MENÜ

Reform lütfen

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

M.United geçen hafta deplasmanda Fulham ile oynadı. Fenerbahçe sahasında Sivasspor ile.

M.United‘ın son maçta sahada yer alan kadrosunun yaş ortalaması 27 idi. Fenerbahçe’nin 29.5. Rakibi Sivasspor’un ise 26.5.

M.United son maçta 26 yaş altında 5 oyuncu oynattı. Sivasspor’da da 26 yaş altında 5 oyuncu vardı. Fenerbahçe’de ise 26 yaş ve altında oyuncu yoktu.

En genç oyuncular 27 yaşındaki Ziegler ve Sow’du. Ara transferde gelen oyunculardan Emre ve Webo 32 yaşında. Afrika Kupası’ndan dönsün diye beklenen Yobo da 32 yaşında. Yobo’yu kadrosunda tutmayan Everton, Premier Lig’de 10. sırada. 32 yaşındaki Kuyt’a teşekkür edip gönderen Liverpool, 7. sırada. 9 yaşındaki Meireles’i kadrosunda tutmak istemeyen Chelsea 5. sırada.

Kulüpleri,bu sene transfer edilen oyuncuları kadrolarında düşünmediler. Fenerbahçe de düşünmeden yaşlı bir kadronun sahibi oldu. Volkan ve Ziegler dışındaki oyuncuların kontratları 2015 veya 2016 yılına kadar sürüyor. Bu kadro bu zihniyetle seneye 30.5, öbür sene 31.5 yaş ortalamasına ulaşacak. İşin kötü tarafı bu oyuncuların büyük kısmının son sahibi olundu. Gitti denilen Bienvenu kiralık olarak İspanya’da ve sezon sonunda geri gelecek. Krasiç’i kiralık olarak bile isteyen yok. Stoch’a ciddi bir talip çıkmadı. İki liraya mal edilen futbolcuya bir liralık bile teklif yok.

Gelinen noktada bu tabloyu yaratanlara bir önerim var: Kaybedeceksek Mert’le, Hasan Ali’yle, Salih’le, Recep’le, Beykan’la kaybedelim. Zaten Krasiç’le, Kuyt’la, Stoch’la da kaybediyoruz. Hem de sadece maçları değil; Fenerbahçe’nin en büyük gücü olan taraftarı da.

YORUM YAZ