MENÜ

Deniz kızları 'iyiliğe' yelken açtı

Abone Ol Google News

Türkiye’de kadınlara yönelik ilk ulusal yelken yarışı olma özelliğini taşıyan Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. İstanbul Caddebostan – Adalar parkurunda gerçekleştirilecek olan 3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, kadınların yelken sporuna olan ilgisini artırmayı hedefliyor. Ve diğer hedefler arasında, kadın yelkenciliğinin desteklenmesi, yeni

Haberin Devamı

sporcuların yetişmesine fırsat sağlanması ve kadın yelkencilerin motive edilmesi var...

Gelecek yıllarda uluslararası nitelik kazanması planlanan organizasyonun bir diğer amacı da iş hayatındaki kadınların takım olma, hedefe ulaşma, zor koşullarla mücadele ve doğa ile bütünleşme yeteneğini geliştirmek…

İnsan kaynakları…

Yarışma sayesinde ayrıca bir platform oluşturularak, kurumların insan kaynakları ve iç iletişim çalışmalarına katkı sağlanması planlanıyor. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası Organizasyon Komitesi Üyeleri Arzu Çekirge Paksoy, Diana Misim, Serap Gökçebay’ın liderliğinde düzenlenen 3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, 7-8-9 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Markalar yarışıyor

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na geçtiğimiz yıllarda Arçelik A.Ş., Borusan Otomotiv, Eker, Fiba Faktoring, Ford Otosan, Garanti nBankası, Garanti Emeklilik, Innova, Sahibinden.com, Türk Telekom ve AÇEV gibi kurumların kadın yelken takımları katıldı. Bu yıl Kupa’ya katılacak takımlar arasında Türk Telekom, Ford Otosan, Mercedes Benz, Eker, Sahibinden.com, Burgan Bank, Permolit Team Ladies, Deniz Kuvvetleri Kadın Yelken Takımı, Atak Akademi, Dunapack Dentaş Packaging, RC 82 Girls ve AÇEV takımları yer alıyor. Üniversitelerin yelken takımları ve yeni kurumsal ekiplerin de katılması beklenen Kupa’ya başvuralar devam ediyor. Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’nın 2016 şampiyonu Türk Telekom takımı olurken, 2017 yılında birinciliği Eker takımı kazanmıştı.

Kupa geliriyle AÇEV’e destek

3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na bireysel yelkenciler de katılabilecek. Kendi aralarında en az 5 kişilik kadın yelken ekibi oluşturan sporcular Kupa’da yarışabilecek. Bu arada Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na katılmak için, kurumun hazır kadın yelken takımı olması gerekmiyor. Yarışmak isteyen kurumların ilgili çalışanlarına uzman yelken eğitim okulları tarafından yelken eğitimi verilerek, kurumsal takım oluşturulmasına destek sağlanıyor.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu da var. Her yıl Kupa gelirinin bir bölümü ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı – AÇEV destekleniyor. Ayrıca Kupa kapsamında HeforShe oluşumuna da destek veriliyor.

İşçiyle genel müdür yan yana koştu

Falım, Milka ve Oreo gibi markalarıyla tanınan Mondelēz International Türkiye’nin, fiziksel aktivitenin artırılmasına verdiği destek sürüyor. Bunun en somut örneklerinden biri de Genel Müdür İhsan Karagöz liderliğinde şirket çalışanlarından kurulan koşu takımı olan Rundelez…

2017 yılında kurulan Rundelez takımı, son olarak Tuz Gölü’nde gerçekleşen yarışta 21K Yarı Maratonu’na katıldı. Türkiye’nin ilk ve tek 100 mil koşusunun da yer aldığı ve Uzunetap şirketi tarafından düzenlenen Garmin Runfire Salt Lake Ultra Trail’de yarışan Rundelez ekibi, yarışı başarıyla tamamladı.

Haberin Devamı

50 kişilik ekip

Fiziksel aktivitenin artırılmasının önemini her fırsatta vurguladıklarını ileten Mondelez International Genel Müdürü İhsan Karagöz, bu anlayışı önce kendi içlerinden başlayarak desteklemelerinin bir örneği olarak Rundelez’i 2017 yılında hayata geçirdiklerini belirtti. Yaklaşık 50 kişilik bir ekipten oluşan Rundelez’in düzenli antrenmanlar yaparak İstanbul içinde ve dışında birçok yarışta koştuğunu ifade eden Karagöz, şöyle devam etti:

“Rundelez koşu takımımız ile ilk olarak Kasım 2017’de ile 39. İstanbul Maratonu 10K koşusuna katıldık. Ardından Nisan 2018’de 10K ile İstanbul yarı maratonunda yarıştık. Daha sonra Şubat 2018’de koşucularımız çift olarak partnerleriyle ‘Couple Run’da yine 3,5K koştular. Ve şimdi de Runfire Salt Lake’te 21K Yarı Maraton koşmanın heyecanını yaşıyoruz. Rundelez’de, fabrikada çalışan işçiden genel müdüre, fabrika direktöründen işe yeni başlamış olan satış elemanına, ast-üst ayrımı olmaksızın birtakım olarak yan yana koşuyor. Bu harika bir duygu… Takım üyelerinin birlikte paylaştıkları bu anları çok değerli ve eşsiz buluyorum.”

Maratona katılacaklar

Garmin Runfire Salt Lake Ultra Trail’in Rundelez için eşsiz bir deneyim olduğunun da altını çizen İhsan Karagöz, “Tuz Gölü gibi mistik bir ortamda, sonsuz bir beyazlıkta koşmanın, her seviyede sporcu için benzersiz bir deneyim olduğunu düşünüyorum” dedi. Karagöz’ün son sözleri şu şekilde:

Haberin Devamı

“Rundelez olarak bundan sonra bu yıl 40’ıncısı düzenlenecek İstanbul Maratonu’na katılmayı planlıyoruz. Sonrasında ‘Uzunetap Gece Koşuları’nda yer alacağız. Bir sonraki aşamamız Türkiye’nin de bağlı bulunduğu Doğu Avrupa Bölgesi’nde Rundelez’in kurulup aktif hale getirilmesi olacak.”

YORUM YAZ