MENÜ

Sorular

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yıllar öncesine geri gidelim. Aykut'un da içinde olduğu Fenerbahçe 103 golle rekor kırmış ve şampiyon olmuştu. O yıllarda Fenerium ve lisanslı ürünler yoktu. Şayet olsaydı ve taraftarlar formalarının arkasına bir oyuncunun ismini yazdırmaya kalksa, “Schumacher, İsmail, K.Şenol, Müjdat, Oğuz, Hakan, Rıdvan, Hasan ve Aykut’tan hangisini seçeceğim” diye oldukça zorlanırdı.

Gelelim bu günlere ve soralım: Fenerbahçelisiniz ve formanızın arkasına hangi futbolcunun ismini yazdırırsınız?


Sezon başından beri herkes orta sahada sıkıntı var derken iki hafta önce yetkili ağızlar kadronun yeterli olduğunu ve transfere gerek olmadığını, çözümü da kendi içlerinde bulacaklarını söylemişlerdi. Şampiyonlar Ligi Play Off maçlarında orta sahada iki Mehmet ve Selçuk oynadı. Elenince Meireles transfer edildi.

Soru: Yetkililer ilk kurguyu Şampiyonlar ligi için yeterli, Avrupa Ligi için mi yetersiz gördüler?


Fenerbahçe kulübünde muhtelif branşlarda farklı ülkelerden teknik adam ve oyuncular çalışmakta. Basketbol ve voleybol takımlarında teknik adam olarak çalışanlara bakalım. Erkek basket: Simone Pianigiani, bayan basket: De Heredia, erkek voleybol: Jorge Castellani, bayan voleybol: Ze Roberto (ayrıldı). Futbolun patronu Aykut Kocaman.

Soru: Beş farklı takımın dördünün başında uluslararası deneyimi fazla yabancı teknik adamlar varken futbolun başında niçin uluslararası deneyimi az yerli teknik adam var?


Çelişkili gözüken futbolun patronunun yerli olması konusunda yönetimin kararını şu açıdan destekliyorum. Aziz Yıldırım’ın başkanlığı döneminde herhalde 10’a yakın teknik adam çalışmıştır. Bu sayı Alman Milli Takımı’nı 20. yüzyılın başından beri çalıştıran hocaların sayısından (8) daha fazla. Keşke Aykut Kocaman Fenerbahçe’den önce, çok deneyimli bir teknik adamın yanında 2-3 sene piştikten sonra göreve gelseydi. Yine de verilen bu kararın tüm camia olarak arkasında durulması, yönetimler değişse bile istikrarın sağlanması adına Aykut Kocaman’la uzun yıllar yola devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aykut hocanın da her konuda takımın patronu gibi davranmasını, Başkan’ın sahaya inip anons yapmak zorunda kalmayacağı bir ortamı oluşturmasını, futbolcuları ile arasındaki sorunları idarecilerin müdahalesine gerek kalmadan çözmesini, yurt dışından transfer teklifi alabilecek oyuncuların başında gelen Baroni’yi acilen kazanmasını, kendi futbolculuk yıllarındaki gibi çok sayıda yaratıcı oyuncu ile göze hoş gelen futbol oynatmasını, şampiyonluklar, uluslararası başarılar getirecek bir düzeni kırılmadan, gücenmeden sağlamasını bekliyorum.

YORUM YAZ