MENÜ

'Açık hava sporlarına ilgi arttı'

Abone Ol Google News

SPX markasıyla faaliyet gösteren Olgar Grup Genel Müdürü Barış Andırınlı, “Açık havada yapılan egzersizlere ve ekstrem sporlara yönelik ilgi giderek artıyor” açıklamasını yaptı

Haberin Devamı

Olgar Grup Genel Müdürü Barış Andırınlı, “Açık havada yapılan egzersizlere ve ekstrem sporlara yönelik ilgi giderek artıyor” dedi. İnsanların yoğun ve yorucu şehir hayatından bir nebze olsun uzaklaşmak için ferah ortamlarda spor yapmak istediğini belirten Andırınlı, “Bu, ülkemizde ve dünya genelinde her geçen gün daha da güçlenen bir trend haline geliyor. Özellikle orman, dağ ve patika koşularının yanı sıra trekking, oryantring, bisiklet, triatlon, kayak, snowboard, tenis ve yüzme gibi branşlara yönelik ilgi daha da güçleniyor” diye konuştu. Sport Point Extreme’in (SPX) bu branşlara yönelik ürün satışı gerçekleştirdiğini dile getiren Olgar Grup Genel Müdürü Barış Andırınlı, pazar paylarını her geçen yıl büyüttüklerini kaydetti. Andırınlı, şu bilgileri verdi: “Olgar Grup bünyesinde faaliyet gösteren SPX, yeni açtığı mağazalarla sporseverlerin yepyeni spor branşlarıyla tanışmasını da sağlıyor. 2015 – 2019 yılları arasındaki gelişimiyle outdoor ve ekstrem spor ürünleri sektörünün en çok büyüyen markası haline gelen SPX, Kovid-19 salgını döneminde online alışveriş hacmini de katlayarak büyüttü.”

Haberin Devamı

‘Ortak nokta ayakkabılar’

Olgar Grup Genel Müdürü Barış Andırınlı, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarıyla ilgili olarak da şu açıklamaları yaptı: “Farklı spor branşlarına yönelik spor ürünlerinde mevsimsel artışlar yaşansa da en çok tercih edilen ürünlerin ayakkabılar olduğunu görüyoruz. SPX'in mevsimlere göre en çok tercih edilen ürünlerine bakıldığında, yaz döneminde en çok outdoor ayakkabı, koşu ayakkabısı ve tişörtlerin; kış döneminde de mevsime uygun ayakkabılar ile kayak ve snowboard tekstil ve ekipmanı satın alındığını görüyoruz.”

Açık hava sporlarına ilgi arttı

‘Yurt dışı yatırımları devam edecek’

SPX’in yurt dışı yatırımlarına hızla devam ettiğini belirten Barış Andırınlı, “Halihazırda ikisi Tiflis, ikisi de Gudauri’de olmak üzere Gürcistan’da toplam dört SPX mağazası bulunuyor” dedi. Andırınlı, “Olgar Grup, 2020 kış sezonunun başında Gürcistan’ın Bakuriani dağında, ülkedeki beşinci SPX mağazasını açmaya hazırlanıyor. Yurt dışında diğer ülkelerde mağaza açmak adına da araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Olgar Grup olarak bugün toplam 45 mağazamız ve 200 bayiimiz bulunuyor” diye konuştu.

‘Salgında büyümeyi sürdürdük’

Barış Andırınlı, pandemi sürecinde online alışveriş konusunda yaşanan gelişmelerle ilgili olarak da şunları söyledi: “Kovid-19 salgının ülkemizde yayılmaya başladığı, halkımızın sosyal izolasyon kurallarına uyarak daha çok evde vakit geçirdiği dönemde de büyümemizi sürdürdük. Kullanıcılarımıza sunduğumuz detaylı, bilgilendirici, fonksiyonel ve basit alışveriş deneyimiyle birlikte online alışverişlerde ciddi bir büyüme oranı yakaladık. Tüm dünya genelinde kısıtlamaların en yüksek seviyede uygulandığı Mart - Nisan - Mayıs aylarında, SPX'in online satışları bir önceki yıla göre 4,5 kat artış gösterdi. Yeni normal dönemine girişimizle birlikte hem online alışverişteki yatırımlarımızı artırmaya devam ettik hem de misafirlerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak adına fiziksel mağazalarımızda tüm gerekli önlemleri aldık. Bu sebeple spor tutkunlarını fiziksel mağazalarımıza ve mağazalarımızın içinde yer alan deneyim alanlarına bekliyoruz. Çünkü yeni normal döneminde de spor, hayatımızın merkezinde yer alacak.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ