MENÜ

Ergün Güler: Spor yatırımlarımızın markamıza katkısı büyük

Abone Ol Google News

Vestel Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ergün Güler, spor yatırımlarının markalarına katkısının büyük olduğunu söyleyerek, “Bir teknoloji şirketi olarak özellikle genç kitleye spor ile yaklaşmak, kalıcı bağ kurmayı mümkün hale getirebiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Güler, Fanatik’in sorularını yanıtladı:

Vestel olarak şu anda hangi kulüplere, sporculara ve spor dallarına sponsorsunuz?

Vestel, Türkiye’de sporun en önemli destekçileri arasında yer alıyor. Biz toplumun gelişimini kendi gelişimimizle eş değer görüyoruz, dolaysıyla ekonomik ve sosyal açılardan değer ve fayda yaratmayı ilke edindik. Spor da toplumsal fayda yaratmak adına kritik önem taşıyor. Vestel olarak kuruluşumuzdan bu yana spor ile iç içe olan bir marka profili çizdik. Sürdürülebilir bir şekilde spora yatırımlarımıza uzun zamandır devam ediyoruz. Özellikle kadın sporunun gelişimine, kadın sporcunun desteklenmesine ayrıca önem veriyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonumuz bizi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının güçlendirilmesi alanlarında daha fazla sorumluluk almaya teşvik ediyor. Bunun en iyi yolunu da istihdam, sanat ve spor olarak görüyoruz.

Haberin Devamı

Spor sponsorluklarınız arasında voleybol önemli bir yer tutuyor...

Biz Vestel olarak Filenin Sultanları’nın başarılarını Cumhuriyet tarihinin en başarılı kadın hareketi olarak tanımlıyoruz. 2016’dan bu yana devam eden Türkiye Voleybol Federasyonu ile olan birlikteliğimiz sonucunda artık voleybolla özdeşleştik ve bu sonuç bize büyük bir gurur ve mutluluk veriyor. Türkiye’nin en başarılı takım sporu kadın voleybolu. Sultanlar her zaman bu ülkenin yüz akı oldu. Birlikteliğimiz ile de voleybol dünya liglerine ülkemizin adını altın harflerle yazılmasını sağladı. Şu an kadınlar voleybolunda Türkiye dünya dördüncüsü ise biz de bundan ancak gurur duyarız. Çünkü bu başarıda bir tutam da olsa payımızın bulunduğunu biliyoruz. Bu sebeple de diyoruz ki; Türkiye bir voleybol ülkesidir. Bu lafın altını doldurmak için çok çalışıyoruz.

Voleybol dışında hangi dalları destekliyorsunuz?

Voleybolun yanı sıra jimnastik, futbol, hentbol, yelken ve e-spor desteklediğimiz diğer sporlar. Sporun farklı dallarına desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik. Yatırımlarımızı üzerine kurduğumuz sporlardan biri de cimnastik. Türk cimnastiğinin daha da ileri gitmesi için Türkiye Cimnastik Federasyonu ile omuz omuza çalışıyoruz. Ve bu alanda da kısa sürede önemli başarıların içinde yer almış olmak bizi çok mutlu ediyor. Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye Cimnastik Federasyonu ile iş birliğimizi açıkladık. Aynı kadın voleybolunda olduğu gibi Türk cimnastiği de son dönemde uluslararası platformlardaki başarılarıyla dikkat çekiyordu. Biz de onların daha büyük başarılara imza atmasına yardımcı olmak istiyoruz.

Peki ya futbol?

Futbola desteğimiz Trabzonspor’un formasında göğüs sponsorluğu ile devam ediyor. 2014 yılından beri varlık gösterdiğimiz ve sahiplenicisi olduğumuz e-spor, Avrupa’da adından söz ettiren Kastamonu Kadın Hentbol Takımı ve son olarak yelkende Beste Kaynakçı ve Okyanus Arıkan’ın sponsoru olarak spor yatırımlarımızı genişlettik.

Haberin Devamı

‘Spora desteğimiz sürecek’

Önümüzdeki dönemde spora destek vermeyi sürdürecek misiniz?

Türk sporunun dinamiklerini değiştirmek için verdiğimiz desteği sürdürülebilir kılmak adına önemli gayretler gösterdik. En büyük iki spor yatırımımızı Türkiye Kadın Voleybolu ve cimnastiğine yönelttik. Diğer taraftan gelişmekte olan ama gelecek vadeden branş ve sporcularımızı da destek alanlarımıza aldık. Bu hususun kritik önem taşıdığına inanıyoruz. Çünkü sporun ülkenin gelişim düzeyine önemli katkısı olduğunun farkındayız. Bu bilinçle gençlerimizi spora erken yaşta yönlendirmek, gelişimine katkı sunmak için sorumluluk almayı sürdüreceğiz.

‘Toplumsal fayda yaratma amacıyla hareket ediyoruz’

Spor yatırımları sizin için neden önemli? Bu desteklerin marka bilinirliğine ve ruhuna etkileri neler?

Spor yatırımlarımızın markamıza da katkısı büyük. Bir teknoloji şirketi olarak özellikle genç kitleyespor ile yaklaşmak, kalıcı bağ kurmayı mümkün hale getirebiliyor. Spora yapılan yatırımı hem markamıza hem de desteklediğimiz spor dallarına yapılan yatırım olarak görüyoruz. Bugün Manisa’daki Vestel City’de ürettiğimiz teknolojiyi 157 ülkeye ulaştırarak 23 yıldır sektörümüzde aralıksız ihracat şampiyonu olmamız, uluslararası organizasyonlarda dünya teknoloji devlerini geride bırakarak onlarca tasarım ve inovasyon ödülünü almamız, 19 bin kişilik istihdam kapasitesine ulaşmamız, tüketicimizin bize ihtiyaç duyduğu her noktada onun yanında olmamız gibi daha nicelerini sayabileceğim başarılarımız bu vizyonun bir sonucu. İşte biz spor ile birlikteliklerimize de bu anlayışla yaklaşıyoruz. Toplumsal bir fayda yaratma amacıyla hareket ediyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ