MENÜ

Türkiye-Rusya maçı saat kaçta, hangi kanalda?

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri'nde Filenin Sultanları bugün kritik bir maç oynayacak. Yarı finalde son Avrupa Şampiyonu Rusya'yla eşleşen Ay-Yıldızlılar, güçlü rakibini yendiği takdirde finale çıkacak, yenilmesi durumunda ise, olimpiyat dünya elemelerine katılabilmek için 3.'lük mücadelesi verecek.

Türkiye-Rusya maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Takım sporlarında, 52 yıldır olimpiyatlara gidemeyen Türkiye’nin, bu özlemine 2012 Londra Oyunları’yla son veren ve aynı başarıyı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılarak da göstermek isteyen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bugün kritik bir maça çıkacak. Ankara’da devam eden Olimpiyat Avrupa Kıta Elemeleri’nde A Grubu’nda Hırvatistan ve Almanya galibiyetleri sonrası, son maçında Hollanda’ya yenilerek liderlik fırsatını kaçıran Ay-Yıldızlılar’ın yarı finaldeki rakibi, B Grubu’nu zirvede bitiren güçlü Rusya oldu.

Zor ama imkansız değil

Filenin Sultanları, 2013 ve 2015 Avrupa Şampiyonaları’nın altın madalyalı ekibi Rusya’yla finale kalma mücadelesi verecek. Kazanan, 2016 Rio yolunda şansını sürdürürken, kaybeden ise elemeleri 3. sırada bitirmeye ve Olimpiyat Dünya Elemeleri’ne katılmaya çalışacak. Kadrosunda, dünyanın en uzun sporcularından ve en iyi pasör çaprazlarından biri olan Yekaterina Gamova’nın bulunmadığı Rusya, B Grubu’nda Polonya’ya (3-2) 1 puan kaptırmış, İtalya’yı (3-1) ve Belçika’yı da (3-0) mağlup etmişti. Türkiye ve Rusya, 2013 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde karşı karşıya gelmiş, Ay-Yıldızlılar güçlü rakibine 3-0 kaybetmişti.

SALON: TVF Başkent
SAAT: 19.30
YAYIN: TRTSpor

Haberin Devamı
YORUM YAZ