MENÜ

Düğüm çözülecek (mi?)

Abone Ol Google News

Bu satırları okuduğunuz sıralarda, yıllarca ertelenen sorunlarla iyice içinden çıkılmaz bir hale gelen Türk futbolunun geleceği ile ilgili tarihi bir görüşme yapılacak.

Haberin Devamı

‘Yayın krizi’ veya ‘yayıncı krizi’nin aşılması için aylardır peşrev yapan kulüpler ve beIN Sports yetkilileri, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in hakemliğiyle mindere çıkacaklar. Her 2 tarafın da her rüzgarla sağa sola savrulmasını bekleyemeyiz ama unutmayalım‘dik duracağım’ diye esnemeyen dalın kırılması kaçınılmazdır.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi; Türk futbolu 3 Temmuz’dan sonra en kritik dönemini yaşıyor. İyi kötü kulüplerin sürdürülemez borç yükünün içinde olmasına alışmıştık ama uzun zamandır en azından bu boyutta bir yayıncı krizi ile karşılaşmamıştık. Liglerin başlamasına 2 hafta kala yayın krizi hâlâ ameliyat masasında.

Yeni kriz kaldıramayız

Tabii ortamın bu kadar geril(e)diği durumlarda zamanında Amerika ve Rusya’nın başlattıkları ve Amerikan argosunda ‘chicken’ (tavuk, korkak) denen oyun hemen aklıma gelir. Bu oyunda, iki sürücü, son hızla arabalarını birbirinin üzerine sürerken; bir taraf kendi sinirlerinin sağlamlığına güvenir ve diğer tarafın son anda direksiyonu kıracağını ümit eder. Maalesef bu oyun, Dünya Savaşı’ndan önce oynandı ve savaş çıktı. Umarım kulüpler ile yayıncı kuruluş ‘chicken’ oyunu oynamıyorlardır.

Haberin Devamı

Türk futbolu yeni bir krizi kaldıramaz. Anlaşılan, ortada çözülmeyi bekleyen bir düğüm var. Tabii düğüm varsa düğümü çözecek birileri de vardır. Bu karmaşık, zor düğümü çözmeye aday kişi de Federasyon Başkanı olacak.

Müzakerede ‘Nihat abi’ ruhu ve zarafetiyle TFF Başkanı’nın düğüm çözme yetisini ortaya koyacağını düşünüyorum.

YORUM YAZ