MENÜ

Barış Bezel: 'Spor, sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazı'

Abone Ol Google News

MLP Care Kurumsal Tanıtım ve Marka Yönetimi Koordinatörü Barış Bezel, toplumun her kesimini spora özendirmek, daha fazla insanın spor yapabilmesini sağlamak amacıyla yıllardır spor kulüplerini, sporcuları ve spor organizasyonlarını desteklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bezel, “Sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulmasına ve sağlığın korunmasına dair farkındalık oluşturulmak gibi toplumsal sorumluluklarımız var. Spor da sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazı” diye konuştu.

MLP Care olarak spora, Medical Park, Liv Hospital ve İstinye Üniversitesi Hastanesi markalarıyla futboldan tenise, basketboldan voleybola uzanan geniş bir yelpazede destek verdiklerini ifade eden Bezel, şöyle devam etti: “Sponsorluklarımız sadece profesyonel sporları değil, amatör sporları da kapsıyor. Masa tenisi, kürek, golf, engelli basketbolu, yüzme, su topu, atletizm de dahil olmak üzere birçok amatör spor branşına da desteğimiz sürüyor. Türkiye’nin 7 bölgesinde UTAŞ Uşakspor’dan Galatasaray’a, Kocaelispor’dan Fenerbahçe ve Kasımpaşa’ya onlarca profesyonel ve amatör kulübün sağlık sponsorluğunu üstleniyoruz.“

Haberin Devamı

Ambulans ve ilk yardım

En iyi bildikleri iş ile sürdürülebilir değer yaratmayı hedeflediklerini kaydeden Bezel, “Sponsorluğa bakış açımızın temelini bu hedefin oluşturduğunu söyleyebiliriz. İşbirliklerimizin uzun dönemli olmasını, Türk sporu için hedeflediğimiz değeri yaratabildiğimizin bir göstergesi olarak kabul ediyoruz” dedi.

Bezel, sağlık sponsorluklarının kapsamını ise şöyle anlattı: “Bu kapsamda genel olarak önleyici hekimlik kapsamında sakatlıkların engellenmesi, olası sakatlık durumlarında en doğru ve etkin tedavilerin gerçekleştirilmesi var. Ayrıca müsabaka, yarışma gibi etkinliklerde ambulans ve ilk yardım ekibi desteği, sporcuların sağlık kontrollerini de sıralayabiliriz.”

Yüzücülere fizyoterapist, ortopedist, psikolog ve paramedik eşlik edecek

Medical Park markalarıyla spora verdikleri desteğe bir yenisini ekleyerek Türkiye Yüzme Federasyonu’nun sağlık sponsorluğunu üstlendiklerini hatırlatan Barış Bezel, yaptıkları iş birliğinin kapsamını şöyle anlattı: “İş birliği kapsamında 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılacak 30 milli yüzücünün sağlık kontrolleri ve olası rahatsızlıklardaki tedavileri Medical Park Hastaneleri tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca 1 yıl boyunca federasyon tarafından düzenlenen müsabaka, yarışma gibi tüm etkinliklere o ilde faaliyet gösteren Medical Park Hastaneleri tarafından ambulans ve ilkyardım ekibi desteği; tüm lisanslı yüzme sporcularına ve teknik kadrolara özel imkânlar sunulacak. Tokyo Olimpiyatları’na gidecek sağlık ekibimiz, sponsorlukla ilgili yöneticimiz de dahil olmak üzere fizyoterapist, ortopedist, psikolog ve 1 paramediğin de içinde olduğu 5 kişilik bir gruptan oluşacak.”

‘Türkiye’de spor ekonomisi büyüyor’

Bir endüstri olarak sporun tüm dünyada çok hızlı büyüdüğünü söyleyen Barış Bezel, “Ve bu büyüme ivmesi artarak devam ediyor” dedi.

Bezel, şöyle devam etti: “Türkiye’de de bir büyüme olduğunu hepimiz yakından takip ediyoruz. Bu noktada hem dünyada hem de Türkiye’de spor ekonomisinin gelişiminde rol oynayan en önemli finansal kaynaklardan birinin sponsorluklar olduğuna dikkat çekmek isterim. Şirketler, marka konumlandırmalarının bir parçası olarak sporu kullanıyorlar. Zira spor sponsorlukları, tanınırlık, kurum kimliği ve imajını hedef kitle nezdinde güçlendirme ve marka aidiyetini artırmada önemli bir rol oynuyor. Başta futbol ve basketbol olmak üzere sporun tüm dalları dünyada olduğu gibi ülkemizde de geniş kitlelerce yakından takip ediliyor.”

Haberin Devamı

Yılda ortalama 25 bin sporcuyu muayene ediyorlar

Sağlık sponsoru olarak futbol endüstrisinde çok kritik bir rol oynadıklarını söyleyen Barış Bezel, “Kulüpler, milyonlarca Euroluk dünya yıldızlarını, sağlık kontrollerimizden geçirdikten sonra transfer ediyor ya da vazgeçebiliyorlar” dedi.

Tüm profesyonel ve amatör branşlar dahil olmak üzere yılda ortalama 25 bin sporcunun kontrol, muayene ve tedavisini gerçekleştirdiklerini kaydeden Barış Bezel, “Elbette en büyük ağırlık futbol olmak üzere, basketbol ve voleybol dalından sporcular bu rakamın büyük çoğunluğunu oluşturuyor” dedi.

Müsabakalar esnasında ve sonrasında sporcu sağlığı için özel ekipleri bulunduğunu söyleyen Bezel, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Grup olarak alanında akademik unvan sahibi ortopedi ve travmatoloji uzmanlarımız, eklem ve kas yaralanmaları konusunda uzman genel cerrahlarımızla sporcularımıza sağlıklı bir gelecek sunmak için çalışıyoruz. Sonuçta biz sağlık sponsoru olarak futbol endüstrisinde çok kritik bir rol oynuyoruz. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi büyük kulüpler, tüm branşlarında milyonlarca Euro karşılığında transfer ettikleri dünya yıldızlarını, hastanelerimiz bünyesinde kontrol ettirip sağlık kontrolünden geçirdikten sonra transfer ediyor ya da vazgeçebiliyorlar. Bu nedenle oynadığımız bu kritik rolün bilincinde olarak spor ve sporcu sağlığına katkı vermek için modern tıbbın tüm imkanlarından yararlanıyoruz.”

Haberin Devamı

Maçtaki sakatlık durumunda

Sporcu sağlığının oldukça kompleks bir konu olduğunu vurgulayan Bezel, “Bugün bir spor kulübü için sadece uzman ortopedist ekibi yeterli olmuyor. Ortopedistin spor hekimliği ve koruyucu hekimlik konusunda uzmanlaşmış olması önem kazanıyor. İşte bu noktada bizim uzmanlığımız devreye giriyor” dedi.

Bezel, şöyle devam etti: “Hastanelerimizde ayak konusunda, omuz konusunda, diz konusunda, yani ortopedi içinde de kendi alanlarında uzmanlaşmış hekimlerimiz bulunuyor. Bunu Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleştirebiliyoruz. Örnek olarak Galatasaray’ın Anadolu’nun bir şehrinde, örneğin bizim hastanemizin olduğu Antalya’da deplasmanda bir karşılaşması olduğunu düşünelim. Maçtaki olası bir sakatlık durumunda sporcumuzun müdahaleleri ve gerekli tetkikleri hiç vakit kaybetmeden hemen o şehirdeki hastanemizde gerçekleşiyor.”

‘Her spor branşına destek olabiliriz’

Sağlık ve sporun iç içe geçmiş ve birbiri için vazgeçilmez önemde iki sektör olduğunu dile getiren Barış Bezel, “Sportif başarıda sporcu sağlığının yeri yadsınamaz. Biz de MLP Care olarak; Medical Park, Liv Hospital ve İstinye Üniversitesi Hastanesi markalarımızla sporcu sağlığı konusunda Türkiye’nin sağlık çıtasını yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bezel, “Bağımsız araştırmalar MLP Care’in bünyesinde bulunan markalarımızın bilinilirlik ve beğenilirlik seviyelerinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Bu nedenle spor sponsorluklarımızın bize öncelikli katkısı, markalarımız ve hedef kitleleri arasında duygusal bağ oluşturmasına yardımcı olması” diye konuştu.

Stratejik planları doğrultusunda, spora ve sporculara destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Bezel, “Bu bizim şirket kültürümüz. Önümüzdeki dönemde de ayrım gözetmeksizin Türkiye’de her spor branşına destek olabiliriz. Tenisten yüzmeye, basketboldan boksa, atletizmden futbola kadar tüm branşlarda sporcuların yanında olmayı sürdüreceğiz.”

YORUM YAZ