MENÜ

Yalçın'dan Karaveli'ye ne kaldı?

Abone Ol Google News

Geçen sezon Ali Rıza Sergen Yalçın Bey tarafından hangi koşullar ve beklentilerle transfer edildikleri tahmin edildiği halde durumları netleşmeyen Welinton ve Nsakala Beşiktaş’a kaybettirmeye devam ediyorlar. Nsakala oynamadığı, kadro dışı kaldığı halde ekonomik kayıplara Welinton ise takımın yediği gollerde başrol oynuyorlar.

Haberin Devamı

Elinde kala kala bir kupa şampiyonluğu umudu kalan Beşiktaş onu da Welinton’un hatalarıyla kaybetti. Kayserispor karşısında yenilen iki golün birincisinde ofsaytı bozan Brezilyalı stoper ikinci golde ise ekranda yoktu. Montero ters kademeye girip golü engellemeye çalıştıysa da İspanyol stoper yetişemedi.

Görüp de görmezden gelmek…

Sergen Yalçın’ın bir buçuk sezon boyunca göremediği bu gerçeği ne yazık ki Önder Karaveli’de görmemekte, ya da görmezden gelmektedir. Bazı görüntüleri görememek, beyin-göz arasındaki iletişim sırasında kör noktaya gelebilir. Bunu hemen hemen her insan yaşar. Ancak görüp de görmezden geliniyorsa bu çok daha anlamlı ve düşündürücüdür.

Beyinden söz açılmışken, insan beyninin önce inanıp sonra da inançları doğrultusunda kanıt aradığını, inançlarını pekiştirmek için belge topladığını, bilim insanlarının savunduğunu söylemekte yarar vardır. Siyasal, ekonomik, sporsal ya da toplumsal olsun, beyin hep kanıt arar.

Haberin Devamı

Geçen sezonun başında PAOK ile oynanan Avrupa Kupası maçında ilk kez izlediğim Welinton ve Nsakala’nın Beşiktaş’ta oynayacak donanım ve yetkinlikte olmadıklarını gördüm ve o günden beri benim beynim de bu inancıma kanıt aramaktadır.

Bulduğum kanıtların haddi hesabı yok. Ne var ki Önder Karaveli de kendi inançlarına kanıt arayıp farklı bulgular edinmiş olacak ki, onu oynatmaya ve kaybetmeye devam ediyor!

Gençler oynatılarak, geliştirilerek korunur

Ancak ne kaybettiğinin de farkında değil! Epey bir zamandır kenara koyup unuttuğu gençleri neden oynatmadığı sorulduğunda onları koruma altına aldığını sundu gerekçe olarak. Beşiktaş’ta oynayacak düzeye gelmiş gençler neden teknik direktörü tarafından koruma altına alınır? Karaveli, şu andaki durumu ve konumu ile kendini koruyacak konumda mı ki gençleri koruma altına alıyor?

Bildiğim kadarıyla genç futbolcular oynatılıp, geliştirilerek korunur ve kendilerini koruyacak hale gelir. Aksi durumda, birilerinin kanatları altındaki kuzucuklar olarak kalırlar ki, ne beklentilere yanıt verebilirler ne de yürüdükleri yolda sağlıklı ilerleyebilirler…

Batshuayi 19 dakikada bir defa topa dokundu

Başakşehir maçında görev verdiği Güven Yalçın’ın Batsuhayi’den daha verimsiz hatta daha kötü futbolcu olduğunu bana kim kanıtlayabilir? Maçın 76. dakikasında oyuna girip eklenilmiş zamanda dahil edilince 19 dakika sahada kalıp topa sadece bir kez dokunan kiralık yabancı oyuncudan ne bekliyorsunuz? Beynim, Batshhayi için de yeterince veri topladı ve onun Beşiktaş’a yararlı olamayacağı inancına çoktan vardı.

Klasikleşmiş bir söylem vardır; “Gençlerle yoluna devam etseydi Beşiktaş bugünkü konumundan daha mı kötü olurdu?” Bu soruya farklı yanıtlar verilebilir.

Ancak Serdar Saatçi birden bire kulübeye mahkum edilmese, daha çok oynatılsaydı eminim ki Başakşehir maçında rakibe o gol pasını vermez, alanda daha önce edindiği deneyimlerle farklı konumlanırdı.

Haberin Devamı

Aslında hayat tahminlerimizin çok ötesinde seçenek ve zenginliklere özelde fırsatlara sahiptir. Beşiktaş, Önder Karaveli için bu zengin seçeneklerden biriydi. Bu satırların yazarıyla birlikte birçok insan(başta Cem Dizdar olmak üzere) ona inanıp güvendiğimiz halde Karaveli fırsat tepti denebilir. Dolayısıyla yönetimin yerine hoca araması anlamsız değildir…

YORUM YAZ