MENÜ

Yeter artık

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hangi kanalı açsanız, hangi gazetenin spor sayfasına gözatsanız; diğer kulüplerle ilgili bilgi veren; Fenerbahçe bölümünde ise sürekli spekülatif sansasyonel, herkesi ürperten haberler. Geçen sezonun bitiminden itibaren hiç hayırlı bir haber okumadık.

Sezon başlayana kadar yeni transferlerin kimler olacağını kimse bilmedi. Orta sahanın bel kemiği diye bel bağlanan Emre Belezoğlu satıldı. Haftalar ilerledi Alex spekülasyonları fısıldanmaya, daha sonra da yüksek sesle bağırılmaya başlandı. Olan oldu Fenerbahçeliler’in gönlünde taht kuran futbolcu helalleşip gönderileceği yerde krizli bir şekilde uğurlandı. Bu, seyircinin ikinci acılı yutkunması oldu.
Bu ara Aykut Kocaman istifa etti, Başkan geri çevirdi haberleri epeyce gündemi meşgul etti. Sonra 1. yarı bitti ve Aykut Kocaman gitti. Gitti mi gider gibi mi yaptı, başkanla konuştu döndü mü, döner gibi mi yaptı, tüm spor kamuoyu papatya falı açıyor.

Yönetim Kurulu’na bakıyorsunuz, aniden başkanın sağ kolu Ali Yıldırım futbol vitrininden kayboluyor ve ses seda, açıklama yok. Daha sonra Abdullah Kığılı’yı aktif görüyoruz. Derbiden sonra Galatasaraylılar’ı ikinci yarı Saracoğlu Stadı’na davet ediyor ve “biz artık bu düşmanlığı bitireceğiz” mesajı vermek istiyor. Ertesi gün Başkan zehir zemberek bir açıklama ile bir tek Galatasaray taraftarının bile Saracoğlu’na gelemeyeceğini bildirerek bu soğukluğun devam sinyalini veriyor. Hani uyum, hani yetki, hani kurumsallık?

Bu arada sizin çok milyonlara aldığınız tüm futbolcular dalgalı seyir göstermeye devam ediyor, hatta atılıyor, hareket gösteriyor vs vs.. Ve kimse “sana bu kadar para veriyoruz, yaptığın yanlış” diye bir cesur açıklama yapmıyor. Her hafta bir hakem, tuzak ve senaryolar...
Sonra hafta sonları geliyor. Futbol hayatlarının çok önemli parçası olan insanlar kanal kanal zapping yapıyorlar, başka hiçbir konuda fikri dahi dinlenmeyecek yorumcular ağzını doldura doldura Fenerbahçe’yi koruyormuş ayağında veryansın ediyorlar. Samimi bir görüş dahi duyamadan sinir ve üzüntülü bir şekilde yatıyorlar. Ama baktığınızda bütün bunlara çanak tutan yönetim, hoca ve futbolcular var. Haa, bir de son haftalarda taraftarlara sardılar. Sonunda onları da kaosa bulaştırırlarsa bu işin seyirlik bir tutam yeri kalmaz.Onun için ARTIK YETER diyorum. Aykut Kocaman kalacaksa insanlara hemen açıklamalı, gidecekse yeni hoca süratle gelmeli. Yollar ayrılacak futbolcularla vedalaşıp yeni geleceklerle de bu arada kaynaşmaya başlanmalıdır; çünkü üç kulvarda oynayan Fenerbahçe, seyircisini ancak Avrupa’da başarılı sonuçlar alarak mutlu eder. Yoksa bu iş zevk ve hobi olmaktan çıktı, eziyet olmaya başladı. Bu kavgalı görüntünün sonucu dünyanın üçüncü önemli derbisi diye kendimizi uyuttuğumuz Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yurtdışından bir kanal bile naklen yayınlamak için başvurmamaktadır.. (El Clasico derbisini ise 2.5 milyar kişi naklen izliyor)

YORUM YAZ