MENÜ

‘Fiziksel anlamda kısıtlandığımız için beslenmeye dikkat'

Abone Ol Google News

Farklı menüleriyle İstanbul’un her noktasında kapıya yemek servisi hizmeti veren Meal Box Kurucu ortağı ve CEO’su Murat Demirhan, “Koronavirüsü pandemisi nedeniyle evde kaldığımız bu dönemde, fiziksel hareket anlamında kısıtlandığımız için beslenmeye çok dikkat edilmesini öneriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Meal Box Kurucu ortağı ve CEO’su Murat Demirhan, “Koronavirüsü pandemisi nedeniyle evde kaldığımız bu dönemde, fiziksel hareket anlamında kısıtlandığımız için beslenmeye çok dikkat edilmesini öneriyoruz” dedi. Şu anda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde görev yapan nöbetçi yoğun bakım ekibinin akşam yemeklerini ve Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis birimi çalışanlarının yemeklerini temin ettiklerini söyleyen Demirhan, süreci şöyle anlattı: “Sıfır risk taşıyacak şekilde pişirilen yemekleri el değmeden özel kaplara konularak ve yine müşterilerle temas etmeksizin kapılarına teslim ediyoruz. Bu süreçte yemekleri taşıyan araçlarımızı da sürekli olarak ilaçlatıyor ve özel olarak dezenfekte ediyoruz. Yemek desteği verdiğimiz iki hastanemize de bu bilgiyi verdik. Ancak yine de hastaneler kendi güvenlik önlemlerini alıyor. Örneğin Cerrahpaşa Hastanesi’ne gitmeden önce her gün mutlaka yarım saat öncesinde hastane müdürüne bilgi veriyoruz. Özel giyimli bir görevli bizi kapıda karşılıyor, içeri alınmıyoruz. Aldığımız bilgiye göre görevli tek kullanımlık olan bu kıyafeti atıyor.”

Haberin Devamı

Sporculardan ilgi...

Bu dönemde tüketilen gıdaların besin içeriklerinin hiç olmadığı kadar önemli bir hâl aldığını ifade eden Demirhan, şöyle devam etti: “Bu anlamda bağışıklık sistemimize en büyük destek protein bakımından güçlü gıdalar almak olacaktır. Gelen talepler noktasında bu bilince en çok en önem veren tüketiciler ise sporculardan oluşuyor. Hem profesyonel sporcu ve hocalar hem de spor-beslenme ilişkisini çok iyi bilen sporseverler, bize protein bakımından güçlü yemek programlarına abone olmak amacıyla son haftalarda yoğun biçimde ulaşıyorlar.”

‘Çok sayıda sporcu üyemiz var’

Meal Box’ın protein ağırlıklı beslenme aboneliği bulunduğunu anlatan Demirhan, şu bilgileri verdi: “Bu abonelik sisteminde 10 gün ya da 24 günlük bu beslenme paketlerimiz mevcut. En çok tercih edilen paketlerin içeriğinde ise, günlük 180-250 gr hayvansal protein içeren ve tüm gün yemek ihtiyacını karşılar nitelikte. Özellikle son 2 haftada güçlü protein içeriği yanında karbonhidrat, sebze, lif, vitamin kaynaklarını da içeren bu paketlerimize ilgi arttı. Evlerinde spor yapmaya devam eden, düzenli ve doğru beslenmek isteyen pek çok sporcuya bu dönemde hizmet vermeye başladık. Meal Box’ın çok sayıda sporcu üyesi var ancak izinleri olmadan maalesef isimlerini veremiyoruz.”

YORUM YAZ