MENÜ

Kadın futbolunda ‘bir şeyler kımıldadı’

Abone Ol Google News

Bundan 6 ay önce 9 Mayıs tarihinde bu köşe de Kadın futbolunda ‘bir şeyle kımıldıyor’ başlıklı yazım da konuyu İtalyan bir filozof ile Einstein arasında geçen şu diyaloğa getirmiştim:

Haberin Devamı

“İTALYAN filozofu Papini, Einstein'la yaptığı bir konuşmada diyor ki, "Rölativite, evren, fizik, teoriler... Ben bunlardan bir şey anlamıyorum. Siz en büyük fizik âlimi olarak evren hakkında herkesin anlayabileceği şekilde çok kısa olarak bütün bunları ifade eder misiniz?" Einstein derin derin düşünüyor ve "Bütün fizikî olayları tek bir cümlecikle ancak şöyle özetleyebilirim: Bir şey kımıldıyor!"
Kadın futbolunda ne oluyor diye sorsalar herhalde en doğru cevap Einstein'ninki gibi ‘Bir şeyler kımıldıyor’ olurdu.”

Kadın futbolunun da ki pozitif çalışmaların gelecekte ki başarıların ayak seslerini duymuş ve değerli okuyucularıma aktarmıştım.

Son derece yetenekli Teknik Direktör Necla Güngör  Kırağası’nın yönetiminde son 4 maçını gol yemeden kazanarak UEFA Uluslar B Ligine  yükselerek ‘tarihi bir başarı’ yakalayan Milli Takımımızı yürekten kutluyorum.

Haberin Devamı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de göreve geldiği ilk günden itibaren kadın futbolunun gelişimi konusunda tüm sponsorları kadın futboluna da yönelmesini sağladı, Federasyon için de özel bir yapılanma yaparak çıtayı yukarıya koydu.

Medya desteği de çok önemli

Geçmişte Basketbol’un bugünlerde Voleybol’un geldiği noktaya ulaşmak için kadın futbolunda alınacak çok yol var ama artık kadın futbolunun adı da bu ülke de var.

Çorum’da oynanan maça 12 bin 500 seyircinin gelmesi beni daha da ümitlendirdi.

Sırada artık kadın futbol maçlarını yazacak yorumlayacak spor yazarlarımızın da topa girmesi gerekiyor.

Mesela 2007 yılında Ampute futbolu yorumlamış ilk spor yazarı olan değerli dostum Uğur Meleke’nin kadın futbol lig maçlarını analiz etmesini heyecanla bekliyorum.

YORUM YAZ