MENÜ

İdeal dörtlüyle Fırtına favori

Abone Ol Google News

Djaniny, Nwakaeme, Ekuban ve arkalarında onlara daha yakın bir Bakasetas olursa, Trabzonspor’un kazanma olasılığı hayli artar. Bu dörtlüyle maçın net favorisi haline gelir. 4-1’lik Ankaragücü maçı gibi bir 90 dakika izlememiz muhtemel.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un attığı gol sayısı kulvarının çok çok dışında. Yediği goller ise kulvarındaki takımlarla büyük bir uygunluk arz ediyor.

Aslında bu çelişkili durum sezonun da Trabzonspor adına özeti gibi. Trabzonspor gol atamıyor. Takım savunması anlayışı ile; mevcut takım kadrosu bile şampiyonluğa oynayacak kadar doğru felsefeye ulaştı... Ancak hücum testleri ve bunu uygulaması beklenen oyuncu grubu, hem sayı olarak hem de yeterlilikleri itibariyle son derece kısıtlı kaldı.

Kilit nokta; orta ikili

Sivas karşısında zaten kısıtlı olan kadrosuna bir de Djaniny’nin yokluğunun eklenmesi çok şeyi de olumsuz etkilemişti. Bu kez Djaniny Kayseri maçında kadroda olacak ve hücum yerli yerine ‘eldeki en ideale’ dönecek... Nwakaeme, Ekuban, Djaniny ve arkalarında onlara daha yakın bir Bakasetas olursa, Trabzonspor’un kazanma olasılığı hayli artar. Bu dörtlüyle maçın net favorisi haline gelir. Esas soru; Abdullah Avcı’nın orta sahada Bakasetas harici diğer ikilisi kim olur?

Haberin Devamı

Eğer Berat olmazsa...

Berat kendini iyi hissederse oynar, diğer tercih ise teknik adamın ısrarlı uygulamaları düşünüldüğünde sırasıyla Yunus, Baker veya Flavio dan biri olacak. Burada kilit isim Berat. O yoksa Flavio, Baker ikilisi sanki daha mantıklı gözüküyor. Tıpkı Ankaragücü maçında olduğu gibi, takım savunması ile hücum organizasyonlarının alt alta toplanıp yüksek sonuç vereceği bir karşılaşma izlememiz muhtemel.

YORUM YAZ