MENÜ

‘Basketbola verdiğimiz destek devam ediyor'

Abone Ol Google News

Tadım Pazarlama Direktörü Selda Çelik, Tadım ürünlerinin sadece Türkiye değil, dünyanın pek çok ülkesinde tercih edildiğini hatırlatarak, “Dünya pazarlarında Tadım’ın 50 yıldır koruduğu tazelik, kalite ve lezzet değerleri ile iddialı büyüyen markamızın, Euroleague gibi tüm dünya tarafından takip edilen bir organizasyonun parçası olması bizleri gururlandırıyor. Bizce sporun iyileştirici gücü ve ‘iyi atıştırmalık’ her zaman keyifli ve sağlıklı bir eşleşme oldu. Bu kapsamda basketbola verdiğimiz desteği devam ettirme kararı aldık’’ dedi.

Haberin Devamı

EuroLeague sponsorluğunuz ne zaman başladı?

Tadım olarak, Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu olan Euroleague ile olan yolcuğumuzu 4 yıl önce başlattık. 2016 yılında, 3 sezonu kapsayacak şekilde gerçekleştirdiğimiz ilk anlaşmayla birlikte Avrupa’nın en üst düzey basketbol organizasyonu olan EuroLeague’in Resmi Global Sponsoru olduk. Türkiye’nin lider paketli kuruyemiş markası Tadım olarak, anlaşmanın geçtiğimiz sezon sona ermesinin ardından yeni bir karar aldık ve EuroLeague sponsorluğumuzu 2022-2023 sezonu sonuna kadar geçerli olacak şekilde 3 yıl daha uzattık. Yeni anlaşma ile Euroleague’e desteğimiz toplamda 7 yıla ulaşmış oluyor.

Haberin Devamı

EuroLeague sponsorluğu sizin için neden önemli?

Türkiye’den dünyaya açılan bir marka olarak ambalajlı kuruyemiş sektörünün ülkemizdeki lideri konumundayız. Tadım olarak, bugün Avrupa ve Amerika başta olmak üzere 25’ten fazla ülkeye paketli kuruyemiş ihraç ediyoruz. Bu ülkeler arasında Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Romanya, Kosova, İtalya, İsviçre bulunuyor. Türkiye’deki üretim tesislerimize ek olarak Almanya’da da bir üretim tesisimiz bulunuyor. Bu sene EuroLeague finalleri 28 – 30 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Köln kentinde yapılacak. Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da da üretim yaptığımız için bu da bizim için önemli bir nokta. İlerleyen dönemlerde ihracat ülkelerine hem Türkiye hem Almanya’dan ihracat yapıyor olacağız.

Yurt dışında başka yatırımlarınız var mı?

Amerika'da bir üretim tesisimiz olmamasına rağmen orada da bir şirket kurduk ve kendi satış pazarlama operasyonumuzu sürdürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla yurt dışında da hızla büyüyoruz. 2022 yılı sonunda ciromuzun yüzde 35’inin yurt dışından gelmesini hedefliyoruz. Yurt dışı faaliyetlerimiz bu denli büyürken orada görünür olmak istiyoruz. Bu kapsamda özellikle Avrupa bölgesinde büyük bir ilgiyle takip edilen EuroLeague sponsorluğumuzu devam ettirmemizde ‘Avrupa’ya katma değerli markalaşmış gıda ihraç eden’ bir firma olmamızın önemli bir yeri bulunuyor. Gerçekleştirdiğimiz sponsorluk ile tüm dünyadaki bilinirliğimizi daha üst seviyelere çekmeyi hedefliyoruz.

‘Ay çekirdeği satışında hızlı bir büyüme gerçekleşti’

Pandemi Tadım’ın işlerini nasıl etkiledi?

Kovid-19 pandemisiyle birlikte sağlığımıza olduğundan daha fazla dikkat etmeye ve bağışıklığımızı güçlendirecek gıdaları tüketmeye yöneldik. Kuruyemiş ve kuru meyveler içinde bulundurdukları vitamin, protein ve yağlar ile bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağladığı için bu süreçte en çok tercih edilen gıdaların başında geldi. Hâlihazırda yaygınlaşan iyi yaşam trendiyle birlikte sağlıklı beslenmeye ve yaşamaya olan ilgi artmış durumdaydı ve pandemiyle birlikte bu artış hız kazandı. Pandemiyle birlikte dikkat ettiğimiz bir diğer konu ise hijyen oldu. Tüketiciler açıkta satılan ürünlere karşı daha tedbirli yaklaştı ve ambalajlı ürünlere yöneldi. Paketli ambalaj sektörü %28 civarında büyürken biz de pazar ile paralel bir büyüme gösterdik. Özellikle bu süreçte beyaz ay çekirdeği satışında hızlı bir büyüme gerçekleşti. Evde kaldığımız süreçte spor karşılaşmalarına, filmlere, sohbetlere Tadım ay çekirdeği çeşitlerimizle eşlik ettik. Şunu da belirtmliyim ki bu süreçte karamsar düşüncelere kapıldığımız, mutsuz olduğumuz zamanlar oldu. Ay çekirdeği tüketerek stres atıp mutlu olduk. Çok bilinmez ancak ilginç bir detayı paylaşmak isterim ay çekirdeğinde mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin salgılanmasını sağlayan triptofan aminoasidi bulunuyor. Yıllardır stresli zamanlarımızda ayçekirdeğine sarılmamızın bir sebebi var hakikaten diyebiliriz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ