MENÜ

YKS sınavı saat kaçta? YKS giriş belgesi çıkartma! ÖSYM açıklama yaptı...

YKS öncesi heyecan dorukta. Yüzbinlerce öğrenci saatler kala artık YKS sınavını bekliyor. Öğrencilver ve aileleri YKS sınav saati, YKS sınav saat kaçta? YKS giriş belgesi çıkartma. YKS sınavı ne zaman? Gibi konular en çok araştırılan konuların başında geliyor. işte YKS'ya dair tüm detaylar bu haberde...

YKS sınavı saat kaçta? YKS giriş belgesi çıkartma! ÖSYM açıklama yaptı...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS )'na artık sayılı saatler kaldı. Yüzbinlerce öğrenve ve ailesi merakla kaderlerini değiştirecek bu sınavı bekliyor. YKS ile ilgili merak edilen sorular da aranmaya başladı. YKS sınav saati, YKS sınav saat kaçta? YKS giriş belgesi çıkartma. YKS sınavı ne zaman? Gibi soruların cevapları haberimizde...

YKS saat kaçta başlayacak?

YKS sabah oturumları 10.15'te başlayacak. 1 Temmuz'da yapılacak olan YDT ise 15.45'te başlayacak. YKS'nin birinci oturumu TYT ve ikinci oturumu AYT adayları saat 10.00'dan sonra, YDT adayları saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

YKS GİRİŞ BELGESİ ÇIKARTMAK İÇİN TIKLAYIN...

YKS'de bulunması gerekenler...

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:

1) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)
2) Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport

2018 YKS baraj puanı kaç?

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

YKS Sınavında kaç soru sorulacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (Biyoloji, Fizik, Kimya) olmak üzere toplam 120 soru yer alacağı kaydedildi. Soru başına düşen sürede herhangi bir değişikliğe ve kısıtlamaya gidilmediği belirtilen açıklamada, soru sayısı dikkate alınarak sınav süresinin 135 dakika olarak belirlendiği kaydedildi.

YKS kaç oturumda gerçekleşecek?

- YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi *(TYT) tüm adaylar için zorunludur.

(30 Haziran 2018 Cumartesi - 135 dakika)

- YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): İsteğe bağlıdır.

(1 Temmuz 2018 Pazar - 180 dakika)

- YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): İsteğe bağlıdır.

(1 Temmuz 2018 Pazar - 120 dakika)

ÖSYM'den diploma notu açıklaması

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada “2018-YKS’ye başvuran adaylar, 2 Temmuz 2018 tarihinden itibaren ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) giriş yaparak MEB e-Okul sistemindeki eğitim bilgilerini ve diploma notunu görebilecekler ve bu bilgilerini, 2-9 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) onaylayabileceklerdir. Adayların sınav öncesi herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz.” denildi.

YKS’nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek. TYT’ye başvuru yapan 2 milyon 381 bin 784 aday 7 bin 884 binada, 129 bin 291 salonda; AYT’ye başvuran 2 milyon 19 bin 853 aday 6 bin 746 binada 108 bin 470 salonda; YDT’ye başvuran 131 bin 453 aday ise 779 binada 6 bin 418 salonda sınava alınacak.

YKS'ye girecek öğrencileru ulaşım ücretsiz!

İETT, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenci ve sınav görevlilerine toplu ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, “30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde YKS'ye girecek öğrenci ve sınav görevlilerine toplu ulaşım ücretsizdir. Öğrenciler sınav giriş belgelerini, görevliler ise görevli belgelerini göstererek sınava gidiş ve dönüşlerde ücretsiz geçiş sağlayabilirler” ifadeleri kullanıldı.

YKS'ye girecek öğrencilere ve sınav görevlilerine Şehir Hatları ücretsiz

Şehir Hatları'nın internet sayfasında yer alan duyuruya göre, 30 Haziran ve 1 Temmuz'da öğrenciler ve sınav görevlileri, sınav giriş veya görevli belgelerini ibraz ederek, iskelelerden ücretsiz geçebilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ