MENÜ

'Futbolcular için kök çakra önemli'

Abone Ol Google News

İnsan bedenindeki 7 ana çakra sembol ünü mücevher koleksiyonuna taşıyan Ariş Pırlanta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, vücuttaki enerji merkezleri olduğuna inanılan ‘çakraları’ spor dünyası ve sporcular için yorumladı...

Haberin Devamı

İnsan bedeninde 7 ana çakra olduğuna inanılıyor. Bu çakralar neler?

“Kökeni çok eskiye dayanan bir felsefeye göre, fiziksel, zihinsel, duygusal, ruhsal varlığımızı gözeten, çakra adı verilen yedi enerji merkezimiz bulunuyor. Bunlar Kök Çakra, Sakral Çakra, Göbek Çakrası, Kalp Çakrası, Boğaz Çakrası, Alın Çakrası ve Taç Çakrası olarak vücudumuzun alt bölümünden üst tepe noktasına kadar sıralanıyor. Canlıların beden, zihin ve ruhlarının uyum içinde çalışabilmeleri için çakraların da birbirleriyle uyumlu ve belli bir dengede olması gerektiği kabul ediliyor. Bedeni, ruhu ve zihni uyumlu çalışan biri, kainatla, dünyayla, doğayla uyumlu hale gelir.”

Sporla çakra arasında nasıl bir bağ var?

“Her bir çakranın temsil ettiği vücut bölgeleri bulunuyor. Mesela Kök Çakra ilk çakradır ve bağışıklık sistemi, bacaklar, kemikler etkilediği bölgelerdir. Yine üçüncü çakra olan Göbek Çakrası göbek deliğimizin iki parmak üzerinde yer alır ve böbrekler, karaciğer, safra kesesi, sinir sistemi, pankreas ve mide etkisi altındaki organlarımızdır. Bu çakralarda oluşan blokaj o çakraların temsil ettiği bölgedeki organların sağlıklı çalışmasına engel olur.”

Haberin Devamı

Peki, bu çakraların açılmasının yararları neler?

“Çakralar uyumlu çalıştığında kişilerin performansı yükselir, konsantrasyonu ve verimi artar. Çakralarımız tıkandığında ya da dengesizleştiğinde serbest enerji akışı da sekteye uğrar. Çakralardaki blokaj fiziksel, duygusal ve zihinsel sıkıntı ve sorunlar yaşamamıza sebep olur. Çakralar kapalı olduğunda kişi, mutsuz, halsiz, huzursuz olur. Dolayısıyla çakraların açılması ya da blokajların kaldırılması, bu sorunların ortadan kalkmasını sağlar. Daha mutlu, daha uyumlu, neşeli ve canlı oluruz. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlık hayatımızın her alanında olduğu gibi sporda da büyük önem taşır.”

‘Marka olarak yenilikleri yakından takip ediyoruz’

Çakra sembollerini koleksiyona taşıma fikri nasıl doğdu?

“İnsanlık tarihinin başlangıcından bu yana duyguların sembollerle ifade edildiğini görüyoruz ve bu sembollerin çoğu evrensel hale gelmiş durumda. Sembollerin eski toplumlardan itibaren bu kadar önemsenmiş olması bizde sembollerle ilgili bir şey yapma fikrini doğurdu. Marka olarak tüm yenilikleri, trendleri yakından takip ediyoruz. Bugüne kadar pırlantanın ışığını özel bir teknikle kat kat artıran Miracle, parmak izinin altın üzerine uygulanarak kişisel mücevher haline getirildiği Parmak İzi, doğada bulunan yaprakların dokusunun birebir işlendiği Yaprak koleksiyonlarını tasarladık. Çakra koleksiyonuyla da içselliğe ulaşmak, sağlıklı, mutlu olmak, arzularımızın gerçekleşmesi ve yaşamın kaynağının idrak edilmesi için bütünün bir parçası olduğumuzu anlatmak istedik.”

Bu konuda toplumda farkındalık artıyor mu?

“Konuyla ilgili farkındalığın arttığını gözlemliyoruz ancak yeterli değil. Özellikle son 10 yıldır filmlerde, kitaplarda ele alınır oldu. Önümüzdeki yıllarda daha da etkin hale geleceğine inanıyorum. Hayatın vazgeçilmez bir gerçeği olduğundan hareketle daha da yaygınlaşacak, farkındalık artacaktır.”

Haberin Devamı

‘Çalışanların çakrasında sorun varsa şirketlere yansır’

Sektörlerin, şirketlerin de çakraları var mıdır?

“Çakralar insan vücudundaki enerji merkezleridir. Şirketlerin değil ama oralarda çalışan insanların çakraları düşünüldüğünde, onların blokajlarının etkilerinden söz edilebilir. Bir yerde çalışan insanların çoğunluğunun çakralarında blokajlar, tıkanıklıklar olursa bu durum elbette genel olarak şirkete yansıyacaktır. Aynı şey mağazalar için de geçerli. Çalışan insanların çakralarındaki sorunlar, mutsuz, huzursuz olmalarına neden olur, bu da genel olarak mağazanın enerjisini bozar. Böyle durumlarda mağazaya bir bitki yerleştirmek, taze çiçekler bulundurmak, ortamı sık sık havalandırmak faydalı olabilir.”

YORUM YAZ