalet, havuz, mekanik destek, ulaşım ve güvenlik desteği sağlanacak. Katılımcılar dört gün boyunca unutulmaz bir deneyim yaşayacak” dedi.

YORUM YAZ