MENÜ

Yanal'dan yanlış üstüne yanlış

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’de Ayew tek santrfor olarak görevlendiriliyorsa sarı-lacivertli takımın gol pozisyonu yaratması bir yana ileri bile çıkması mümkün değildir. Çünkü Ayew ileride tek başına rakip stoperlerle mücadele edip top tutamaz. Mehmet Topal’da yaşı ve tempo düşüklüğü nedeniyle stoperlerin arasından çıkmayınca Fenerbahçe ileride top tutamayan orta alanı da tamamen rakibine bırakan bir takım görüntüsünden kurtulamadı.

Haberin Devamı

Sağ taraftan ileri çıkamayan solda ise Valbuena’nın süratte devamlılığı olmadığı için 10 metrede çabuk ama bu mesafenin üzerine çıktığında süratte devamlılık sorununa bağlı olarak temposunun düşmesi nedeniyle geriye dönüp top yitirdikten sonra Alanyaspor Fenerbahçe kalesine çok çabuk gitti. Çünkü sağda Efe Can solda ise Djalma Campos, Valbuena ve Diar’da olmayanı tüm fiziksel özelliklere sahiptiler. Campos’un taşıdığı kanat atakları ve yaptığı uzak mesafeli vuruşlar kaleci Harun’u çok zor durumlara düşürdü. Sanırım Harun, kalecilik yaşamı süresince bir daha Alanyaspor karşısındaki kadar sıkıntı yaşamaz.

Haberin Devamı

Sadık Çiftpınar ve Serdar Aziz Ersun Yanal’ın görev almasından sonra transfer edildi. İkisi de yanlış transferdir ve ikisi de Fenerbahçe’de oynayamaz. Yanal işin bu noktalarını göremiyor. İsmail Köybaşı’nın, Fenerbahçe’ye misilleme olarak alındığından bile Yanal’ın haberi yok.

Oysa Geçen hafta oynanan Galatasaray maçında Dirar’ı sol bekte görevlendirerek bu oyuncu üzerinden beraberlik golünü de kazanmıştı takımı. Teknik direktörler futbolun gösterdiği doğruları uygulamaktan neden kaçınırlar? Saymadım ama Alanyaspor 30 civarında gol girişiminde bulundu. Bu durum Fenerbahçe’nin tarihinde görülmüş bir şey değil.

YORUM YAZ