MENÜ

İkinci yarıya daha güçlü bir Fırtına

Abone Ol Google News

Trabzonspor’u adım adım takip eden fotomuhabirimiz Serkan Hacıoğlu, Antalya kampını değerlendirdi...

Haberin Devamı

■ Erce Kardeşler: Hazırlık maçlarının ilkinde bir devre, ikinci maçta da 90 dakika forma giyen Erce, güven verdi. Antrenmanlardaki çalışkanlığı ve hazırlık maçlarındaki görüntüsüyle teknik heyetten tam not aldı.

■ Uğurcan Çakır: İlk yarının son maçında bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle takımdan ayrı çalıştı. Salonda idmanlar yaptı. İkinci devreye hazır bir şekilde başlamasını bekliyoruz.

■ Hüseyin Türkmen: Trabzon’un genç oyuncusu Hüseyin Türkmen kampta kendini bulmaya çalıştı. İlk yarının son haftalarında performansındaki düşüş nedeniyle eleştirilerin odağında olan genç oyuncu kampı en iyi şekilde değerlendirdi.

■ Fernandes: Devre arasında ismi gönderilecekler arasında gösterilen oyuncu antrenmanlarda gayretliydi. Bordo-Mavililer’in yapacağı transfere göre durumu netleşecek.

■ Kamil Ahmet: Kampın belki de en hırslı ismi desek yeridir. Zira antrenmanlarda, çift kale maçlarda ortaya koyduğu görüntü, ‘Formayı çok istiyor ’ dedirtti. İkili mücadelelerde rakibine hiç acımadı. Abdulkadir çok formda

Haberin Devamı

■ Abdulkadir Parmak: Her geçen gün üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Her maç, her antrenman, her gün onun için tecrübe birikimi. İkinci yarıda formanın en güçlü isimlerinden. Çimşir ’i bu mevkide oldukça zor karar dönemi bekliyor.

■ Pereira: Bildiğimiz Pereira... Hırslı, istekli ve mücadeleci. Tecrübeli oyuncunun bu yönlerini kampta yeniden izledik. Her ne kadar formanın bir numaralı adayı olsa da Kamil Ahmet ve Serkan Asan ile müthiş bir rekabet içinde.

■ Hosseini: Sakatlık döneminin ardından toparlanmayı kısa sürede tamamladı. Devre arasının sessiz ancak çalışkan ismi. ‘Görev adamı ’ deyiminin en çok yakıştığı isimlerden.

■ Campi: Her geçen gün takıma daha çok adapte olmaya ve performansını yukarıya taşımaya devam ediyor. Hazırlık maçlarındaki görüntüsü beğenildi.

■ Doğan Erdoğan: İlk yarıda forma şansı açısından şanslı isimlerden. En çok rekabetin olacağı orta saha (ön libero) mevkinde işi elbette zor. Ancak hazırlık maçlarındaki görüntüsü göz doldurdu.

Golün diğer adı Alexander Sörloth

Trabzonspor’un Kuzey Yıldızı... Kelimenin tam anlamıyla onun adı bay gol... Soğukkanlı, çalışkan ve işini yapan Sörtolh takımını sırtlamaya devam ederken gol krallığı yarışında da da ikinci yarıda rakiplerine adeta gözdağı verdi. Kampın en çalışkanlarından. Genç forvet Koray Kılınç ile zaman zaman çok güzel fotoğraflar veren Sörloth tam bir profesyonel.

Tecrübenin teknikle buluşmuş hali: Ndiaye

Trabzonspor’un flaş transferi, sadece çalışkanlığı ile değil, kısa sürede takıma adapte olmasıyla dikkat çekti. Çift kale ve taktik maçlarda kalitesini sergiledi. İlk antrenman maçında attığı golle, “Ben geldim” dedi adeta. İkinci yarıda Trabzonspor’a çok katkı sağlayacağı aşikar. En büyük avantajı ise daha önce Osmanlıspor’da birlikte çalıştığı Hüseyin Çimşir’in hocası olması.

İşte gerçek Ekuban

■ Nwakaeme : İkinci yarıda formanın çok ucuz olmadığını anladığı takdirde çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Ancak kampta çok çok üzerine koyan bir Nwakaeme gördüğümüzü söyleyemeyiz.

Haberin Devamı

■ Onazi: Yaşadığı uzun sakatlık süreci, sonrasında aldığı fazla kilolar... Bunlardan hiçbirisi tecrübeli oyuncuyu olumsuz etkilemedi desek yeridir. Kampa hızlı başladı, hızlı bitirdi. Formayı ne kadar özlediğini gösterdi.

■ Obi Mikel: Kendisine güveni, duruşu ve tecrübesiyle sanki bir adım daha önde. Kampta iyi bir görüntü verdi. Hüseyin Çimşir’in bu mevkide ilk 11’de yer vereceği isimlerden birisi olacağı düşüncesindeyiz.

■ Ekuban: Antrenmanlarda moral ve motivasyon olarak çok iyiydi. Sörloth ile birlikte ikinci yarıda, takımı gol yükü anlamında sırtlayan isim olacağının mesajını verdi.

Kalite diye yazılır Sturridge diye okunur

Kalite... İngiliz oyuncuyu anlatmak için tek kelime yeterli. Antrenmanlarda istekli görüntüsüyle dikkat çeken Sturridge, kampta takıma iyice alaştı. Arkadaşlarıyla diyaloğu iyi, morali yüksek. Böyle bir oyuncuyu idmanlarda bile izlemek büyük keyif veriyor. Özellikle çift kale maçlardaki nokta atışı pasları mükemmeldi.

Futbolcudan ötesi Jose Sosa

Kaptan Sosa artık Trabzonspor için bir futbolcudan çok ötesi... Takımın kaptanı, lideri, ağabeyi... Kişilik olarak da örnek gösterilecek ilk isim olan Jose Sosa kampta yine bir orkestra şefi gibiydi. Genç ağırlıklı bir kamp kadrosunda ortaya koyduğu görüntü ise, ‘bravo’ dedirtti. Kampta sarf ettiği “Burada bir hayalimiz var. Onu gerçekleştirmek istiyoruz” sözleri ise şehri ne kadar benimsediğinin göstergesi.

Ve genç oyuncular...

Abdürrahim Dursun, Serkan Asan, Koray Kılınç, Cafer Tosun, Behlül Aydın, Sefa Kınalı ve diğerleri... 12 genç isimle Antalya kampına giden Bordo-Mavililer’de, yıldız adaylarının hepsi gayretli ve bir o kadar çalışkandı. Genç kaleciler Arda Akbulut ve Kağan da Uğurcan’ın sakatlığında idmanda oldukça iyi sinyaller verdi. Trabzonspor’un gençleri, tecrübeli isimlerle çalışma şansını iyi değerlendirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ