MENÜ

Fenerbahçe'nin tarihi tabloya taşındı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Spor Kulübü, “Vakt-i Fener” adıyla 114 yıllık tarihini kültür ve sanat projesine taşıdı. Kulübün 1907 yılından günümüze gelen tarihi, kronolojik sırayla anlatan görsel biyografi, sanatçı Burak Karavit tarafından bir yılda tamamlandı. Bir ilki gerçekleştirdikleri için Fenerbahçeliler adına gururlu olduğunu ifade eden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, eserle ilgili şunları söyledi: “Vakt-i Fener, 1907’de Kadıköy’e dikilen fidanın, dallarını dünyaya açan asırlık bir Çınar oluşunu görsel bir hikâye ile anlatıyor. Milyonların içinde var olan ‘Vakt-i Fener’ini anlatan böyle bir eseri taraftarımızla buluşturmak bize gurur veriyor.”

Haberin Devamı

Satış fiyatı 5 bin Euro

Sadece 1907 adet hazırlanan eserin fiyatının 5 bin Euro olduğunu kaydeden Ali Koç, projede 7 bin 480 adet görsel kullanıldığını ifade etti. Konsept üzerine çalışan mix media/kolaj sanatçısı Burak Karavit, yapımı bir yıl süren eser için Fenerbahçe Spor Kulübü arşivinden almış olduğu 1 milyon 676 bin fotoğraf ve 400 bine yakın yardımcı görsel arasından seçtiği 880 adet fotoğraf ile eserin iki boyutlu kısmını oluşturdu.

Haberin Devamı

‘Kripto projesi ağustos sonunda’

Önümüzdeki dönem dijital stratejilerine ağırlık vereceklerini ifade eden Ali Koç, “Bunlardan birisi sanal market... Ayrıca YouTube üzerinden bugüne kadar 5-6 milyon TL gelir elde ettik. Bunun 25 milyon TL’ye çıkması için çalışacağız” dedi. Kripto konusunu önemsediklerini belirten Koç, “Bu projemizin tanıtımını ağustos ayı sonunda gerçekleştireceğiz. Buradan birkaç 100 milyon liralık gelir sağlama imkânımız var” diye konuştu.

‘Loca fiyatlarımız….’

Kadın futbolu şubesi kurduklarını açıklayan Ali Koç, yeni dönemde bu alanın hızla geliştiğine dikkat çekti. Ayrıca Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki loca sahiplerine de teşekkür eden Koç, “Pandemi nedeniyle bir iki maç dışında localarını kullanamadılar. Yine de desteklerini sürdürdüler” dedi. Bu yılki loca konusunda henüz satışa çıkmadıklarını anlatan Koç, “Pandeminin seyrini izlemek istiyorum. Ancak fiyatlarımız 50-160 bin Euro arasında olacak” dedi.

YORUM YAZ