MENÜ

'Evde spora yönelik ürünlere talep arttı'

Abone Ol Google News

Evde spora yönelik ürünlere talebin arttığını söyleyen GittiGidiyor Genel Müdürü, eBay MENA Bölge Direktörü ve TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı Öget Kantarcı, “11 Mart’tan bu yana bir önceki ayın aynı dönemine göre spor ürünleri kategorisinde yüzde 74 büyüme gerçekleşti” dedi. GittiGidiyor’da en çok hijyen ürünleri, paketli gıdalar, evde çalışma ve evde spora yönelik ürünlere olan talebin arttığını belirten Kantarcı, şu bilgileri verdi: “Ürün bazında bakacak olursak çalışma masası ile sandalyesi, tıraş ve saç kesme makinesi, laptop sehpası, oyun konsolu gibi ürünlerin bu dönemde sıkça talep edildiğini söyleyebiliriz. Ayrıca anne-bebek ürünleri de bu dönemde en çok sipariş edilen ürünler arasında yer alıyor. Özellikle bebek bezi ve bebek maması en çok talep edilen ürünler arasında. Ek olarak evde kaldığımız sürede çocuklarıyla vakit geçiren ebeveynlerin kutu oyunlarını da satın aldığını gözlemliyoruz.”

Haberin Devamı

Özellikle hijyen ürünleri...

Koronavirüsün yayılımını azaltmaya yönelik alınan tedbirler doğrultusunda mart başı itibarıyla birçok şirketin evden çalışmaya başladığını hatırlatan Kantarcı, “Diğer taraftan okulların eğitime ara vermesi, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması, 65 yaş üstüne dışarı çıkma yasağı uygulaması gibi hepimizin bildiği ve çok yakından takip ettiği önlemler doğrultusunda evde kalma oranları ülkemizde de arttı” diye konuştu. Çok sayıda AVM’nin önlem olarak kapanması ve insanların kalabalık alanlara girmekten kaçınması da söz konusuolduğunda e-ticarete yönelimin arttığını vurgulayan Kantarcı, “Herkesin dikkatinin sağlıkla ilgili bir soruna yöneldiği bu dönemde, güncel ihtiyaç listesindeki ürünlerin alımı, özellikle hijyen ürünleri, paketli gıdalar gibi belirli kategorilerin öne çıktığını görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

"Önemli olan sağlık"

Kantarcı, şöyle devam etti: “Burada sektörün hareketlenmesinden ziyade, bunun global bir sağlık sorunu olduğunun bilincinde, tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ve yetkililerin belirttiği uyarılar çerçevesindeönlemlerimizi alarak işimizi yapmaya odaklanıyoruz. Önemli olan herkesin sağlıklı olması. En kısa zamanda bu sorunu aşmayı, bugünleri geride bırakmayı diliyoruz.”

"Bugünleri elbirliği ile atlatacağız"

Koronavirüsün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de gündemi olduğunu söyleyen Öget Kantarcı, bu dönemde şirket olarak aldıkları önlemleri şöyle anlattı: “Böyle bir dönemde öncelikli olarak hem çalışanlarımızın hem de toplum sağlığının korunması adına önlemlerimiz hızla aldık. 13 Mart itibarıyla evden çalışma sistemine geçtik ve hiç ara vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Toplantılarımızı iptal etmek yerine ‘Zoom’ aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Bu zor günleri atlatmak için herkes var gücüyle çalışıyor. Biz de koronavirüsle mücadeleye verdiğimiz destek kapsamında, Sağlık Bakanlığımıza ihtiyaç duyulacak malzemelerin temini için 1 milyon TL’lik bağış yaptık. Tüm ülke gibi biz de var gücümüzle çalışmaya, ihtiyaç durumunda gerekli her türlü desteği vermeye de devam edeceğiz.

YORUM YAZ