MENÜ

Yorumcu Sergen Yalçın'dan inciler

Abone Ol Google News

İster Sergen Yalçın gibi şöhretli olun isterseniz sıradan bir vatandaş, yaşadığımız dönemin temel özelliklerinden biri her şeyin kaydedilmesidir. Özellikle toplumun gözü önünde görevler üstlenmişseniz her hareketinize dikkat etmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Söz gelimi, 1998 yılında İstanbulspor’un futbolcusu olan Sergen Yalçın Beşiktaş karşısına çıkar Fenerbahçe Stadı’nda. O maçta ben de Yeni Yüzyıl gazetesi adına tribündeydim. Maç öncesi zemini kontrol amaçlı sahaya çıkan Sergen Yalçın, Beşiktaşlı taraftarların protestosuna uğradı.

Onun seyirciye karşı orta parmağını havaya kaldırıp küfürler savurması gözümün önündedir. Ertesi gün basından öğrendiğimiz demecinde ise şöyle demişti: “Bir gün Beşiktaş’a dönüp, onlara sahada göstereceğim.”

30 bin taraftar o parmağı unutmuştu bile…

Sergen Yalçın 2003 yılında Beşiktaş’a döndü ve şampiyonluk yaşadı, yani sözünde durdu. Beşiktaş ile teknik direktör olarak sözleşme yaptığında ise imza törenine katılan 30 bin Beşiktaş taraftarı gökyüzünü delen o parmağı çoktan unutmuşlardı bile. Sergen Yalçın şu günlerde artık Beşiktaş tarihinin en önemli figürlerinden biri olarak medyanın övgüler yağdırdığı teknik adamlardan biri.

Haberin Devamı

Yaptığı işler kadar sözünü esirgememesi ile de ünlü olan Sergen Yalçın bir zamanlar televizyonda futbol yorumculuğu yapmaktaydı. 31 Mart 2013’de bir TV kanalında Caner Erkin hakkında söyledikleri yenilir, yutulur cinsten değil. İsteyen kolaylıkla bulup izleyebilir.

“Caner Erkin’in hiçbir yeteneği yok!”

Caner Erkin hakkında benim de düşüncelerim pek olumlu değil. Ancak Sergen Yalçın kadar ağır konuşmayı hiçbir zaman beceremedim. Yalçın diyor ki. “Caner Erkin’in hiçbir yeteneği yok! Ne oynadığını anlamıyorum, çözemiyorum ve bilemiyorum!

Caner sol bek mi, sol açık mı, ön libero mu yoksa santrfor mu? Fenerbahçe’de oynamak onun için lütuftur, Eskişehirspor’a gitse kadroya giremez. Bir oyuncu 18-19 yaşında Rusya’ya gidiyorsa oradan İspanya’ya ya da İngiltere’ye gitmelidir. Gitmeyip geri dönüyorsa bulunduğu yerin kıymetini bilmelidir.”

Sergen Yalçın yeteneğin ne olduğunu biliyor mu?

Sergen Yalçın’ın haklı olduğu taraflar vardır kuşkusuz. Ancak Yalçın ile ayrıldığımız konu “yetenek” gerçeğidir. Üç büyüklerde ve Ulusal takımda uzun yıllardır futbol oynamış birinin yeteneksiz olduğundan söz edilemez.

Bu süre içinde ayakta kalmayı da sadece yetenek ile açıklayamazsınız. Sergen Yalçın’ın bilmediği ve bugüne kadar birçok teknik direktör, yorumcu ve futbolcu gibi öğrenemediği konu da budur.

Daha önce defalarca yazdım. Yetenek gayrete hayrandır. Doğal yetenek ancak çok çalışarak ortaya çıkar ve gelişir. Sergen Yalçın her şeyi salt yeteneğe bağlayarak, Kilyos’ta mahalle arasında başladığı futbol topuyla ilişkilerini, Beşiktaş altyapısında yaptığı çalışmalarla geliştirip kendini var eden koşulları inkar etmektedir.

Zaten altyapıda gösterdiği azim ve kararlılığı üstyapıda yeterli görüp çalışma temposunu düşürdüğü için yerelde kalıp, evrensele ulaşamamıştır.

YORUM YAZ