MENÜ

Aslan'ın şifresi belli

Abone Ol Google News

Galatasaray stratejik felçten döndü, transferde atağa kalktı. Uzun zamandır Galatasaray ’ı yazmak istiyordum. Son günlerde transfer borsasının en hareketli takımı Galatasaray olunca gündem kendiliğinden oluştu. Yine son 10 yılda hep battı batacak denilen Galatasaray hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde hedefe ulaşabilmek için içlerinde Babel gibi üst düzey oyuncunun bulunduğu transferlerin ardından Falcao, J.Michael Seri, Alex Teixiera, Emre Mor gibi oyuncularla da ilgileniyor. Galatasaray’ın üst düzey yöneticilerinden aldığım bilgiye göre bu sene ki transfer politikasının ana felsefesi bonservis bedeli ödemeden son yılların en iddialı takımını oluşturmak. Bu yüzden yeni gelecek transferlerin şifresi de bonservisi elinde kaliteli oyuncular olacak. Doğrusu oyuncuların mevkileri, takıma faydalı olup olamayacakları gibi analizlere girmeyeceğim. Fanatik Gazetesi’nin değerli futbol yazarları Mehmet Demirkol, Ali Ece ve Cem Dizdar’ın köşelerinde bunları keyifle okuyoruz.

Haberin Devamı

Kimse şans vermedi

Beni ilgilendiren 2017 yılında sürdürülemez bir borç batağı içerisinde idari ve sportif açıdan da tam bir tıkanmışlık içinde ve her saniye ensesinde UEFA Demoklasin kılıcını hisseden Galatasaray’ın nasıl bugünlere geldiği. 2017 yılının Aralık ayında olağanüstü seçimde hiç kimsenin şans vermediği Mülkiyeli Mustafa Cengiz’in Başkan, tüm sorunları zarafet ve güleçliği ile çözen Abdurrahim Albayrak ve yıllar önce Başbakanlık bürokrasisinde birlikte çalıştığımız yakın çalışma arkadaşım bir başka Mülkiyeli Yusuf Günay’ın başkan yardımcılığına gelmesi tarihi bir dönemeç olmuştur.

Haberin Devamı

Cengiz’in payı büyük

Özellikle de Mustafa Cengiz’i ben Roosvelt’in ölümü üzerine ABD Başkanı Harry Truman’a çok benzetiyorum. ABD kamuoyu eski bir çiftçi olan Truman’ın başarılı olamayacağını düşünüyordu. Kendisine yapılan eleştirilere kulağı tıkayan Truman önce 2. Dünya Savaşı’nın bitmesinde tarihi bir rol oynadı. Cengiz de bu süreçte yoluna döşenen çakıl taşlarını ustalıkla temizledi ve son 2 yılda Galatasaray’ı şampiyon yaptı. Başkanvekilleri ile bu kadar uyumlu bir Başkan daha önce hiç görmediğimi de ifade etmeliyim.

Taraftar kayıtsız kalmadı

Başkan Cengiz, kulübü her aşaması mayınla döşenmiş UEFA’nın men kıskacından kurtarırken nakit darboğazı içinde ki Galatasaray’ın acil nakit ihtiyacı Yusuf Günay’ın liderliğinde yürütülen sermaye artışı operasyonu ile kulübün kasasına 147 milyon 500 bin lira girdi. Yönetimin bu başarısına taraftarda kayıtsız kalmadı. Store satışları 80 milyondan 130 milyona, ortalama maç günü sayısı 17 binden 40 binlere yükselirken son 10 yılın en büyük gelirleri elde edildi ve Sportif A.Ş. ilk kez kara geçti.

Sadece rakipleriyle uğraşmadı

Tabii Galatasaray Yönetimi sadece rakipleri ile değil içeride ki muhalefetle de uğraşmak zorunda kaldı. Ne zaman kulüpte işler yoluna girse hemen bu muhalefet devreye giriyor. Önce Adnan Polat’a kongrede yapılanlardan sonra bir benzerini de Mustafa Cengiz yaşadı. Her 2 başkana yapılanlara bakınca Galatasaray’da Kissinger’in tabiriyle “süpürülüp atılmayan bir tek diplomatik gelenek ” kalmadığını gösteriyor.

Haberin Devamı

Kaybedilen değerler zor gelir

Galatasaraylılar’ın yıllardır övünerek ve adeta ders verircesine kullandıkları “Galatasaray’da kol kırılır yen içinde kalır ”deyimi bundan sonra Galatasaray’ın lügatinden çıkmış oldu. Polat, Cengiz gider ama bu kaybedilen değerler zor gelir. İşte gerçek “stratejik felç”de budur. Neyse ki dirayetli yönetim sayesinde Galatasaray içine düşürülmeye çalışılan stratejik felçten çıkmış bugün transferin en gözde kulübü olmuş ve artık taraftarın kulübüne ve yönetimine sahip çıktığı bir döneme girmiştir.

YORUM YAZ