MENÜ

Şenol Güneş ve gençler…

Abone Ol Google News

1991 yılında İstanbul Beylerbeyi’ndeki Atatürk Eğitim Merkezi’nde açılan teknik direktörlük kursunu birlikte bitirdik Şenol Güneş ile. Tanışmamız çok daha öncesine dayanır. Beşiktaş’ın altyapı sorumlusu olan Mehmet Ekşi ve birçok ünlü eski futbolcu da vardı kursta.

Haberin Devamı

Güneş’in o günlerde bel fıtığı rahatsızlığı vardı. Bazı derslere sedye ile gelerek katılıyordu. Laf aramızda, sonraki kursları Beylerbeyi’ndeki set üstü kahvesinde bitiren bazı ünlüleri bildiğimden Şenol Güneş’in özverisine hayranlık duymuştum.

Ne var ki sonraki yıllarda teknik direktörlük uygulamaları sorunlu gelmeye başladı bana. 1996’da benim de yerinde izlediğim, Trabzonspor 1-0 öndeyken 2-1 kaybettiği ve bordo mavililerin şampiyonluktan olduğu Fenerbahçe karşılaşması onun yaşamında iyileşmesi zor olan bir yara olarak kaldı hep.

Güneş gençlere güveniyor mu?

Yıllarca dikkat ettiğim ve anlamakta zorlandığım başka bir yanı ise genç futbolcularla ilişkilerinin sorunlu olması. Düşünüyorum da Şenol Güneş’in futbolumuza armağan ettiği bir genç oyuncu var mı diye, ama bir tek isim bulamıyorum. Eğitimci olarak nitelendirilen Şenol Güneş neden gençlere güvenmez? Oysa eğitimci teknik direktörlerin başat özelliğidir gençlere güvenmek değil midir?

Haberin Devamı

Valerien İsmael’den görevi devraldığında da ilk uygulaması şampiyon takımın kalecisi Ersin Destanoğlu’nu kulübeye mahkum etmek oldu. Tamam, kaleci kalecinin halinden anlar. Mert Günok Volkan Demirel’in yediği iken bile çok iyi kaleciydi. Ancak Ersin Beşiktaş ve futbolumuzun geleceği Mert ise geçmişidir. Ersin’in parasal olarak kalecilik değerinin ne kadar düştüğünü tahmin edebilirsiniz. Ersin oynasaydı Beşiktaş ligi sekizinci mi bitirecekti?

Semih ve Demir Ege Şenol Hoca’nın sınavıdır

Şimdi Şenol Güneş’in elinde iki genç oyuncu var. Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz… Bu iki gencin ayarında iki yabancı futbolcu almaya kalksanız her birine 10-15 milyon Euro vermeniz gerekir. Üstelik Semih Kılıçsoy Real Madrid ve Ajax gibi birçok ünlü takım tarafından izleniyor kulağıma geldiği kadarıyla…

Sanırım bu sezon Şenol Güneş’in en önemli sınavı bu iki genç olacak. Beşiktaş yönetimi transfer yapmıyor diye taraftarlarınca protesto edilirken Şenol Hoca’nın tavrı ne olacak? Tribünler bir Avrupa kupası maçında yönetimi protesto ederken Güneş Demir Efe ve Semih’in ellerinden tutarak protestocuların önüne götürse nasıl karşılanırdı acaba?    

 

YORUM YAZ